Bijeenkomst Slimmer werken met informatie in het internettijdperk

De weergoden kunnen een groep van enthousiaste toehoorders niet thuis houden en zo stroomt de vergaderruimte in het souterrain van het Van Deysselhuis vol. Leden die nieuwsgierig zijn naar wat Martijn Aslander te melden heeft over het internettijdperk.
Het dreigt nog even mis te gaan als de laptop geen verbinding maakt met het internet maar Martijn, die naar eigen zeggen niets van techniek weet, tovert beeld op het projectiescherm en begint met zijn verhaal.

Martijn blijkt geen whizzkid, geen nerd, geen spreker in enen en nullen. Martijn is een enthousiaste lifehacker die klare taal spreekt. Hij wil dingen in beweging zetten en mensen helpen met kennis en informatie. Hij vertelt over de netwerkmaatschappij waarin alle beschikbare informatie gedeeld wordt en hoe je deze stoom aan informatie beheersbaar kunt houden.

Hij demonstreert het ‘typen zonder typen’ en geeft uitleg over RSS. Linked en Twitter komen voorbij in een wervelende woordenstroom die verfrist, verbazing wekt en menig  toehoorder enthousiast maakt. Gelukkig is veel van wat Martijn vertelt na te lezen in het gratis te downloaden boek. Bekijk zijn site www.lifehacking.nl en vind de tips. Ook de toegang tot het netwerk van de lifehackers is vrij.

Angar Veerkamp
Hoofd Secretariaat Vereniging van Schrijvers en Vertalers