Wat doen online bookmakers?

door

Wat doen online bookmakers?

Wat doen online bookmakers?

Online zijn er tegenwoordig veel bookmakers te vinden zijn. Sommige zijn legaal en andere illegaal; dat hangt af van het land waarin de bookmakers werken. De regelgeving voor wedden en bookmaker-activiteiten zijn wettelijk vastgelegd. Daar moeten zowel de bookmakers als de burgers zich aan houden. Het online wedden werkt alle activiteit van bookmakers in de hand. Maar in sommige landen is er verbod op wedsites zoals unibet. Dikwijls regeert er binnen een bepaald land een tendens qua wedden. In sommige landen wordt er bijvoorbeeld meer op cricket gewedt, zoals in Engeland, dan in andere landen. In West-Europese landen is de voetballerij bovendien populair vandaar dat daar veel op gewedt wordt waarbij dus bookmakers betrokken zijn.

Bookmakers en quoteringen

Bookmakers verzorgen de quoteringen voor de potentiële wedkers. Het inzetten van een bepaald bedrag geld probeert afhankelijk van deze quoteringen. Daarnaast gebruikt een wedker zijn eigen intuïtie of verstand om tot een bepaalde keuze te maken qua weddenschap. Het verschil in quoteringen van verschillende bookmakers is meestal verwaarloosbaar; wel kunnen blessures en de inbreng of aankoop van nieuwe spelers van invloed zijn op de quoteringen. Jouw persoonlijke keuze voor een bepaalde wed of weddenschap wordt dus gestuurd door de quoteringen maar je hoeft daar totaal geen rekening mee te houden als je van een wilde wed houdt. Het is raadzaam voor verslavingsgevoeligen om zich niet te bezigen met online wedden.

Bookmakers en wedkers

Bookmakers zijn er voor de gewone man die wat geld wil winnen om een keertje op vakantie te gaan. Ze zijn er ook voor de allerarmsten en allerrijksten in de wereld. Dat wil zeggen: bookmakers bemiddelen bij weddenschappen en accepteren meestal zowel kleine als grote bedragen. De hoogte van de inleg is afhankelijk van de statistieken van een bepaalde speler, coureur of club. Welke tendens ontwaar jij in de winreeks van jouw favoriete club? Dat kan een voorbeeld zijn van een vraag die een potentiële wedker heeft. Misschien dat je in de lijn der verwachting wilt wedden of dat je een bepaald voorgevoel hebt ten aan zien van een bepaalde wedstrijd. Dan kun je op basis van dergelijke gegevens, zoals dat een key player geschorst is, jouw wedje wagen.

 

Over de auteur