VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Welke systemen kun je verbeteren bij Chiptuning Eindhoven?

Afhankelijk van uw autotype en jaar, kan de ECU een groot aantal verschillende systemen besturen. Hiertoe behoren de automatische transmissie, het voertuigstabilisatiesysteem, de brandstofinjectie, de klepondersteuningssystemen, de timing- en ontstekingssystemen en het snelheidsregelsysteem. Deze zijn allemaal cruciaal voor het functioneren van uw voertuig. De chip reageert op prikkels van het voertuig om de druk naar de kleppen en brandstofinjectiesystemen te verhogen, de topsnelheid en acceleratie van het voertuig te regelen, en meer. Met chiptuning kun je dit verbeteren. In Nederland zijn verschillende monteurs die uw voertuig kunnen versnellen. Zo ook CTS Chiptuning Eindhoven en omgeving.

Wat zijn de effecten van chiptuning?

Veel mensen zeggen dat het opnieuw toewijzen van ECU’s geen invloed heeft op het brandstofverbruik; dit is echter technisch niet waar. Vanwege het proces dat betrokken is bij het opnieuw toewijzen van ECU, zal er meer brandstof worden verbruikt om de toename van het vermogen te produceren. Als de auto enthousiast wordt gereden nadat de tuning is uitgevoerd, zal het brandstofverbruik niet toenemen (en in sommige gevallen zelfs afnemen).

Duurzaam rijden?

Als de bestuurder echter zijn rijstijl aanpast om het maximale vermogen en koppel over het hele toerentalbereik optimaal te benutten, kan het brandstofverbruik worden verhoogd. Een goed voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat de verbetering van het koppel dat door de motor wordt geproduceerd na het opnieuw toewijzen, betekent dat de bestuurder niet langer hoeft terug te schakelen om de snelheid op een helling te handhaven of dat hij in het verkeer minder vaak hoeft te schakelen. Al deze kleine dingen leiden tot een verbetering van het brandstofverbruik. Zo heeft chiptuning in Eindhoven voordelen over de gehele linie, zowel op gebied van duurzaamheid als gebruiksgemak.

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-eindhoven

Gerelateerde artikelen

De strenge winter is voorbij, wanneer moet ik wisselen van banden?

Het beste autobedrijf van Hengelo; dat zijn wij!

Hoe te sleutelen aan uw auto voor plezier en winst