Duurzaam Douglas hout voor al uw buitenprojecten

door

Duurzaam Douglas hout voor al uw buitenprojecten

Douglas hout heeft een natuurlijke duurzaamheid van klasse 3/4, waardoor Douglas planken zich goed lenen voor buitenconstructies zoals een vlonder, terras of overkapping in uw tuin. Daarbij is het sterk en stabiel en ook geschikt voor de vervaardiging van bijvoorbeeld een kapschuur, paardenstal of als gevelbekleding. Deze duurzame houtsoort kunt u in allerlei verschillende maten en afwerkingen aanschaffen bij Tuinhout Compleet. U vindt onder meer Douglas planken, palen, balken, gevelbekleding en terrasdelen terug in het uitgebreide assortiment van deze online houthandel. Heeft u een product naar wens gevonden? Dan bestelt u deze vervolgens eenvoudig online.

Douglas planken voor ieder project

Bij Tuinhout Compleet zit u goed voor diverse projecten die vragen om Douglas planken. Kies bijvoorbeeld voor geschaafd Douglas hout voor een schutting of dikkere houten planken voor een veranda. Ook kunt u terecht voor bezaagde Douglas planken voor het maken van meubels. Of wat dacht u van blokhut profielplanken of gevelkleding? Uw woning krijgt met deze gevelbekleding van Douglas hout niet alleen een landelijke uitstraling maar het hout beschermt eveneens uw huis extra tegen wateroverlast en kou. U kunt bij Tuinhout Compleet houten producten verkrijgen in de originele kleur maar er zijn ook geverfde alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwart geverfd Zweeds rabat voor een stijlvolle uitstraling van uw houten constructie.

Een veelzijdige én duurzame houtsoort

Douglas hout is oorspronkelijk roodbruin van kleur en heeft mede dankzij de vlamstructuur een warme uitstraling. Deze houtsoort heeft onbewerkt een minimale levensduur van tien tot vijftien jaar en is heel divers te gebruiken. Neem eens een kijkje in de webshop van Tuinhout Compleet voor een overzicht van alle Douglas hout- producten en diverse toepassingen. Bij deze houthandel wordt waarde gehecht aan de verantwoorde kap van de bomen waarvan het Douglas hout afkomstig is. Daarvoor koopt Tuinhout Compleet dit hout in bij zagerijen in Europa die beschikken over het PEFC-keurmerk, wat staat voor duurzaam bosbeheer.

Over de auteur