Categorie Archief Gezondheid

door

Alles wat je wilt weten over waterfilters

Helaas neemt de milieuvervuiling steeds meer toe. Het wordt daarom lastiger om water voldoende te zuiveren. Ben jij bewust bezig met je gezondheid en maak jij je hier ook zorgen over? Dan is een waterfilter van Soft Water Systems een heel geschikte oplossing voor jou. Steeds meer mensen hebben een waterfilter in hun huis, waardoor zij altijd voorzien zijn van gezond drinkwater. Natuurlijk is jouw kraanwater niet super gevaarlijk, het wordt immers getest op allerlei schadelijke stoffen. Maar door verschillende tolerantieniveaus mogen er toch nog allerlei stoffen in het kraanwater zitten.

Schadelijke stoffen in drinkwater

In jouw drinkwater zitten dus restanten van schadelijke stoffen. En tijdens korte periodes van normoverschrijding kan de concentratie hiervan zelfs nog iets hoger zijn. Een waterfilter houdt restanten die nog in het water zitten tegen. Hierdoor ben je dus verzekerd van zuiver en gezond water. Er is een lijst met stoffen die in het drinkwater zijn aangetroffen. Hieronder een kleine opsomming:

  • Hormoonverstorende stoffen

  • Bètablokkers

  • Geneesmiddelen

  • Cholesterolverlagende middelen

  • Antibiotica

  • Herbiciden en pesticiden

  • Röntgencontrastmiddelen

  • Chemicaliën

  • Olie en benzines

Water in hele huis filteren

Als je gezonder water wilt drinken, is het verstandig om voor het hele huis een waterfilter te regelen. Bij de aanschaf is het belangrijk dat je op een aantal punten let. Er zijn namelijk heel veel filters op de markt, maar een groot deel daarvan werkt niet naar behoren of werkt helemaal niet. Koop daarom altijd een waterfilter van een zeer hoge kwaliteit. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat naast chemische restanten ook zware metalen tegengehouden worden. Let er daarnaast op dat de behuizing van het filter zoveel mogelijk RVS is; dus roest vrij staal. Verder moet het makkelijk zijn om de waterfilter te vervangen en moet hij het water ook kunnen vitaliseren.

Kies nu voor gezond drinkwater

Kies daarom voor een waterfilter van Soft Water Systems. Je bent dan zeker gegarandeerd van goede kwaliteit. Naar verwachting zullen de effecten van milieuvervuiling in de toekomst helaas nog niet afnemen. Het is daarom verstandig om nu het roer om te gooien. Kies voor een goede gezondheid, kies voor gezond drinkwater.

 

door

Stoppen met roken, zo doe je dat

Stoppen met roken klinkt misschien eng of roept angstige gevoelens op, maar we zijn ons allemaal steeds meer bewust van de schadelijke gevolgen van roken. Naast de bekende gezondheidsrisico, wordt roken ook steeds vaker gezien als vies of smerig. Want zeg nu eerlijk, die lekkere lunch op terras smaakt meteen een stuk minder lekker als degene die naast je zit de ene na de andere sigaret opsteekt. Heb je besloten dat het de hoogste tijd is voor verandering? In deze blog lees je 3 tips die je helpen om te stoppen met roken.

Belonen

Gaat het stoppen met roken je goed af? Dan is het tijd om jezelf te belonen! Stoppen met roken is een topprestatie. Met het geld dat je hebt gespaard door niet meer te roken kun je jezelf trakteren op iets leuks.

Weggooien

Gooi alle aanstekers, asbakken en je E sigaret weg. Om te stoppen met roken en dit ook daadwerkelijk vol te houden, is het beter dat je niet wordt herinnerd aan het roken. Bovendien heb je deze spullen helemaal niet meer nodig!

Terug naar de kern

Je hebt besloten dat je wil stoppen met roken. Goed zo! Dat is al een mooie eerste stap. Schrijf eens op welke redenen je hebt om te stoppen. Wil je een goed voorbeeld zijn voor je kinderen? Wil je gezonder en fitter worden? Door een overzicht te maken van de redenen waarom je wil stoppen, heb je een stok achter de deur. Als je het even moeilijk hebt heb je iets om naar terug te grijpen en kun je jezelf er beter toe zetten om die sigaret te laten liggen.

https://wizzits.com/
door

Afvallen en sporten

Mensen vinden het steeds belangrijker om er goed uit te zien. Dit komt door de opkomst van social media. Hierdoor zien mensen veel meer mensen. Des te meer mensen iemand ziet, des te meer mensen die er goed uitzien je ziet. Dit staat echter totaal niet in verhouding. Je weet namelijk niet of deze mensen zo zijn geboren of dat zij iets hebben laten doen aan zichzelf. Op deze twee dingen heb je eigenlijk geen invloed. De nadruk op mooi uitzien is de laatste tijd ook veel groter geworden.

Het gevaar van teveel doen

Meisjes vinden zich zelf te dik. In het slechtste geval leidt deze kijk op het eigen lichaam tot anorexia. Dit is een vreselijke ziekte. Het is daarom belangrijk om af en toe te proberen gezond na te denken. Anderen kun je hierin ondersteunen. Probeer dus niet door te slaan in het hele afvallen. Iets aan je gezondheid doen is wel goed voor je vergeet dat niet. Maar teveel doen is ook niet gezond.

Een voedingschema helpt

Een voedingschema kan ervoor zorgen dat je een duidelijk stappenplan hebt wat je moet en kunt doen. Zie het als een basis vanaf waar jij je koers kunt bepalen. Hoe dichter je bij het schema blijft. De beter het resultaat zal zijn. Belangrijk is om dit voedingschema te combineren met sport. Je kunt namelijk aan de ene kant ervoor zorgen dat er minder calorieën binnen komen. Aan de andere kant zul je ervoor moeten zorgen dat je calorieën verbrand door te sporten. Zo werk je aan twee kanten tegelijkertijd. Twee vliegen in een klap. Het resultaat zal hierdoor beter zijn. Nogmaals doe niet te veel. Alles moet je doen met maten.

https://web-wings.nl/
door

Beste matrassen 2021: een koopgids om het beste matras te vinden

Hoe je het beste matras koopt

Er is niets beter dan fris en verjongd wakker worden na een goede nachtrust. En niets is erger dan woelen en draaien vanwege een bobbelige of slecht passende matras. Daarom gingen we met onze matrasdeskundige om de tafel zitten en stelden hem onze meest dringende vragen. Lees verder om te ontdekken wat hij te zeggen heeft over het kiezen van het beste matras.

Hoe kies je een matras

Welke soorten matrassen zijn er?

Bij het kopen van een matras is het belangrijk dat je weet welk type matras je zoekt. In het volgende deel leiden we je door het vinden van de juiste matras op basis van je slaapvoorkeuren. Hier geven we je een korte beschrijving van elk type matras en hun opmerkelijke kwaliteiten. 

Latex matrassen

Latex matrassen zijn milieuvriendelijk, natuurlijk koel, en comfortabel. Ze passen zich aan de algemene vorm van je lichaam aan, maar veren weer terug als je je bewogen hebt. Ze zijn ook erg duurzaam.  Een paar dingen om in gedachten te houden: latex matrassen hebben de neiging iets duurder te zijn dan andere en omdat ze zo veerkrachtig zijn, kan je partner er soms last van hebben als je de neiging hebt te bewegen. 

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen vormen zich helemaal naar je lichaam. Daardoor verlicht traagschuim de meeste druk die je tussen je lichaam en de matras zou kunnen voelen. Dit helpt je met de bloedsomloop en kan pijn in je heupen, schouders, en andere drukpunten verminderen. Het beste van alles is dat dit zachte materiaal pluche en comfortabel is.Dingen om rekening mee te houden: Sommige mensen houden niet van het gevoel dat ze “wegzakken” in hun bed en traagschuim kan te warm zijn voor sommige slapers. 

 

Koudschuim matrassen

Koudschuim wordt ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd omdat het schuim is met een hoge veerkracht. De beste koudschuim matrassen hebben een HR-waarde van 50 of hoger. Een goed koudschuim matras is minimaal 25 cm dik en kost minimaal 400 euro. Door de open celstructuur veert koudschuim sneller terug naar zijn oorspronkelijke vorm dan andere schuimsoorten. Door de veerkracht ontstaat er geen kuilvorming bij de heupzone of matras moeheid. 

Binnenvering matrassen

Binnenveringmatrassen zijn een veel voorkomende soort matras. Ze hebben een fundering (vaak van wol), een centrale kern (waar veren en spiraalveren in zitten), en een bovengedeelte dat gestoffeerd is voor comfort. De spiraalveren bieden luchtcirculatie binnen je matras, wat een verkoelend effect kan hebben. Sommige binnenveringmatrassen hebben individueel omhulde spiraalveren. Dit zijn binnenveringmatrassen waarvan de spiraalveren met titanium of staal omwikkeld zijn. Hierdoor kan de matras zich beter naar het lichaam vormen.  Dingen om in gedachten te houden: Hoe dikker de spiraalveren in je matras, hoe meer steun hij geeft. Als je partner veel beweegt terwijl hij slaapt, kun je de beweging meer voelen dan met een traagschuim matras. 

Hybride matrassen

Hybride matrassen combineren veren met traagschuim. Hierdoor kunnen slapers de steun van de veren hebben en tegelijk genieten van de drukverlaging die komt met de contourvormende kwaliteit van traagschuim. Hybride matrassen kunnen voorzien zijn van traditioneel traagschuim, latex, en zelfs gel traagschuim. 

Wat zijn de beste matrassen? 

De beste matras is niet voor iedereen dezelfde. Dat hangt grotendeels af van je slaapvoorkeuren. In het algemeen kan de volgende informatie je helpen een matras voor je slaapstijl uit te kiezen: 

Beste matras zijslapers

Zijslapers hebben een ondersteunende matras nodig die niet te veel druk op hun schouders of heupen uitoefent. Hybride matrassen kunnen voor dit type slaper een prima keuze zijn.  

Beste matras rugslapers

Als je op je rug slaapt, is het belangrijk dat je een matras hebt die je lichaam ondersteunt en uitgelijnd houdt met steun voor je schouders en heupen. Het beste type matras is er een dat medium stevig is. 

Beste matras buikslapers

Als je op je buik slaapt, overweeg dan een stevige matras. Dit houdt je heupen in lijn met de rest van je ruggengraat en helpt je een pijnlijke rug te voorkomen. Innerspring en hybride matrassen werken goed voor deze slaaphouding. Lees voor meer ook ons bericht over slaapkamerideeën voor een betere slaap. 

Belangrijke punten om te overweggen voor een matras

Voor wie is deze matras bestemd?

Als je voor jezelf koopt of voor jou en een partner, is het intuïtief om te investeren in een matras van hoge kwaliteit dat lang meegaat.  

Hoeveel wil je aan een matras uitgeven?

Iedereen heeft zijn eigen prijsklasse bij de aankoop van een matras, en het is een belangrijke factor bij bijna elke matrasaankoop. Terwijl je nadenkt over hoe je een matras koopt, wil je je ideale prijs voor een matras overwegen, en ook het meeste dat je bereid bent aan een matrasaankoop uit te geven. Bij het overwegen van de ideale prijs is het de moeite waard na te denken over hoeveel waarde je hecht aan een goede nachtrust en – belangrijker – hoe lang je van plan bent je matras te bezitten. Hoewel 2000 euro voor een topmatras een stevig prijskaartje lijkt, kan dat matras een koopje zijn als het 10+ jaar meegaat.

Heb je een specifieke maat of stijl matras nodig?

Als je al een bedbodem bezit of een voorkeur hebt voor een specifieke maat matras, helpt dat je je lijst van mogelijkheden in te perken. Het maakt het ook gemakkelijker om je matrasaankoop te budgetteren, want er is een aanzienlijk prijsverschil tussen verschillende matrasstijlen en -maten.

Momenteel zien we ook een aantal gasten die hulp nodig hebben bij het kopen van een matras voor een verstelbare basis, of omgekeerd. Gelukkig zijn de meeste matrassen compatibel met verstelbare bodems.

Je slaapgewoonten & voorkeuren

De juiste pasvorm vinden voor je slaapgewoonten en voorkeuren is meestal het moeilijkste deel van hoe een matras te kopen.

Veel mensen hebben misvattingen over welke soorten matrassen het meest comfortabel en ondersteunend zijn. Dat maakt het maar al te gemakkelijk om de verkeerde matras te kopen voor je lichaam, je voorkeuren, en je stijl van slapen.

Hier zijn een paar van de belangrijkste gebieden waar onze Comfort Coaches op letten als ze Verlo gasten helpen bij het kopen van een matras:

In welke positie slaap je?

Je slaaphouding speelt een grote rol bij hoe een matras te kopen. Een goede matras zal zich tijdens de slaap naar je lichaam voegen, drukpunten verlichten en de natuurlijke contouren van je lichaam ondersteunen. Je slaaphouding bepaalt waar die drukpunten en contouren zich voordoen, en ook hoeveel drukontlasting en contoursteun je nodig hebt.

Tip van de coach: Veel mensen vallen in slaap in de ene houding, en verschuiven dan in hun slaap naar een andere. Je zult willen noteren in welke positie je in slaap valt en in welke positie je wakker wordt.

Heb je slaapgerelateerde pijn?

Veel mensen gaan ‘s avonds met een goed gevoel naar bed, om dan wakker te worden met nekpijn, pijnlijke gewrichten, en een pijnlijke rug. Als dit bekend klinkt, wil je de hulp van een expert bij het kopen van een matras. Veel van deze symptomen ontstaan door verkeerde opvattingen over welke soorten matrassen het beste zijn voor ondersteuning van nek, gewrichten en rug. Tot overmaat van ramp herhalen veel mensen deze zelfde fouten bij het kopen van een nieuwe matras.

Tip van de coach: Blijven je pijnen en pijn de hele dag aanhouden? In dat geval kunnen ze niets met je matras of slaapgewoonten te maken hebben. Als dat zo is, zal een nieuwe matras op zich niet noodzakelijk de verlichting bieden die je nodig hebt.

 

https://slaapwijsheid.nl/
door

Voorkom een burn-out

Om burn-out te voorkomen is het belangrijk om in een druk leven je grenzen te bewaken. Stel jezelf niet altijd te veel af, maar bouw jezelf op tijdens de pauzes en zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Probeer de tekenen van stress te herkennen en neem ze serieus. Wil je testen of je een burn-out voelt? Doe dan de online zelftest van Lentis en lees de volgende tips om burn-out te voorkomen.

Geef toe dat je een probleem hebt Soms is het moeilijk om toe te geven dat u een probleem heeft. Als uw collega’s of vrienden de werkdruk aankunnen, nietwaar? Dat is een verkeerd idee. Iedereen heeft verschillende energieniveaus, talenten, zwakheden en persoonlijkheidskenmerken. Hierdoor kan de ene persoon in een bepaalde toestand blijven terwijl de ander zijn leven verliest. Praat erover U kunt goed opschieten met vrienden of collega’s door vrienden of collega’s te vertellen dat u denkt dat u uitgeput bent. ga naar de hemel! Het kan zijn dat u niet de enige bent die soms te veel met anderen overweg kan. Denk hardop na en u zult snel ontdekken hoe erg uw klachten zijn.

Wie weet kan een vriend of collega u helpen bij het vinden van een oplossing. Bespreek samen de oorzaken van vermoeidheid. Hoe behandel je bepaalde dingen anders? De ervaring en vaardigheden van dierbaren kunnen inzichten verschaffen en u helpen herstellen. Mindfulness Een kleine truc om jezelf meer bewust te maken van je lichaam, is een mindfulness-proces. Je leert beter naar stresssignalen van je lichaam te luisteren. Dit maakt ingrijpen gemakkelijker wanneer u de grens oversteekt. Daarnaast zijn mindfulness-lessen jouw momenten om te ontspannen en tot rust te komen.

https://www.ndoorherstel.nl/over-ndoor/
door

Er is veel vraag naar Corona sneltesten

Tijdig en goed testen kan verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Bedrijven in de zorg en productiebedrijven hebben daarom behoefte aan een eenvoudige en zeer betrouwbare test. Ze willen niet ongeveer twee dagen moeten wachten op de uitslag van een coronatest. Het liefste willen ze binnen een kwartier de uitslag van de coronatest hebben. Door een snelle uitslag kunnen de verzuim- en absentiekosten van het personeel ongetwijfeld behoorlijk worden beperkt. Door antigeen sneltesten, zoals bijvoorbeeld de Healgen Covid-19 antigenen sneltest, kan aan die behoefte van bedrijven worden voldaan.

Waaruit bestaat een Corona antigeen sneltest?

Een Corona antigeen sneltest bestaat uit een plaatje en een wattenstaafje. Het wattenstaafje moet in je neus worden gestopt. Op het plaatje kun je binnen een kwartier zien of je sporen van het coronavirus in je neus hebt. Die sporen worden antigenen genoemd. Heb je antigenen in je neus? Dan verschijnen er twee streepjes op het plaatje. Je kunt deze test overigens niet zelf uitvoeren. De test moet worden uitgevoerd door een zorgverlener met een BIG-registratie. Het uitvoeren van een sneltest vereist weinig handelingen. Ook is er geen extra apparatuur nodig.

De betrouwbaarheid van een Corona sneltest

Natuurlijk moet een Corona sneltest betrouwbaar zijn. De Healgen Covid-19 antigenen sneltest is gevalideerd. Bovendien heeft deze test een CE- markering, en is de test goedgekeurd door het ministerie van VWS. Het is een test met een hoge betrouwbaarheid en een nauwkeurigheid van boven de 96,3%. Bij een negatieve uitslag heeft de persoon die getest is geen corona. Heeft die persoon toch klachten? Dan kan eventueel besloten worden om ook nog een pcr-test uit te voeren. Deze betrouwbare test wordt gebruikt in de teststraten van de GGD. Er moet doorgaans wel enkele dagen gewacht worden op de uitslag.

Het nut van een sneltest

Waarom is een sneltest nuttig? Een corona antigenen sneltest kan bijvoorbeeld gebruikt worden om besmettingsrisico’s of scholen of bij mensen met vitale beroepen in te schatten. Ook kan de test worden ingezet om bijvoorbeeld de passagiers van een vliegtuig te controleren.

De verkrijgbaarheid van Corona antigeen sneltesten

Er zijn virologen die graag willen dat er veelvuldig wordt getest. Een goede verkrijgbaarheid van de sneltesten moet dat mogelijk maken. Volgens die virologen is een sneltest een goede optie voor een breder gebruik van testen in de samenleving. Er is gelukkig goed nieuws. Antigeen sneltesten zijn inmiddels in voldoende mate beschikbaar.

door

Hoe gebruik je de e-sigaret?

Benadert je de ontdekking van de elektronische sigaret met weinig zekerheid? Het is normaal, het ontdekken van iets nieuws heeft altijd dit effect. E smoker heeft aan alle neo-vapers gedacht, aan al diegenen die de traditionele sigaret willen vergeten om te stoppen met roken door van de elektronische sigaret.

Hoe gebruik je de e-sigaret?

Het gebruik van de e-sigaret bestaat uit vapen en niet uit roken, omdat de e smoker damp opzuigt die wordt geproduceerd door een vloeistof te verwarmen; het verschilt dus van de rook die vrijkomt bij verbranding. De werking is als volgt: een lont van katoen- of silicavezel gedrenkt in de oplossing met propyleenglycol, plantaardige glycerine, smaakstoffen en nicotine in verschillende concentraties (tussen 0 en 18 mg / ml). Wanneer de e smoker op de knop drukt, wordt de weerstand rond de lont opgewarmd, waardoor de vloeistof wordt verwarmd en stoom wordt afgegeven. Tegelijkertijd zuigt de vapoteur het mengsel van damp en lucht aan. Sommige e-sigaretten bieden instellingen met een batterij met variabele spanning. De dampkap kan dan de spanning en het wattage veranderen. Dus, voor een lichtere sigaret, geef de voorkeur aan minder spanning om het nicotinegehalte te verlagen.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van een e-sigaret wordt bepaald door de vorm en grootte van de componenten. In sommige gevallen kan een elektronische sigaret vanwege het uiterlijk en de dampen die het afgeeft, worden aangezien voor een gewone sigaret. Andere soorten elektronische sigaretten zien er echter uit als een sigaar, pijp of balpen. Elektronische sigaretten kunnen worden ontworpen om herbruikbaar of wegwerpbaar te zijn.

Waarom gebruik je elektronische sigaretten?

Hoewel veel e-smokers e-sigaretten gebruiken als vervanging voor andere vormen van roken, gebruiken sommigen ze als hulpmiddel om te helpen stoppen met roken. De veiligheid van elektronische sigaretten is echter een groot probleem, aangezien de apparaten slechts aan zeer beperkte veiligheidstests zijn onderworpen en er weinig aanwijzingen zijn dat ze veiliger zijn dan gewone tabaksproducten. Bovendien ontbreekt wetenschappelijk bewijs dat elektronische sigaretten effectief zijn als hulpmiddel om te stoppen met roken, hoewel de apparaten vaak als zodanig op de markt worden gebracht.

E-liquid voor de elektronische sigaret

Elektronische sigaret e-liquid (sap of e-sap genoemd) bevat meestal gedestilleerd water, propyleenglycol, plantaardige glycerine, verschillende smaken en meestal nicotine. Maar sommige e-liquids bevatten geen nicotine. Gebruik de elektronische sigaret om je leven te beschermen: vapen is beter dan roken!

door

Wat kan een e sigaret?

De e sigaret is een elektronisch apparaat dat damp produceert door zachtjes, zonder verbranding, een gearomatiseerde vloeistof te verwarmen. Deze damp wordt door de gebruiker ingeademd, net als tabaksrook. Ze wekken geen verbranding op, maar een inhaleerbare aerosol die nicotine, smaakstoffen, propyleenglycol en plantaardige glycerine bevat. Niets inademen of roken is natuurlijk de meest gunstige houding om aan te nemen. Het is minder gevaarlijk, nuttig om het te gebruiken als een strategie om de nicotine definitief te stoppen!

Hoe het werkt?

Het principe van de e sigaret is om een ​​imitatie van tabaksrook te produceren in de vorm van een spuitbus. Als er verschillende soorten zijn, hebben ze allemaal dezelfde componenten: een verstuiver om e liquid te verdampen, een reservoir voor de laatste, een batterij die de verstuiver van stroom voorziet en een mondstuk waarmee de gebruiker zuig de stoom op. De meest gebruikelijke techniek bestaat dus uit het verwarmen van de vloeistof of e liquid dankzij de weerstand die deel uitmaakt van de verstuiver. Dit zal de vloeistof verdampen en een aerosol produceren die de verdamper kan inademen.

Maakt een geleidelijke overgang mogelijk

De e sigaret is een echt alternatief voor tabak. U behoudt het gebaar, het plezier en de nicotine zonder de nadelen van de klassieke sigaret, er is geen verbranding. U kunt, als u dat wilt, de dosering van nicotine geleidelijk verlagen. Voor rokers is de risicoreductie aanzienlijk. Er bestaan ​​potentieel kankerverwekkende verbindingen, maar in een oneindig kleine dosis!

Kies een elektronisch product van hoge kwaliteit (zoals sigaretten en vloeistoffen):

Verschillende voorwaarden kunnen u helpen bij het vinden van een goede kwaliteit: land van fabricage, certificering of samenstelling. Voor meer informatie over dit product kunt u contact opnemen met de klantenservice op de site, of u kunt rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. Degenen met een goede basis vertrouwen vaak op transparantie en beantwoorden graag al uw vragen over het product.

De praktische en esthetische kant

U kunt zonder frustratie uw pauze met uw vrienden en mede-rokers blijven nemen; en waarom zou u ze niet overtuigen om over te schakelen op elektronische sigaretten! Kortom, naast uw welzijn zult u niemand meer storen. Geen vergeling van uw tanden, vingers of nagels! Het beschadigt de huid niet. Het laat geen geur achter op uw kleding. Ontwerp een e liquid die op jou lijkt en begin aan het avontuur van vapen!

door

Op zoek naar een diëtist in Schiedam?

Een diëtist is een deskundige die mensen helpt op het gebied van voeding en gezondheid. Vaak moet voeding veranderd worden bij een bepaalde aandoening of behandeling die je krijgt. Een diëtist maakt een op maat gemaakt schema met voeding die je kan helpen bij je medische achtergrond. Daarnaast wordt er ook gekeken en geluisterd naar persoonlijke voorkeuren. Bij Diëtist Schiedam kun je makkelijk een afspraak maken.

Diëtist in Schiedam en diabetes type 2

Diabetes type 2 ontstaat meestal op latere leeftijd en heeft vooral te maken met overgewicht. Diabetes is een suikerziekte en dat betekent dat er teveel suiker in het bloed zit. Er zit dan te weinig insuline in je lichaam om al dat suiker af te breken. Wanneer er langere tijd een te hoge bloedsuikerspiegel in lichaam is kan er schade ontstaan aan ogen, hart, nieren en voeten. Bij gezonder leven zoals goed eten, veel bewegen en afvallen kan de bloedsuiker verlagen. Er worden middelen gegeven bij diabetes type 2 om de bloedsuiker omlaag te krijgen. Sommige middelen zorgen ervoor de alvleesklier meer insuline aanmaakt waardoor de bloedsuiker verlaagd. Soms wordt er insuline toegevoegd.

Wanneer er gezond gegeten wordt kan de diabetes dus verminderen en daarvoor is een diëtist in Schiedam uiterst geschikt. Zij kunnen naar de persoonlijke situatie kijken en hiervoor een plan opstellen. Ook worden er tips gegeven hoe er beter en meer bewogen kan worden om af te vallen.

Door gezonder te leven en gezond te eten kan de ziekte verminderen of helemaal verdwijnen. Maar een diëtist is een expert in het samenstellen van een goed dieet en adviezen om hiervoor te zorgen. In Schiedam kun je terecht bij zo’n diëtist. Maak snel een afspraak en begin vandaag nog met het leven van een gezonder en beter leven.  door

De scootmobiel die bij je past

Een scootmobiel die bij je past kiezen, laat je bijvoorbeeld afhangen van het design en de kleur. Ook de mate waarin je ermee overweg kan speelt natuurlijk een rol. Wat goed is om te weten als het om de moderne modellen gaat, is dat je daarmee kan zorgen dat het voertuig wordt aangepast aan wat jij nodig hebt. Dit kan op allerlei vlakken. Dat kan variëren van meer veiligheid, tot lekkerder kunnen zitten. In alle gevallen is het goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal liggen en hoe je die dan benut als bestuurder.

Aanpassingen voor de veiligheid

Aanpasbare scootmobielen zorgen over het algemeen voor meer veiligheid op de weg. Dat komt omdat het voertuig natuurlijk veel beter past bij de gebruiker ervan. Zo is het bijvoorbeeld veel veiliger wanneer je gewoon op een normale manier erin kan plaatsnemen wanneer je wat langer bent. Dan is het niet fijn wanneer het voertuig te kort is. Het verstellen in de lengte is daarom een belangrijke mogelijkheid die tegenwoordig veel beter geboden wordt bij de beste modellen. Daar profiteer je dus ook optimaal van door op deze manier ermee te werken. Dit is voor alle weggebruikers belangrijk.

Mogelijkheden met stoel en leuning

Het aanpassen van de scootmobiel kan je natuurlijk ook terugbrengen tot de basis. Zo is het verstellen van de stoel om wat meer comfort te hebben een basisbehoefte die altijd belangrijk is. Dat is voor dit voertuig natuurlijk niet anders dan voor elk ander voertuig. Ook de mogelijkheid om de voetenplank en de armleuningen aan te passen aan je optimale houding is belangrijk om te hebben. Daarmee maak je bijvoorbeeld ook de langere ritten een flink stuk gemakkelijker te doen voor jezelf. Dit zijn dus belangrijke pluspunten die allemaal ertoe doen. Op dat vlak is veel mogelijk.

Zorgen voor stabiliteit

Een scootmobiel aanpassen doe je ook omdat je daarmee zorgt dat het veiliger voor jezelf wordt. Dat kan je doen door de eerdergenoemde instellingen op het gebied van de lengte. Ook kan je ervoor kiezen om dit te doen aan de hand van de mogelijkheden om bijvoorbeeld de vering stugger of soepeler te maken. Dit is per gebied natuurlijk verschil. In dat opzicht kan je er dan ook veel mee bereiken. Dit is veiliger voor jou als bestuurder. Het is bovendien ook beter voor de andere weggebruikers. Meer voertuigbeheersing komt de kwaliteit altijd sterk ten goede hierin.

Alles leren over de scootmobiel

Wil je er echt zeker van zijn dat je de scootmobiel optimaal benut? Leer dan alles over de mogelijkheden om aan te passen. Die kennis kan je opdoen door de hulp van een specialist erbij te vragen. Dat is dan ook niet heel lastig. Je kan bijvoorbeeld Fast & Furious inschakelen om je hierbij te helpen. Wanneer je door de medewerkers voorlichting krijgt over de mogelijkheden, dan is er direct veel duidelijk. Alleen al omdat er heel veel mogelijkheden en aanpassingen zijn, die per model verschillen, is het belangrijk om dit zo aan te pakken.

Zekerheid van goede instellingen

Wanneer je de aanpassingen moet doorvoeren, dan doe je dat misschien liever niet. Je wil er zeker van zijn dat je scootmobiel optimaal gaat functioneren. Daarom is het goed om ook daarbij hulp te krijgen van de specialist. Dat doe je dus bijvoorbeeld door de medewerkers dit te laten verzorgen bij het afleveren. Ook hiervan zijn de voordelen natuurlijk gemakkelijk te geven. Je weet dan zeker dat alles wordt gedaan en je weet ook zeker dat alles op optimale wijze gebeurt. Zo haal je echt alles uit jouw voertuig en heb je er veel meer plezier van.

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren