Categorie Archief Internet marketing

door

Effectieve recepten voor crisiscommunicatie

In tegenstelling tot het werk van sommige diensten en zelfs het leven van hele steden, kan de verspreiding van informatie niet worden onderbroken. Vrijwel alles wat er nu gebeurt op het gebied van communicatie krijgt het voorvoegsel “anti-crisis”. Maar dit is geen vonnis. De samenvatting van vandaag bevat voorspellingen, inzichten en aanbevelingen van collega’s die de eerste golf van de crisis hebben overleefd. En de meeste zijn afgestemd op het beste.

Hoe veranderen nieuwe dreigingen de toekomst van crisiscommunicatie?

De verspreiding van het coronavirus Covid-19 is een levendige herinnering geworden dat veel van wat er in het leven gebeurt, buiten onze controle ligt. De Next 20 Series onderzoekt hoe pandemieën, activisme en datalekken de behendigheid van bedrijven vormgeven en bedrijven dwingen de cultuur te veranderen om aan de nieuwe eisen van deze tijd te voldoen.

De pandemie is verantwoordelijk voor crises van verschillende omvang. Voor de Carnival Corporation, de eigenaar van het cruiseschip Diamond Princess, dat na de uitbraak aan boord in Japan in quarantaine was geplaatst, was het een unieke uitdaging. Het incident legde zwakke veiligheidsnormen bloot en dwong het bedrijf zijn best te doen om reputatieschade te verminderen.

Voor andere bedrijven is het virus daarentegen een kans geworden om hun eigen waarden over te brengen, eerst aan het personeel en meer recentelijk aan de buitenwereld. “Dit is een ongekende tijd”, zegt Rachel Bylykbashi, directeur corporate communicatie bij Roche Pharma Australia. “Zelfs het meest betrouwbare plan om met een pandemie om te gaan, kan niet voorspellen waar we vanavond zullen eindigen.” De expert merkt op dat bedrijven flexibiliteit moeten leren: “We moeten bereid zijn om onze aanpak dagelijks, zo niet elk uur aan te passen.”

Moet een merk uitspraken doen over COVID-19?

Waarschijnlijk wel. Als uw publiek gevaar loopt, zult u aan dit gesprek moeten deelnemen. Het punt is dat, ongeacht in welke sector je werkt en in welk deel van de wereld de consumenten zich bevinden, de meeste mensen geïnteresseerd zijn in nieuwe informatie.

Wat moet er precies gezegd worden?

Het meest eerlijke en simpele is om te vertellen wat jou en je publiek boeit. U kent uw klanten vast goed genoeg om te begrijpen met welke problemen ze op een bepaald moment te maken hebben. Het is niet nodig anderen te kopiëren en universeel advies te geven. Blijf jezelf.

Kan een merk hiervan profiteren?

Hoe vreemd het ook klinkt, ja. Maar niet in termen van stijgende verkoop. Bied hulp, kortingen of gratis verzending. Werk voor loyaliteit. Haal het meeste uit uw klantenbestand. In deze situatie zijn er geen snelle overwinningen, er wordt alleen gewerkt met het oog op de toekomst. Beschouw vertrouwen als valuta.

Waar moet u op letten tijdens de wereldwijde crisis?

Bouw een sterke gemeenschap op. Niet alleen klanten, maar ook medewerkers, hun families en vrienden. Dit is het moment om “aan te zetten”: aanwezig zijn, verbonden blijven en positieve momenten delen.

Hoe houd je het moreel geïsoleerd in stand?

In een drukke tijd waarin veel teams naar het thuiskantoor verhuizen, komen creatieve bureaus met ideeën die zijn ontworpen om het moreel en het gemeenschapsgevoel te stimuleren. Jam3-medewerkers in Toronto ‘bezoeken’ elkaar bijvoorbeeld elke dag – natuurlijk op afstand. Precies om 16.00 uur gaat het hele kantoor op een “tour” door het huis van een van de collega’s, waarbij hij hem alle vragen kan stellen over niet-werkende onderwerpen.

Het digitale bureau CloudRaker lanceerde een website met gedetailleerde begeleiding en timing voor werknemers, en bood gratis toegang tot alle benodigde bronnen. Bovendien hebben ze een applicatie gemaakt waarmee je kunt volgen hoe vaak je je gezicht aanraakt. Met behulp van een webcam gebruikt de applicatie een gezichtsherkenningsalgoritme en zodra het een aanraking opmerkt, geeft het de gebruiker een signaal met felrode tekst “Stop met het aanraken van je gezicht!” Dit zal volgens de ontwikkelaars helpen om van de gewoonte af te komen, waardoor het risico op besmetting met het coronavirus aanzienlijk toeneemt.

Omdat COVID-19 veel bureaus en productiebedrijven dwingt advertenties en contracten op te schorten, zitten duizenden werknemers zonder werk, aldus Chelsea Burnside, medeoprichter en creatief directeur van productiestudio Sophomore. Om aannemers te helpen, heeft Sophomore een openbare database gemaakt met filmmakers, fotografen, redacteuren en illustratoren op afstand. Het bevat momenteel 25 portefeuilles.

Inzichten over de achtergrond van het coronavirus

Terwijl Europa zich net voorbereidt op het hoogtepunt van de epidemie, heeft Azië al enkele conclusies kunnen trekken. Marc Wesseling en Jean François Teri (UltraSuperNew) leggen uit hoe lessen uit Singapore en Japan bureaus in andere landen kunnen inspireren om werknemers en klanten te helpen.

Jean François Terry is de APAC Growth Leader bij UltraSuperNew. Terwijl hij in Singapore was, ving hij de momenten op van het begin en de piek van coronavirusinfectie in de stadstaat. Dankzij de onmiddellijke en ondubbelzinnige reactie van de regering van Singapore nam het bedrijf een ‘nieuw ritme’ en had het team een ​​gevoel van duidelijkheid en een duidelijk doel. Mark Wesseling is het met zijn collega eens: “Singapore heeft veel geleerd van SARS, dat het Westen nauwelijks heeft geraakt. Daarom hadden de regeringen van Aziatische landen ten tijde van het verschijnen van het coronavirus alle plannen en actieplannen klaar. Een ander ding is dat er in een land als Singapore geen halve maatregelen zijn ”, zegt Mark, verwijzend naar harde technische en quarantainemaatregelen.

Enerzijds is er de kwestie van het managen van het bedrijf en het ondersteunen van een team dat met onzekerheid wordt geconfronteerd, en anderzijds het helpen van klanten. Voor bureaus die net begonnen zijn met het navigeren door het leven in het coronavirus-tijdperk, hebben Marc en Jean François genoeg ideeën en tips om te delen.

Hoe helpen technologiebedrijven marketeers in het bedrijfsleven?

Marketeers die afhankelijk zijn van offline evenementen en persoonlijke ontmoetingen, bevinden zich nu in een bijzonder moeilijke positie. Maar de behoefte om klanten aan te trekken en te behouden blijft bestaan. En dat is wanneer ze creatief worden met technologiebedrijven.

Social media wordt een van de voor de hand liggende oplossingen. In plaats van te dineren en te kletsen op beurzen, dringt online reclamebureau Criteo er bij zijn verkoopteams op aan om contact op te nemen met geregistreerde bezoekers op LinkedIn en Twitter en een-op-een virtuele bijeenkomsten aan te vragen. Een andere manier om relaties met klanten te onderhouden wanneer persoonlijke interactie wordt onderbroken, is door ze te betrekken bij posts op sociale media.

Sommige mensen kiezen voor een marketingaanpak. Computersoftwareleverancier Cockroach Labs maakte bijvoorbeeld een ‘virtuele badge-scan’ mogelijk, die via een bestemmingspagina contactgegevens van websitebezoekers verzamelt en voor elk contact een kleine donatie doet aan Women Who Code. Degenen die zich committeren aan een virtuele één-op-één-ontmoeting met verkoopvertegenwoordigers, krijgen een donatie van $ 50 beloofd.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign antwerpen

https://webdevelopmentapp.com/nl/
door

Het aangaan van een samenwerking met een SEO specialist

Deze worden ingediend wanneer gebruikers op zoek zijn naar informatie. Ze zijn niet op zoek naar een bepaalde website, maar naar een antwoord of begeleiding over hoe ze iets moeten doen. Bijvoorbeeld, “Hoe bak je pizza’s”.

Transactionele zoekopdrachten
Dit type is een intentie om een transactie te doen. Het komt meestal met een productnaam (Nike Airmax) of categorie (sneakers). Daarnaast kan het worden geschreven met “Waar te koop ….”, “…. prijs” of op een soortgelijke manier.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Er zijn veel blogberichten over hoe je een bepaalde zoekopdracht kunt targeten. Het kan echter niet zo gemakkelijk zijn in de toekomst vanwege de toenemende populariteit van stemassistenten zoals Siri, Google Now of Alexa.

Informatieve zoekopdrachten kunnen snel veranderen in transactionele zoekopdrachten door het openen van een nieuwe app of het geven van een optie om een aankoop te doen.

SERP updates
Op de eerste pagina van de organische zoekresultaten staan is goed, de top drie scoren is geweldig, maar er is maar één winnaar, toch? Of, is het? Het is een kwestie van perspectief.

Websites over de hele wereld worden dagelijks, wekelijks of maandelijks bijgewerkt, …ok, sommige zijn dat niet, maar dat is een ander geval. Het ding is dat het internet elke dag groeit. Wanneer nieuwe websites en veranderingen worden geïndexeerd door een zoekmachine, kunnen de organische resultaten veranderen.

Een andere zeer belangrijke factor is het Google-algoritme dat voortdurend verandert. Kleine aanpassingen kunnen helemaal niets veroorzaken, maar een grote algoritme-update kan uiteindelijk leiden tot een aardbeving.

Pro tip: Abonneer u op onze SERP volatility tracker om op de hoogte te blijven van eventuele algoritmewijzigingen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Wat we proberen te zeggen is dat zelfs als u de winnaar bent, uw posities kunnen (en waarschijnlijk ook zullen) worden vervangen door concurrenten de andere dag, en vice versa.

In de grafiek hieronder ziet u het belang van de hoogste ranking in Google, afhankelijk van hun organische click-through rate (CTR) distributie voor mei 2019 (gebaseerd op gegevens van Advanced Web Ranking).

SERP functies
Natuurlijk is het belangrijk om eerst te rangschikken, maar tegenwoordig moet je rekening houden met de zogenaamde “nulpositie”.

Laten we eens kijken naar de resultaten voor de zoekopdracht “Hoe aardappelen bakken”. Het eerste resultaat is een Google-fragment met alle of de belangrijkste informatie, zodat u de andere resultaten niet hoeft te controleren.

28 Google-rijke fragmenten die u in 2019 moet weten [handleiding + infographic].
Er zijn veel SERP-functies (ook wel Rich snippets genoemd). Waarom zou je er om geven? Rich snippets beïnvloeden het gedrag van gebruikers wanneer ze de SERP zien. Met andere woorden, de generieke organische zoekresultaten kunnen hebben en in veel gevallen hebben ze lagere click-through rates (CTR).

Het is omdat de SERP-functies een grotere visuele aantrekkingskracht hebben en ze bieden vaak genoeg informatie zodat de Google-gebruikers helemaal niet op andere resultaten hoeven te klikken of ze alleen op de resultaten klikken.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende rijke fragmenten die u in de SERP ziet:

Uitgelicht fragment
Antwoordvak
Carrousel (afbeeldingen, video’s, producten)
Beeld pakket
Kaart
Gesponsorde functies (Google Ads, vluchten, shop op Google)
Kennis grafiek
Top verhalen
Evenementen
Sitelinks
Het goede is dat er manieren zijn om de impact van deze verbeterde resultaten te herkennen en te analyseren. Bijvoorbeeld, SERPChecker zal het werk doen.

Typ gewoon het trefwoord in, selecteer de locatie en het apparaattype. Deze tool toont u de zoekresultaten en eventuele SERP-functies. Het schat de impact op een schaal van 0 tot 5 in.

Om meer te weten te komen, klik op de functie. U kunt ook het werkelijke uiterlijk van de SERP zien als u op de “Preview snapshot” klikt.

On-page en technische SEO
Op de pagina SEO bevat een vrij lange checklist van taken om te doen. Een paar jaar geleden ging het vooral om metatags, te geoptimaliseerde inhoud en koppen. Als je in 2019 SEO wilt leren, heb je veel meer plezier met de on-page dingen. Laten we er in duiken.

Zoekmachinealgoritmes hebben een lange weg afgelegd en zijn geavanceerder geworden uit de tijd dat inhoud, titels en beschrijvingen vol met trefwoorden volstonden om een hoge positie in de zoekresultaten te bereiken.

Als je SEO wilt leren, kun je niet vast komen te zitten in het verleden. Een van de grootste verbeteringen van zoekmachines is dat ze rekening houden met de menselijke factor, met andere woorden, de betrokkenheid van de gebruiker.

Vergeet niet dat SEO is over het richten van echte mensen, niet alleen zoekmachines.

Metatags
Metatags zijn een onderdeel van de HTML-code. Ze beschrijven de inhoud van de website. De belangrijkste zijn metatitels en metabeschrijvingen.

Voor gedetailleerde informatie moet u de definities en geavanceerde optimalisatietips in onze SEOpedia lezen, zowel voor de titels als de metabeschrijvingen.

Ze zijn niet meer zo belangrijk als vroeger vanuit technisch oogpunt.

Meta-titels en beschrijvingen vol met trefwoorden hebben geen directe invloed op uw rankings, maar ze blijven een sterke psychologische factor die de CTR en de algemene betrokkenheid van de gebruiker beïnvloedt. Daarom zijn ze nog steeds erg belangrijk voor SEO.

Raak niet in de war door bloggers die zeggen dat titels en metabeschrijvingen helemaal niet belangrijk zijn. Aan de andere kant, houden

https://ralfvanveen.com
door

Wat doet een full-service internetbureau

En het is niet meer de manier waarop consumenten de voorkeur geven aan het leren van nieuwe producten.

In plaats van bedrijven die zichzelf in het gezicht van de consument duwen, moeten ze een andere, mildere aanpak kiezen.

Content marketing is precies dat.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Merken en marketeers die er gebruik van maken, publiceren content die hun doelgroep onderwijst, inspireert, begeleidt of een probleem oplost.

Met een aantal handige trucs kunnen de doelwitten die content op het web vinden zonder dat ze worden aangesproken.

Als de prospects iets nuttigs uit de inhoud halen, zullen ze steeds weer terugkomen voor meer.

Tot slot kunnen consumenten op een organische manier met het merk communiceren en hun content delen op sociale media.

Vertrouwen is gesmeed.

De autoriteit is gevestigd.

Verbindingen gebeuren.

Deze trouwe volgelingen kunnen dan – uiteraard – worden omgezet in leads en sales.

Dit alles gebeurt met een focus op het geven van waarde aan de gebruiker.

Help gebruikers – bied ze waarde aan en ze zullen je daarvoor belonen.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Dat is waar het bij internetmarketing/content marketing om draait.

Waarom internetmarketing?
Nu u weet wat internetmarketing is, kunt u zich nog steeds afvragen waarom er zoveel hype omheen is.

Nou, de hype is volledig gefundeerd.

Internetmarketing heeft steeds weer bewezen succesvol te zijn.

Hier zijn enkele statistieken verzameld van rond het web om u een idee te geven waarom internet/content marketing hoog staat:

Tegen 2019 zal content marketing een industrie zijn met een waarde van 313 miljard dollar.
91 procent van de bedrijven zijn al overtuigd van de kracht ervan en hebben het al aangenomen als een essentiële marketingtactiek.
Content marketing kost 62 procent minder dan traditionele, outbound marketing, maar trekt 3x zoveel leads binnen.
Als u een klein bedrijf met een blog bent, zult u in 126 percenten meer loodgroei dan uw concurrenten zonder een blog harken.
Als u een blog hebt en inhoud publiceert, zult u waarschijnlijk 434 percenten meer geïndexeerde pagina’s op Google, gemiddeld krijgen.
En er is meer.

Vanuit mijn eigen inspanningen op het gebied van content marketing heb ik mijn kleine bedrijfje zien groeien.

Met 99 procent van onze focus op contentmarketing zijn we erin geslaagd om onze waarde te laten groeien tot miljoenen dollars.

Het komt er op neer: Dit werkt.

Lezen over geweldige contentmarketing is niet genoeg om echt te begrijpen hoe het werkt. In plaats daarvan moet je het in actie zien om de fundamentele waarde ervan te begrijpen.

Want als content echt goed is, kan het verbazingwekkende dingen doen.

Hier zijn enkele top voorbeelden van content types van merken die het creëren van content uit het park hebben gedwarsboomd.

CMI-artikel – Hoe u een publiek-eerste-aanpak van uw inhoud kunt kiezen
Een van de meest voorkomende inhoudstypen is blogberichten en artikelen.

Een blog, in het bijzonder, is een geweldig content platform, omdat het je een basis geeft voor veel berichten, pagina’s en inhoud die allemaal verwijzen naar je site.

Denk aan een blog als een boomstam. Uw individuele blogberichten zijn de takken die zich uitstrekken tot in de hoeken van het internet en de zoekmachines. Gebruikers kunnen uw filialen vinden en ze volgen naar uw kernsite. Dat geeft je een grotere kans op leads en sales.

Voor een goed voorbeeld van blogging content, kijk naar Content Marketing Institute. Zij creëren troeven van waardevolle, nuttige inhoud voor content marketeers om te onderwijzen, instrueren, begeleiden of inspireren.

Het resultaat?

Toegewijde fans, volgers en klanten voor hun evenementen, training en advies.

2. 2. Infographics
Infographics zijn leuke, visuele manieren om waardevolle informatie te presenteren.

Ze gebruiken grafieken, grafieken, foto’s en illustraties om concepten uit te leggen. Dit type inhoud is licht verteerbaar en volledig deelbaar.

Hier is een fantastisch voorbeeld van een infographic over het bakken van brood van RJ Zaworski:

Infographic over het bakken van startbroden
En hier is nog een andere zeer gedeelde infographic van Curata over de anatomie van een content marketeer:

curata – de anatomie van een contentmarketeer – de anatomie van een contentmarketeer
3. 3. Case studies
Een andere populaire en effectieve vorm van inhoud is een case study.

In het algemeen is een casestudy een diepgaande blik op een aantal acties die uw merk of bedrijf heeft uitgevoerd en die meetbare resultaten hebben opgeleverd voor succes.

Meestal vertaalt dit zich in iets wat je voor een klant hebt bereikt.

Hier is een mooi voorbeeld van een case study van Fractl:

Fractl Case Study
Het bureau laat zien hoe zij een succesvolle content campagne voor een vastgoedmerk hebben uitgevoerd. Ze vertellen over hoe het samenkwam, het “waarom” van het project en de resultaten (gepresenteerd in meetbare statistieken).

Dit soort content is om voor de hand liggende redenen een geweldige vertrouwenschepper.

4. 4. Podcasts
Voor degenen onder u die huiveren bij de gedachte aan het schrijven van een blogbericht of een diepgaand artikel of casestudy, zijn er inhoudelijke media die er voor u zijn.

Podcasts zijn enorm.

Linkbuilding voor beginners: Hoe te om te beginnen
Wil je een sterke basis leggen in linkbuilding en de basis goed leggen? Deze gids zal u helpen bij het opzetten van een succesvolle linkbuilding.

Nu downloaden!
ADVERTISEMENT
Ze lijken op de storytelling en news radio shows van weleer, behalve dat mensen ze kunnen downloaden en naar afleveringen kunnen luisteren wanneer ze maar willen.

Als dat zo is

https://zicht.nl