Categorie Archief Internet

door

Sneller internet

Meet internetsnelheid De lage internetsnelheid kan worden veroorzaakt door de provider. Daarom wordt een snelheidstest uitgevoerd. Met deze test kun je de snelheid van de internetverbinding meten. Bezoek beta.speedtest.net om te testen. Zorg ervoor dat u op “Start” of “Start” klikt en niet op de advertentiebanner. Zorg er tijdens de snelheidstest voor dat de pc via een netwerkkabel met het thuisnetwerk is verbonden en niet via wifi. Anders meet u de snelheid van het draadloze netwerk veel lager. Als de herhaalde metingen veel langzamer zijn dan beloofd, neem dan contact op met de provider. Basisbeperkingen Soms heeft de internetverbinding fundamentele beperkingen en kun je niet veel dingen doen. Voor ADSL en VDSL gelden de volgende voorwaarden: hoe groter de afstand tot de lokale telefooncentrale, hoe lager de internetsnelheid. Daardoor wordt in de praktijk slechts een deel van de maximumsnelheid bereikt.

Veel apparaten in huis zijn via een draadloos netwerk (wifi) verbonden met internet. Consumenten zeggen vaak dat hun internetsnelheid erg laag is, maar ze zeggen dat hun wifi-snelheid erg laag is. Veel providers bieden zogenaamde wifi-diensten aan hun nieuwe en bestaande klanten. Het loont de moeite om naar de belofte van uw provider te kijken. Voor draadloze netwerken is het bereik beperkt tot slechts enkele tientallen meters vanaf de wifi-zender in de router of wifi-modem. Hoe verder weg van de zender, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Daarnaast is de kans op storing van het draadloze signaal ook groot door muren, plafonds en andere obstakels. Zo plaatsen veel consumenten wifi-modems in meterkasten. Soms veroorzaakt het problemen. Volg onze tips om de dekking uit te breiden:

Plaats de router of wifi-modem buiten de instrumentenkast en meet het verschil. Plaats ook de router of wifimodem hoger; indien mogelijk zijn er minder hindernissen voor de radiostraal. Als de router of WiFi-modem plat is, plaatst u deze rechtop en draait u de antennes naar andere posities (als deze antennes zich buiten bevinden). Plaats de router op een andere, meer centrale locatie. Over het algemeen moet u de kabel verlengen en verlengen. Vraag eerst bij je provider of de wifi-modem dit ook toelaat. Kijk dan eens naar een andere losse router of access point, deze kun je overal in huis installeren. U kunt de WiFi-ontvangst ook verbeteren door enkele instellingen op de router te wijzigen.

https://denko.nl/ict/internet-en-verbindingen/
door

De rappers in Nederland

Rappers zijn in Nederland alom bekent. Wanneer je iemand op straat vraagt om er twee te noemen dan lukt dit de meeste mensen wel. Er is wel een groot verschil zichtbaar. De oudere mensen die behoren tot de groep 65+ zal dit niet zo snel lukken. Rappers zijn namelijk echt iets voor de jongere mensen. Toch zijn sommige rappers zo bekent dat ook deze groep er minstens één wel kan opnoemen.

De fans volgen hun rappers via diverse kanalen

De rappers in Nederland bepalen voor veel mensen wat zij zien en horen. Het zijn inmiddels echte influencers geworden. De rappers in Nederland maken namelijk tegenwoordig niet alleen maar muziek. Ze verkopen namelijk ook: kleding, fitnessproducten en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat hun fans zich volledig kunnen focussen op hun eigen idool. Via de sociale mediakanalen houden de rappers hun fans op de hoogte van de dingen die zij doen. Zij gebruiken dit ook tevens om hun merken te vergroten. Dit draagt bij aan het verdienmodel van hun.

Rapper Kosso

De rappers zijn van verschillende culturen in Nederland. Zo heeft elke cultuur wel hun eigen rappers. De bekendste rappers in Nederland zijn rapper Lil Kleine, Rapper Boef en rapper Ali B. Daarnaast zul er ook een aantal minder bekende rappers. Rapper Kosso is hier een voorbeeld van. Deze rapper Kosso is iets minder bekend. Toch is de bekendheid van rapper aan het groeien. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij een eigen webshop is begonnen hierop verkoopt hij zijn eigen fitnessproducten en voedingsschema’s.

https://nieuwsbeest.nl/kosso-koopt-gloednieuwe-lamborghini/
door

Online marketing in tijden van Corona Crisis

Blijven investeren in reclame en online marketing in tijden van crisis lijkt misschien tegenstrijdige onnodig. Maar dat is het bepaald niet! Dat zeggen we niet omdat we zelf een Online Marketing bureau zijn. Wetenschappelijk onderzoek wijst dat namelijk uit.

Als SEO bureau hebben wij twee klanten die het in deze Crona Crisis erg zwaar hebben; De ene is een ooglaser kliniek die dicht moest. Daardoor liepen de inkomsten met 95% terug maar de kosten liepen voor 90% door.

De andere is een autoverhuurbedrijf die zijn omzet ook met 75% terug zag lopen.

Online marketing wetenschappelijk onderzocht

Uit een artikel in de Adformatie aan het begin van de Corona crisis komen interessante conclusies naar voren. Er is onderzoek gedaan naar alle grote crisissen van de afgelopen 100 jaar. Daar kwam duidelijk uit naar voren dat;

Adverteren en marketing veel efficiënter en effectiever was gedurende een crissi. Omdat je vaak veel goedkoper zendtijd en exposure kunt inkopen. En omdat de meeste collega’s juist een (flinke) stap terug doen in tijden van crisis, waardoor je zelf meer opvalt.

De tweede conclusie was dat bedrijven die bleven investeren in hun (online) marketing veel sterker door en uit de crisis komen dan bedrijven die de geldkraan dichtdraaien.

Echt geen geld meer voor SEO?

Zelfs als je echt geen geld meer hebt voor SEO kun je zelf aan de slag. Het internet staat vol met informatie over hoe je je website kunt optimaliseren en met Social media klanten naar je website kunt krijgen.

Zeker als je meer tijd hebt doordat je busines even terug loopt of zelfs helemaal stilstaat heb je eindelijk tijd voor achterstallig werk aan je site waar je anders nooit aan toe komt.

Goede kans dat je zelf zo enthousiast wordt dat je ook na de crisis meer tijd en aandacht hebt voor je online presence en dat is altijd een factor waar je als bedrijf sterker van wordt.

 

https://pingwin.nl/
door

Webhosting verbeteringen: kies jij voor een nieuwe provider

In de afgelopen jaren hebben de web- en hostingtechnologieën een grote sprong voorwaarts gemaakt. Technologieën zijn snel overbodig geworden en webhostingbedrijven hebben geprobeerd hun klanten nieuwe en verbeterde diensten aan te bieden. 

Helaas zijn er nog steeds enkele webhosts die niet hebben begrepen hoe belangrijk het is om te schakelen en over te gaan op betere diensten. Als dat uw eigen webhost beschrijft, is het misschien tijd om verder te gaan en iemand anders uw website te laten hosten. Hier zijn vijf aanwijzingen dat je meteen een verandering nodig hebt.

Getinte reclames

Als uw gratis of gedeelde webhosting diensten komen met vervelende advertenties, dan is het zeker tijd om te gaan. Onlangs zijn er stijgende protesten tegen ‘s werelds toonaangevende hosting service – GoDaddy.com voor hun overmatig gebruik van  reclame in de webruimte van hun klanten. Dit betekent dat meer mensen die hun websites hebben gehost op GoDaddy servers, waarschijnlijk thema-advertenties op hun website zullen laten verschijnen.

De bandbreedte van je webhosting

Als uw webhostingprovider veel downtime of bandbreedtecrunch heeft meegemaakt, wees dan op zoek naar een bedrijf dat deze problemen niet zou hebben. Bandbreedte crunch gebeurt soms, wanneer er veel haast op uw website, maar als het maar al te vaak, moet u uw gastheer te heroverwegen. 

Vaak, wat er gebeurt is dat uw hosting provider marketing team kan proberen om hun product te verkopen aan u door het aanbieden van u onbeperkte bandbreedte en ruimte. U kunt gelukkig kopen in dat, maar ze zijn zeker niet geven u wat ze beweren. Dat is de reden waarom uw website zo veel downtime ondervindt. Echter, als het al te vaak gebeurt, en je verliest zaken vanwege het, moet je niet wachten om afscheid te nemen.

De totale ruimte voor grote bestanden

U heeft geen ruimte om zware bestanden te uploaden, hoewel uw webhost beweert dat u onbeperkte ruimte heeft. Dit kan zo’n nachtmerrie zijn! CyberCoral kwam onlangs met een advies tegen de webhostingbedrijven die ongelimiteerde ruimte op hun servers aanbieden voor wegwerpprijzen. 

Nu is dit het overwegen waard – als dedicated servers zo duur zijn, waarom zouden webhosts u dan alle ruimte in de wereld aanbieden voor een fractie van de kosten? Ze proberen u gewoon te leiden naar het kopen van iets dat u anders niet zou hebben gekocht.

DDoS aanvallen vermijden

Sommige webhosting providers ervaren veel denial of service aanvallen (DDoS). Deze aanvallen kunnen hun servicenetwerken blokkeren en voorkomen dat u toegang krijgt tot uw website die zich mogelijk op het getroffen netwerk bevindt. 

Dit betekent weer dat u uiteindelijk veel zaken kunt verliezen. Hoe meer dergelijke aanvallen uw webhostingproviders u niet kunnen voorkomen, hoe meer downtime uw website te verwerken krijgt. Het is beter om te verhuizen naar een webhost die geavanceerde beveiligingsnetwerken heeft.

Webhosting is voor veel bedrijven enorm belangrijk

Een ander probleem met sommige webhosts is dat ze veel dienstuitval ervaren als gevolg van een reeks interne netwerkgebeurtenissen die de gegevenstabellen van de router corrupt maken. Als dat klinkt als uw webhost, heeft het geen zin om te wachten tot ze eindelijk bij zinnen komen en u professionele diensten aanbieden. Als ze zich nog niet realiseren hoe belangrijk uw bedrijf voor hen is, is de kans groot dat ze dit nooit zullen beseffen.

Als consument is het uw recht om de beste diensten van uw webhostingprovider te verwachten. Als ze niet in staat zijn om u de diensten aan te bieden die ze hebben beloofd, is het tijd om te stoppen met het geven van een tweede, derde en dan wat meer kansen. In plaats daarvan zou dit het juiste moment zijn om op te staan en te beginnen met het zoeken naar een hostingprovider die hard zou werken om u alles wat ze beloofd hebben te geven en uw bedrijf bij hen te houden.

Als consument is het uw recht om de beste diensten te verwachten van uw webhostingprovider Als ze niet in staat zijn om u de diensten die ze beloofd hebben aan te bieden, is het tijd om te stoppen met het geven van hen tweede, derde en dan wat meer kansen. In plaats daarvan zou dit het juiste moment zijn om op te staan en te beginnen met het zoeken naar een hostingprovider die hard zou werken om u alles wat ze beloofd hebben te geven en uw bedrijf bij hen te houden.



https://www.webhost4you.nl/e-mail-hosting/
door

Wat is de beste manier om sneller internet te krijgen thuis

De meeste mensen willen graag een snellere internetverbinding. Als je op een link, een video of een audio klikt, wil niemand er echt bij zitten en wachten terwijl alles wordt geladen. Je zou het nu liever zo snel mogelijk hebben. Er zijn een paar dingen die gedaan kunnen worden die uw internetsnelheid zullen verbeteren.

Er zijn veel internet software tools die ontworpen zijn om uw verbinding te versnellen. Hoewel dit leuk klinkt, is dit niet de manier om uw verbinding te versnellen. De meeste van deze kunnen niet realistisch gezien iets doen om ervoor te zorgen dat uw verbinding versnelt op alle. Val hier niet voor, want je krijgt er geen enkel voordeel van.

Sneller internet aanschaffen bij je provider

De enige realistische manier om de verbinding daadwerkelijk te versnellen is het krijgen van een hogere snelheid van uw internet service provider. Soms zijn er duurdere plannen die je meer snelheid geven. Als u niet wilt wachten, moet u misschien wat meer betalen. Hoewel dit voor de hand ligt, zijn er een aantal andere dingen die je kunt doen om je snelheid te verbeteren, naast het verhogen van de snelheid van je provider.

Ga na of je computer virussen heeft om sneller internet te krijgen

Ontdoe u van virussen en spyware op uw machine. Veel hiervan gebruiken uw internetverbinding om taken uit te voeren en informatie te versturen over wat u op uw machine doet. Deze zullen uw bandbreedte verbruiken waardoor uw verbinding langzamer aanvoelt. Zonder hen zal het wat sneller gaan. Controleer andere machines in huis om te zien of ze sneller voor u werken terwijl uw trage computer uit staat. Als dat zo is, heeft u waarschijnlijk iets kwaadaardigs op uw machine.

Kijk op internet welke beschikbare manieren er allemaal zijn

Als u een grote download doet, zoek dan uit of er manieren zijn om het te downloaden. Zo heb je bijvoorbeeld vaak de mogelijkheid om een spelpatch te downloaden van de officiële site, maar misschien heb je ook wel een aantal mirrors waarmee je verbinding kunt maken. Als je verbinding maakt met iets met minder activiteit, zul je je download veel sneller krijgen.

De meeste mensen genieten van een snelle internetverbinding. Leer enkele strategieën die je helpen om betere snelheden te krijgen.

https://internet2you.nl/goedkoop-internet/
door

Is het slim om te kiezen voor een draadloze internetverbinding?

In de moderne tijd van de technologie gebruiken de meesten van ons het internet, waar we ook gaan. We gebruiken het bij ons thuis, op onze kantoren, op openbare plaatsen zoals bibliotheken, internetcafés en vliegvelden. De overgrote meerderheid van de mensen denkt echter nooit na over hoe deze internettoegang die ze gebruiken hun laptops, desktopcomputers, smartphones, tablet-pc’s, PDA’s enzovoort bereikt. Welnu, het meest voorkomende en meest geprefereerde type internetverbinding van vandaag is een draadloze internetverbinding, oftewel Wi-Fi.

Wat is dan precies een draadloze internetverbinding?

Eenvoudig gezegd is een draadloze internetverbinding een type internettoegang waarvoor geen fysieke verbinding met uw computer of een ander apparaat nodig is dat via dit netwerk toegang heeft tot het World Wide Web.

Er moet echter wel een centraal apparaat zijn dat verantwoordelijk is voor het ophalen van de internettoegang van de ISP en het versturen ervan naar andere apparaten die onder het draadloze netwerk vallen. Dit apparaat gebruikt radiogolven om het signaal naar andere apparaten te sturen, terwijl het fysiek verbonden is met de bron van de internettoegang.

Dit betekent dus in principe dat u uw breedbandinternetverbinding kunt omzetten in een draadloze internetverbinding, en dit kan in veel gevallen alleen door contact op te nemen met uw internetprovider en te vragen naar de benodigde apparatuur. Zij zullen u graag voorzien van alles wat u hiervoor nodig heeft, en soms zelfs zonder extra kosten. Ga ook altijd internet vergelijken om de beste draadloze internet verbinding te realiseren. 

Wat zijn de voordelen van deze internetverbinding?

Hier zijn de belangrijkste voordelen van het beschikbaar hebben van Wi-Fi voor u:

Gemak – Dit is het meest voor de hand liggende voordeel, aangezien u toegang hebt tot het internet vanaf elke gewenste locatie binnen het netwerkbereik, maar ook vanaf elk apparaat dat een draadloze adapter heeft. Dit betekent dat u uw laptop kunt meenemen en toegang hebt tot het internet vanuit elke kamer in uw huis, of zelfs vanuit de achtertuin.

Beveiliging – Dankzij WPA (Wi-Fi Protected Access) en WPA2 heeft niemand toegang tot je netwerk, behalve jij, want daar heb je een wachtwoord voor nodig. Bovendien is al het verkeer dat via Wi-Fi-netwerken gaat, gecodeerd, dus er zijn hier weinig problemen met de beveiliging.

Kosten – Stel je voor wat de kosten zijn van het aansluiten van alle computers in een groot bedrijf als mensen dit met draden of kabels zouden moeten doen. Hoewel dit in het verleden moest gebeuren, kunnen al deze apparaten nu draadloos met het internet worden verbonden, wat veel geld en moeite bespaart.

Snelheid – Vroeger was snelheid een echt probleem met Wi-Fi internettoegang, maar de moderne technologie (WiMAX en EV-DO) heeft het mogelijk gemaakt dat draadloze netwerken kunnen genieten van grote downloadsnelheden tot 7 Mbps, of zelfs meer in sommige gevallen. Als u uw kabelmodem of ADSL2+ Fiber Internet Gateway op een draadloze N router aansluit, kunt u zo snel downloaden als uw internetverbinding toelaat, in sommige gebieden meer dan 100 Mbps.

Waar moet je nu voor kiezen?

Nou, het hangt echt af van uw behoeften. Als u erover denkt om een ISP te vinden die u voor de eerste keer toegang tot het internet biedt, moet u zich zeker afvragen of zij draadloze internetopties aanbieden. Ook al woont u misschien alleen en heeft u maar één laptop, toch geniet u van het gemak om uw laptop mee te nemen waar u maar wilt en te surfen op het internet. Aan de andere kant, als je een groot gezin hebt, is Wi-Fi een geweldig idee, omdat je geen kabels hoeft te leggen naar elke computer in huis.

Zorg ervoor dat u de gebruikslimieten controleert, want de meeste 3G en 4G providers hebben lage maandelijkse limieten van 10 GB of minder in vergelijking met kabel- en DSL-limieten van meer dan 100 GB per maand. Als je veel data gebruikt, ben je beter af met een kabel- of DSL-plan in combinatie met een draadloze router voor thuisgebruik en een apart mobiel breedbandplan als je onderweg internettoegang nodig hebt.

https://internet2you.nl/beste-internet/
door

Gratis video bewerkingssoftware downloaden

Software voor videobewerking zit lang niet op alle telefoons en pc’s, waardoor je aangewezen bent op gratis video bewerkingssoftware. Lees in dit artikel welke video editing je het beste kunt gebruiken voor Android, voor Iphone, voor MAC en voor Windows.

Gratis videobewerkingsprogramma’s anno 2019 en 2020

Zowel voor de smartphone als voor de laptop bestaat goede gratis video editing software.

Gratis video editing software Android smartphone 2019 / 2020

Gratis video editing software Apple smartphone en Ipad 2019 / 2020

Gratis video editing software voor laptop en pc 2019 / 2020

Een professionele video editen is het beste mogelijk op een pc:

Shotcut, deze gratis video software wordt wereldwijd veel gebruikt. Het is een rechtoe, rechtaan video editing programma dat doet wat het moet doen. Ik ben enhousiast over de instructievideo die je goed op weg helpt met deze gratis video tool. Je kunt werken met meerdere video en audio tracks en overgangen en effecten, zijn inbegrepen.

• Davinci Resolve 16 (of 15), deze gratis video editing software is volwaardig aan Adobe Premiere en Final Cut, al vraagt gebruik ervan wel om een leercurve. Maar als je hebt gewerkt met Adobe programma’s dan zit je kennis al goed.

• kdenlive Deze video aanpassen software volstaat prima. En is al vanaf 2003 ontwikkeld voor zowel beginnende als professionele designers. Je kunt werken met meerdere video en audio tracks.

gratis software voor geluid bewerken 2019 / 2020

Het meest gebruikt is de gratis software voor bewerken van geluid, Audacity genaamd.

Handleiding Audacity voor audio bewerken

Meer uitleg over Audicity en audio bewerken, vindt je op gerbengvandijk.nl. Je leert over hoe je geluid kunt opnemen, het volume aanpassen en effecten gebruiken om opnames beter te laten klinken en ruis te verwijderen.

Foto- en video bewerkingssoftware kopen?

Als je veel foto’s en video bewerkt, kun je overwegen om duurdere software te gaan kopen. In Nederland zijn FinalCut of Adobe Premiere Pro de marktleiders als het gaat om betaalde licenties voor professionale video software voor op computer of pc. Als je docent of student bent, kun je via Surfspot goedkoop aan deze programma’s komen. Dat is dan slimmer.

[Over de gastauteur:]

Gerben G van Dijk houdt zich bezig met online dienstverlening vanuit de rol van online adviseur, webredacteur en SEO adviseur. Gevestigd in regio Utrecht. Volg ook zijn blog over webredactie.

https://www.gerbengvandijk.nl
door

Een SEO specialist werkzaam in Rotterdam en omgeving

Kruipen of spinnen betekent het scannen van de website, de secties, inhoud, trefwoorden, kopjes, hyperlinks, afbeeldingen van duizenden kleine bots. Alle gegevens die op de website te vinden zijn, worden gecrawld.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Crawlers detecteren alle hyperlinks op een website die naar andere websites verwijzen. Vervolgens worden die pagina’s steeds opnieuw doorzocht om nieuwe links te vinden. Bots kruipen regelmatig over het hele internet om de gegevens bij te werken.

Indexering
Zodra de website is gecrawld, vindt de indexering plaats. Stel je de index voor als een gigantische catalogus of een bibliotheek vol websites van over de hele wereld. Het kost meestal enige tijd om een website te indexeren. Onze ervaring leert dat het 1 tot 10 dagen duurt.

Pro tip: U kunt controleren welke pagina’s van uw website al geïndexeerd zijn door gebruik te maken van deze zoekmachine: site:domain.com

Bovendien, elke keer als het veranderd is, scant onze goede vriend het opnieuw. Houd er rekening mee dat de updates op de website niet zichtbaar zullen zijn in de zoekmachines totdat ze geïndexeerd zijn.

De resultaten kiezen
De resultaten zijn van cruciaal belang voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Zodra de internetgebruiker een zoekopdracht indient, graaft de zoekmachine in de index en haalt de zoekmachine de bijbehorende resultaten eruit. Het is een proces om de query te vergelijken met miljarden websites op basis van verschillende algoritmes.

Bedrijven met zoekmachines (Google, Microsoft, Yahoo!) houden de exacte berekeningen van hun algoritmes in het geheim. Toch zijn veel rangschikkingsfactoren bekend.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen, SEO specialist.

Rangschikkingsfactoren
De meeste van deze factoren zijn bewezen, maar sommige zijn slechts speculaties of zelfs mythen. Bovendien zijn sommige factoren belangrijker dan andere. Cyrus Sheppard van Zyppy maakte een mooie lijst van Google ranking factoren.

Je hoeft niet alle rangschikkingsfactoren uit je hoofd te kennen om SEO te leren, maar het is goed om in ieder geval een basisoverzicht te hebben.

Een van de belangrijkste factoren, het backlink profiel is gebaseerd op het aantal en de kwaliteit van de backlinks die naar een website leiden. Het is een zeer vereenvoudigde kijk op de Google-aanpassing van de autoriteit van de website. Elke backlink is in principe een analogie van een academische citatie.

Enkele andere belangrijke rangschikkende factoren omvatten (in geen bepaalde volgorde):

gebruik van relevante trefwoorden en zinnen
HTTPS
linkrelevantie
grammatica en spelling
actuele autoriteit
sociale verdeling
domeintijdperk
AMP
paginalayout
Rangschikkingsfactoren kunnen worden onderverdeeld in SEO-factoren op de pagina (inclusief technische SEO) en linkbuilding of off-page SEO-factoren.

Snelle tip: Controleer het domein autoriteit van uw of een andere website om de sterke en zwakke punten te vinden.

Hoe mensen gebruik maken van zoekmachines
Om samen te vatten: Het belangrijkste punt van SEO is om vriendelijk te zijn voor zowel gebruikers als zoekmachines. Als u al uw geld en tijd investeert in perfecte technische SEO, is het prima. Maar als de interactie met de gebruiker slecht is, kunnen uw posities eronder lijden. En zo begint u geld te verspillen. Het standpunt van de gebruiker is een nummer één prioriteit.

De afbeelding hieronder is een van de meest voorkomende gebruikersreizen in Google Search:

De interacties met zoekmachines zijn in de loop der jaren geëvolueerd. Het principe blijft echter hetzelfde:

Noodzaak van een oplossing, informatie of een antwoord
De behoefte in de vorm van een zoekopdracht (trefwoord) in de zoekmachine intypen
De eerste resultaten doornemen
Klikken op een of meer resultaten (websites)
Websites scannen voor het antwoord
Het doorlopen van meer resultaten op de eerste SERP en/of het wijzigen van de zoekopdracht, als het antwoord niet gevonden wordt.
Marktaandeel van zoekmachines
In de onderstaande grafieken kunt u zien welke zoekmachines mensen het meest gebruiken. De gegevens komen uit de rapporten van Netmarketshare.

Lees meer over de populairste zoekmachines en hun geschiedenis.

Hoe classificeren we zoekopdrachten?
Er zijn drie soorten zoekopdrachten:

Navigatie zoekopdrachten
Informatieve zoekopdrachten
Transactionele zoekopdrachten
Navigatie zoekvragen
Ze vertegenwoordigen een intentie om te zoeken naar een bepaald merk of website. Mensen hebben de neiging om “youtube” of “google” in te typen in zoekmachines in plaats van de geschiedenis van de browser of bladwijzers te gebruiken.

Op basis van onze casestudy, waarin we 1,6 miljard trefwoorden hebben geanalyseerd, bereiken merken zoals YouTube, Facebook en Google de hoogste zoekvolumes, samen met andere navigatiezoekopdrachten.

Informatieve zoekopdrachten
Deze worden ingediend wanneer gebruikers op zoek zijn naar informatie. Ze zijn niet op zoek naar een bepaalde website, maar naar een antwoord of begeleiding over hoe ze iets moeten doen. Bijvoorbeeld, “Hoe bak je pizza’s”.

Transactionele zoekopdrachten
Dit type is een intentie om een transactie te doen. Het komt meestal met een productnaam (Nike Airmax) of categorie (sneakers). Daarnaast kan het worden geschreven met “Waar te koop ….”, “…. prijs” of op een soortgelijke manier.

Er zijn veel blogberichten over hoe je een bepaalde zoekopdracht kunt targeten. Het kan echter niet zo gemakkelijk zijn in de toekomst vanwege de toenemende populariteit van stemassistenten zoals Siri, Google Now of Alexa.

Informatieve zoekopdrachten kunnen snel veranderen in transactionele zoekopdrachten door het openen van een nieuwe app of het geven van een optie om een aankoop te doen.

SERP

https://ralfvanveen.com
door

Welke manieren heb je allemaal om je internet te versnellen?

Ben jij nog op zoek naar manieren om je internet sneller te maken? Dat kunnen we begrijpen, soms heb je echter al alles geprobeerd en lukt het nog niet om sneller internet te krijgen. Misschien heb je nog niet gekeken naar je netwerkkaart, daar kun je namelijk ook nog veel winst behalen, begin daarom direct met het instellen van je netwerkkaart om je verbinding te optimaliseren.

Ook kan het zijn dat je gewoon geen snelle internet provider hebt, om dat te verbeteren zul je toch echt een ander internetpakket moeten kiezen. Ook zien we dat steeds meer mensen kiezen voor het beste alles in 1 pakket om 3 vliegen in een klap te slaan, je hebt dan namelijk de beschikking over alle diensten in 1 pakket en het is vaak ook nog voordeliger. Toch eerst iets anders proberen? Begin dan met het optimaliseren van je netwerkkaart

Configureer uw netwerkkaart om een snelle internetverbinding te krijgen

Voor de snelst mogelijke breedbandverbinding, moet de netwerkkaart, die de gegevens in de PC of notebook processen optimaal worden geconfigureerd. Normaal gesproken is dit de fabriek. Echter, als je nog een Windows-machine merken regelmatig problemen of een snelheidstest (zie kader) een trage verbinding bleek te versnellen, hoewel er volgens de volledige router DSL-signaal komt bij u thuis, u de instellingen opnieuw te maken. Het gratis programma “TCP Optimizer” helpt u hier. En zo gaat u verder:

  • Download de software (door op de link te klikken naast het pictogram dat een kleine rode pijl toont die naar een rekenmachine wijst).
  • Dubbelklik op het programma in de downloadmap van uw computer en selecteer Uitvoeren.
  • Stel de schuifregelaar in onder Algemene instellingen> Verbindingssnelheid op de snelheid van uw DSL-verbinding.
  • Selecteer uw netwerkkaart in het volgende veld Selectie netwerkadapter. Wat je gebruikt zal u een blik op de handleiding van de computer of als u het zich geïnstalleerd, wordt de naam op de verpakking.
  • Onderaan het menuvak markeert u Optimale instellingen met een klik in het aangrenzende item.
  • Klik op Wijzigingen toepassen.
  • Klik op OK in het volgende veld
  • Er verschijnt een bericht waarin staat dat uw computer opnieuw moet worden opgestart om de instellingen te accepteren. Bevestig dit door op OK te klikken.

Test daarna zo nodig de nieuwe snelheid met een andere snelheidstest.

Snel en ongecontroleerd via het World Wide Web internetten

Een langzame DSL-verbinding kost tijd en zenuwen. Zowel in landelijke gebieden waar de lijnen bieden niet altijd de hoogst mogelijke prestaties, maar ook in de steden, waar veel klanten aangesloten op dezelfde verdeling van de werkmaatschappij, kunt u het probleem lijden. Maar met een paar eenvoudige stappen, kunt u de voorwaarden te scheppen, in ieder geval in uw eigen huis om het maximale uit je verbinding. Als surfen echter meer op een ontspannen peddelen lijkt, neem dan contact op met uw provider.

 

https://internetvergelijken.org