Categorie Archief Vakantie

door

Kies uit verschillende leuke single reizen en ga op stap met andere singles

Single reizen maken het mogelijk om in je eentje op vakantie te gaan, en toch de gezelligheid te hebben van een grote groep. Groepsreizen zijn erg populair. Maar als je geen partner hebt, is het een stuk minder aantrekkelijk om mee te gaan. Je komt namelijk al snel tussen de stelletjes en gezinnen te zitten. Single reizen bieden daarvoor een mooie oplossing. Als alleenstaande vakantieganger kun je op city trip, op wintervakantie of op weg naar de zon met een gezellige groep singles. Je zit nergens aan vast, en je doet precies waar jij zin in hebt. Samen met anderen, of gewoon alleen. Ook single reizen? Lees hier meer informatie.

Genieten van single reizen

Heb jij zin in een leuke vakantie? Het leukst is als je de vakantie-ervaringen kunt delen met anderen. Ben je single, dan is een singlereis daarvoor heel geschikt. Maak nieuwe vrienden, en beleef avonturen op vakantie – in je eentje, of samen met andere singles van jouw leeftijd. De groepen voor de single reizen worden bij One2gethertravel samengesteld op basis van leeftijd en interesse. Er zijn aparte reizen voor jonge en voor oudere singles, en bijvoorbeeld voor alleenstaande ouders. Als single kom je dus altijd in een groep mensen van jouw leeftijdscategorie, die ook jouw interesses delen. Dat maakt het makkelijker om aansluiting te vinden bij de rest van de groep, en om een hoop nieuwe vrienden te maken op reis.

Doe mee met excursies, doe leuke activiteiten, of kies je eigen pad

Hoe ziet jouw ideale vakantie er precies uit? Op single reizen kun je altijd doen waar jij zelf zin in hebt. Je geniet van de voordelen van een groepsreis: er is iedere dag een uitgebreid programma, waar je als groep aan mee kunt doen. Een goede manier om de andere singles in de groep te leren kennen.  Maar heb je meer zin om zelf op pad te gaan, dan kan dat ook gewoon. Alles in een ontspannen sfeer, want zo hoort het op vakantie.

door

4 Leukste dingen om te doen op Lanzarote

Degenen die de kans al hadden om Lanzarote te bezoeken, hebben de kracht van de natuur en de warmte van het eiland reeds ervaren, omdat die een echt hoogtepunt zijn. Over het algemeen kunnen toeristen een breed scala aan dingen verwachten in deze mooie uithoek van de aarde. Één ding is duidelijk: tijdens een vakantie op Lanzarote, zijn niet enkel ontspannen in de zon en zee een must, maar vooral ook: sightseeing!

Voor degenen onder jullie die daar nu al over mopperen, heeft je Guru maar één boodschap: ik garandeer je dat het de moeite waard is! En om je een voorproefje te geven van wat er te doen is op dit prachtige eiland, zijn hier een paar hoogtepunten!

River Viewpoint

Zoals de naam al aangeeft, is de Miradouro do Rio een uitkijkpunt met uitzicht op het eiland La Graciosa, een van de kleinste van de Canarische eilanden en die de zogenaamde Chinijo-archipel integreert. En vanuit het niets is het uitzicht over de Graciosa net zo majestueus als de varandins bedacht door César Manrique in de Miradouro do Rio. Zodra de auto geparkeerd staat, bereidt niets de bezoeker voor op het bijna onzichtbare gebouw dat zich achter een façade bevindt die helder is vermomd in de vulkanische steen. Een perfecte symbiose tussen de architectuur en het natuurlijke landschap van Lanzarote. Het is prachtig; is krachtig. Het is Manrique in al zijn pracht.

Beklim Volcàn del Cuervo

Dankzij het wandelpad is het makkelijk om deze vulkaan, vlakbij de plaats La Asomada, te beklimmen. Het is even bikkelen, maar dan heb je ook wat. Eenmaal boven geniet je van een adembenemend uitzicht. Onze tip: neem een lekker lunchpakketje en wat te drinken mee, dan kun je op de top een picknick houden. En psst, er wordt in de wandelgangen geroepen dat Volcàn del Cuervo je geest zou zuiveren. Dus mócht deze niet zuiver zijn, dan heb je stiekem nog een reden om deze te beklimmen. Wij zeggen niets.

Bezoek Nationaal Park Timanfaya

Lanzarote is een vulkanisch eiland, wat je goed kunt merken aan de zwarte stranden. Maar dit wordt ook duidelijk tijdens een bezoekje aan Parque Nacional de Timanfaya, waar de montañas del fuego (letterlijk: bergen van vuur) zorgen voor een maanachtig landschap. Wil je naar dit gebied om onder andere geisers te bewonderen, dan kan dat per bus, dromedaris of te voet, met een gids.

Papagaio Beach

Verscholen tussen kliffen, is Praia do Papagaio een ongelooflijk aantrekkelijk strand. Het ligt dicht bij Playa Blanca, op de zuidpunt van Lanzarote, en de toegang is via een zeer slechte weg die zeker afstanden veel (maar niet alle!) Potentiële vakantiegangers. De wateren waren kristallijn en bijna zonder golven, met schaduwen om de wateren van de Adriatische Zee te herinneren. Het zand is klein maar mooi en relatief fijn zand. En, op de top van de helling, twee strandbars die dienden om de zwemmers te ondersteunen met eten, ijs en drankjes – en een plek om zichzelf tegen de zon te beschermen.

Auto Huren in Lanzarote

Als je op vakantie gaat naar Lanzarote en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Lanzarote te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Lanzarote, https://www.autospanje.nl/nl-eiland-lanzarote/.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Lanzarote. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Lanzarote  in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Lanzarote;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Lanzarote.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autospanje.nl
door

Leuke Dingen om te doen in Catania

Catania is de op één na grootste stad van Sicilië en ligt aan de oostkust van dit Italiaanse zuidelijke eiland. Het is de perfecte plek voor een vakantie, gezien het culturele belang, de ligging en het weer, en de betoverende uitzichten van verleden en heden. Er zijn zoveel dingen die toeristen zouden moeten doen dat het misschien verwarrend wordt om een ​​paar dagen in deze prachtige stad door te brengen, dus hier zijn tien prioriteiten waar je beslist tijd voor moet maken.

Piazza Duomo

Dit plein is een triomf van de barokke stijl en heeft verschillende gebouwen die toeristen niet kunnen missen. Palazzo dei Chierici, gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Palazzo degli Elefanti, nu het stadhuis, en de Duomo di Catania, de kathedraal van de stad. In het midden van het plein ligt de ‘Olifantenfontein’ die het symbool van de stad draagt, een kleine olifant, die op zijn beurt een obelisk ondersteunt. Naast Palazzo dei Chierici is er een andere fontein, de ‘Fontana dell’Amenano’, gewijd aan Amenano, een ondergrondse rivier sinds de uitbarsting van de Etna in 252 voor Christus, en een van de twee rivieren die door Catania lopen.

Basilica Cattedrale Sant’Agata

De kathedraal van Catania is een eenvoudig mooi gebouw en is een meesterwerk van Normandische en barokke architectuur. De kathedraal bevindt zich in het centrum van de oude stad en is te vinden in de zelfbenoemde Piazza Del Duomo, in de buurt van veel van de andere bezienswaardigheden. Oorspronkelijk gebouwd in 1078 boven de ruïnes van een Romeinse baden, is de kathedraal vele malen gerestaureerd als gevolg van aardbevingen in de regio.

Castello Ursino

Gebouwd in de late helft van de 13e eeuw, heeft dit kasteel een aardbeving overleefd in 1693, en daarvoor een vulkaanuitbarsting in 1669, toen de lavastroom van de Etna zo dichtbij kwam om de gracht te vullen. In de loop van zijn dramatische bestaan is het gebruikt om de Aragonese dynastie te huisvesten, en werd later een beroemde gevangenis. Tegenwoordig herbergt het het Civic Museum van Catania en doet dit sinds 1934. Het kasteel heeft een rechthoekig plan, met op elke hoek een grote ronde toren. Het beschikt over een binnenplaats omringd door zalen van architecturale betekenis met archeologische overblijfselen, kunstvoorwerpen en kunstwerken die teruggaan tot het klassieke tijdperk van het oude Griekenland en Rome.

Mount Etna

Catania ligt vrijwel in de schaduw van de immense Etna en deze actieve stratovulkaan is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sicilië. De Etna staat op een hoogte van 3329 m en wordt beschouwd als de hoogste actieve vulkaan van Europa. De meest recente uitbarsting was in 2015 en de vulkaan heeft zelfs wat lava geloosd. Wanneer u naar Catania reist, kunt u de kans om de Etna te beklimmen niet voorbij laten gaan en de gapende caldera van dichtbij meemaken. Verschillende touroperators bieden dagtochten naar de vulkaan – u kunt ervoor kiezen om te wandelen, fietsen of zelfs een ATV of een jeep te rijden – de keuze is aan u. Wanneer je op de top van de Etna bent, is het op een heldere dag ongelooflijk en je krijgt een fantastisch uitzicht op Sicilië.

Auto Huren in Catania

Als je op vakantie gaat naar Catania en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren, wie https://www.autoitaly.nl/nl-stad-catania/. Een auto is een prima vervoersmiddel om Catania te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Catania.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Catania. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Catania in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Catania;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Catania.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autoitaly.nl
door

Mama, waar komt melk vandaan?

Je hoort wel eens dat kinderen denken dat melk uit de fabriek komt, en groenten uit een potje. Jouw kinderen weten gelukkig wel beter. Maar weten waar melk vandaan komt is één ding, je leert je eten pas echt goed te waarderen wanneer je ziet hoeveel werk en liefde er wordt geïnvesteerd om te zorgen dat we elke dag weer een gezond gevuld bordje voor onze neus krijgen. En trouwens, zelf heb je misschien ook niet echt een heel duidelijk beeld van wat er allemaal gebeurt op de boerderij.

Daarom is het zo leuk dat je bij steeds meer boerderijen kunt verblijven. Heerlijk buiten de stad, genieten van het boerenleven. ‘s Ochtends wordt je gewekt door de haan en wanneer je naar buiten stapt zie je de ochtendmist boven het weiland zweven. Her en der steekt er een koeienhoofd boven de ochtendnevel uit, als schepen die op een oneindig golvende oceaan dobberen. Ondertussen komt de hond van de boerderij langs om zich te laten aaien, terwijl de katten spelen op het veld. Kun je jezelf een betere manier van wakker worden verzinnen?

Overdag kun je lekker relaxen, de omgeving verkennen of meehelpen op de boerderij. Het absolute hoogtepunt is het voeren van de dieren. Daar kan de boer meestal wel wat hulp bij gebruiken! Voor kinderen is het voeren van de koeien een waar avontuur. Trouwens, veel volwassenen vinden het ook heel bijzonder.

Luxe accommodatie

Toen het fenomeen “logeren bij de boer” nog in de kinderschoenen stond, moest je je tentje opzetten op een grasveldje dat toevallig niet meer gebruikt werd. Tegenwoordig zijn boeren een stuk beter ingespeeld op gasten. Glampings.nl heeft een selectie gemaakt van de leukste boerderijen waar je verblijft in compleet ingerichte en luxe safari- en lodgetenten. Deze tenten hebben alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jij van een comfortabel verblijf kan genieten. Kom eens langs en wie weet zit jij binnenkort de koeien te melken!

https://glampings.nl/logeren-bij-de-boer
door

Een weekendje Twente met en Bed & Breakfast

Twente, de meest oostelijke streek van Overijssel, is een regio met een uniek karakter. Daar waar de rest van Nederland gevangen lijkt in een steeds snellere ratrace, doet men het in Twente een stuk rustiger aan. Niet dat de Twentenaar of Tukker lui is, verre van dat! Maar de klok lijkt hier gewoon anders te tikken dan thuis.

Misschien komt dat voor een deel door de aard van de Tukker. De inwoner van Twente is een slag apart. De echte Tukker doet de dingen die hij doet met aandacht en neemt overal voldoende tijd voor.

Die aandacht merk je aan alles. De echte Tukker is vol trots over zijn regio en hij vindt het maar wat leuk wanneer bezoekers daarvan mee willen genieten. Gastvrij en met open armen word je door de Twentenaar ontvangen

Ook in de Twentse streekproducten worden met aandacht en liefde gemaakt. Daardoor proeft alles veel lekkerder dan de zaken die je thuis eet.

Een Bed & Breakfast in Twente geeft je al het goede

Als je al die aandacht en liefde in één weekend wilt concentreren, boek dan enkele overnachtingen in een van de vele B&B’s die Twente rijk is. De gastvrije ontvangst, het liefdevol opgemaakte bed en het zalige ontbijt met al die overheerlijke streekproducten. Je zou er best aan kunnen wennen!

De B&B’s liggen verspreid door heel Twente, dus er is altijd een Bed & Breakfast in de buurt van jouw favoriete plekje. De ene B&B ligt bij een golfbaan, de ander verscholen in het bos. Er zijn Bed and Breakfasts op oude landerijen, in boerderijen en aan het water, maar ook in de steden en dorpen. Wat je wensen en voorkeuren ook zijn, in Twente beland je letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje. En in de open armen van een Tukker.

Bezoek voor een overzicht van de vele tientallen B&B’s die Twente je te bieden heeft Visittwente.nl. Laat je inspireren voor jullie volgende weekendje weg.

https://www.visittwente.nl/overnachten/bed-breakfast-twente/
door

Groepsaccommodatie Overijssel

Weet je nog hoe dat ging toen je jong was? Als je met de hele groep vriend(inn)en op pad wilde nam iedereen gewoon een matje mee en sliepen jullie met zijn allen bij iemand in de woonkamer. Onvoorstelbaar, als je eraan terugdenkt.

Nu jullie wat volwassener zijn willen jullie nog steeds graag met zijn allen op pad. Maar dat slapen op de vloer…? Nee, dat liever niet meer.

Welke groepsaccommodatie past bij jullie?

De vraag welke groepsaccommodatie het beste is, heeft voor elk gezelschap een ander antwoord. De omvang van je groep is natuurlijk een keiharde eis. Een bed voor iedereen, daaraan valt niet te tornen. Maar dan is de vraag: wil je met zijn allen op een slaapzaal voor dat unieke zomerkamp-gevoel, of hecht je meer aan privacy en wil je kleinere slaapkamers met een eigen badkamer?

Ook de omgeving is van belang. Zo zal de ene groep zich het lekkerst voelen in de bossen of aan het water, terwijl een andere groep juist liever de serene sfeer van een klooster wil beleven. Of misschien willen jullie vooral tot diep in de nacht uitgaan. Dan is een accommodatie vlakbij de stad het meest geschikt. Kijk trouwens ook verder dan de directe omgeving van je accommodatie, elke regio heeft zijn eigen charme. Zo zal bijvoorbeeld de bierliefhebber het liefst nabij een bierbrouwerij verblijven, terwijl een theater minnend gezelschap graag in de buurt van een schouwburg verblijft.

Weest gerust, je kunt altijd terecht

Het eisenpakket wat je aan een groepsaccommodatie kunt stellen is dus nogal divers. Gelukkig geldt dat ook voor het aanbod van groepsaccommodaties in Overijssel. Op Visitoost.nl hebben we de mooiste, leukste en meest bijzondere groepsaccommodaties voor je op een rijtje gezet.

Deze overnachtingsmogelijkheden verschillen enorm van elkaar, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: je wordt er ontvangen met die typische gastvrijheid van Oost-Nederland. Hier gelooft men nog in echte aandacht en het maken van echt contact.

Ontdek Overijssel en haar groepsaccommodaties. De kans is groot dat je nog vaker zult terugkomen!

https://www.visitoost.nl/Overnachten/groepsaccommodaties/
door

Glamping: luxe kamperen op de beste campings

Heb je wel eens gehoord van glamping? Glamping is het nieuwe kamperen Het woord is een samentrekking van glamorous camping. Glamping is dus kamperen, maar dan zonder ontberingen. Dat begint bij de accommodatie. Je verblijft in een safaritent, lodge of een apart huisje dat van alle gemakken is voorzien: heerlijk comfortabele bedden, eigen sanitair en zelfs een geheel complete keuken. En alles staat bij aankomst al helemaal voor je klaar. Maar glamping gaat verder dan alleen het verblijf in een luxe accommodatie. Ook de plek waar die locatie staat is een belangrijke factor in het plezier dat jij van je vakantie beleeft.

Glamping alleen op de beste campings

Het spreekt vanzelf dat luxueus kamperen een camping van het hoogste niveau vereist. Daarom is Glampings.nl altijd op zoek naar campings die zich onderscheiden van de rest. De door ons geselecteerde campings behoren tot de beste campings van het land.

Om kans te maken op vermelding op Glampings.com moet een camping aan nogal wat voorwaarden voldoen! Het gaat bij ons om kwaliteit, niet om kwantiteit.

De campings zijn ruim opgezet, met veel natuur, en hebben alles wat je maar kunt wensen, voor jong en oud. De kinderen vermaken zich de hele dag in en bij het zwembad, tenzij ze bezig zijn met leuke activiteitenhotel die het animatie team voor hen heeft georganiseerd. Ondertussen zit je samen lekker op het terrasje van het restaurant een drankje te genieten. Tussen twee slokken door besluit je vanavond die luxe keuken te laten voor wat het is. Vanavond eten jullie lekker in het restaurant. Misschien sluit je de dag af met midgetgolf.

Campings in een mooie omgeving

Behalve naar de voorzieningen op de camping zelf, kijken we ook naar de omgeving. De campings op glampings.com zijn allemaal gunstig gelegen ten opzichte van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de directe omgeving.

Bekijk ons aanbod

Onze verkenners zijn constant op zoek naar de beste campings. Kijk daarom regelmatig op glampings.com om te zien of er nieuwe campings bij zijn gekomen. Zie je een camping die je bevalt? Twijfel dan niet te lang en boek direct. Anders vis je misschien achter het net, en zit je volgende vakantie tóch weer op een matige camping.

https://www.glampings.com/
door

Vier je familieweekend in Twente

Veel families vieren traditiegetrouw elk jaar een familieweekend. Vaak wordt de datum hiervan al ruim een jaar van tevoren afgesproken, zodat iedereen erbij kan zijn. Alle opa’s en oma’s, kinderen en kleinkinderen, bij elkaar. Het familieweekend is hét moment om de familiebanden te vieren én te versterken.

Voor degene die het volgende familieweekend mag organiseren is de traditie niet alleen leuk. Het legt ook een druk op je. De verwachtingen zijn hoog gespannen, dus je zoekt de beste accommodatie. Eentje waar iedereen blij van wordt. Kapshoeve, in Tubbergen (Overijssel) is dan precies wat je nodig hebt.

Een plek voor iedereen

Bij Kapshoeve kun je terecht voor groepsaccommodaties in Twente voor de hele familie. De Twente Lodge is een ruime vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien. Deze accommodatie is geschikt voor groepen tot 10 personen. Grotere groepen kunnen terecht in een boerderij in Twentse stijl. De boerderij zelf biedt plaats aan 18 personen. Door de naastgelegen bungalow er ook bij te betrekken kan je gezelschap groeien tot 23 personen.

Alle accommodaties zijn voorzien van comfortabele bedden in tweepersoons slaapkamers. De bungalow is geheel gelijkvloers en dus leeftijdsbestendig.

Ruime faciliteiten

Wanneer je verblijft op Kapshoeve heb je ook toegang tot alle faciliteiten van vakantiepark D’n Kaps, Denk aan het zwembad, de binnen- en buitenspeeltuin, de bowlingbaan en natuurlijk het restaurant. Troubadoer. Als je geen zin hebt om gebruik te maken van de uitgebreide keuken in je accommodatie kun je hier al je maaltijden (laten) verzorgen. Het restaurant biedt, naast een uitgebreide lunch- en dinerkaart) ook brunches en buffetten. Ook is er een ontbijtservice,  barbecueverhuur en allerlei vormen van catering mogelijk.

Zin in een verzetje? Boek dan één van de leuke activiteiten en excursies, zoals tuktuk rijden en een scootertocht. Hiermee kun je ook gelijk de prachtige omgeving verkennen, waar achter elke bocht wel een landgoed, kasteel of natuurpark lijkt te liggen. Of boek een solexrit en sta verbaasd over opa, die zijn wilde haren nog lang niet verloren is.

Tijdens een familieweekend op Kapshoeve heeft iedereen het naar zijn zin. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

https://kapshoeve.nl/
door

Backpacken in Vietnam

Wanneer je door Vietnam wilt reizen, is een backpack aan te raden in plaats van een koffer. Veel mensen denken bij backpacken aan veel uren onderweg zijn, weinig douchen en in hostels slapen. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Tuurlijk, je bent veel onderweg, maar wanneer je dit goed opdeelt, hoeft dit niet als vervelend te voelen. Je zult wel veel lopen en goede backpack schoenen zijn daarom eigenlijk wel een must. In plaats van hostels, kan je natuurlijk altijd kiezen voor wat luxere hotels of Airbnb’s. Voldoende aanbod in Vietnam om leuk te backpacken.

Welke mogelijkheden zijn er in Vietnam?

Wanneer je door Vietnam wilt reizen, is dit goed te doen met het openbaar vervoer. De slaap treinen zijn aardig te doen. Verwacht geen hypermoderne treinen. Je deelt een coupé met drie anderen. Een andere optie is de bus. Deze optie is vaak iets voordeliger. In deze bussen kan je erg comfortabel liggen. Het aantal ongelukken in Vietnam waar bussen bij betrokken zijn ligt alleen wel iets hoger dan het gemiddelde. Een derde optie is om niet met het openbaar vervoer te gaan, maar met de motor. Ook dit is niet geheel zonder risico. Een Nederlands motor rijbewijs is in Vietnam ongeldig. Je rijdt dus altijd onverzekerd. De meeste motoren in Vietnam zijn in werkelijkheid een soort opgevoerde scooters. Afhankelijk waar je bent, kan je zo’n motor al voor minder dan 5 euro per dag huren. Een goed optie wanneer je van plan bent om een rondreis te maken. Wil je van bijvoorbeeld het zuiden naar het noorden rijden, is dit geen optie. Veel backpackers kiezen er in dit geval voor om een motor te kopen en weer door te verkopen op de plaats van bestemming.

Welke plaatsen moet je zeker bezoeken?

Als je van eten houdt, raden wij Hanoi aan. Hier is altijd wat te doen en heerlijk eten. In plaats van Halong bay zouden wij Cat ba aanbevelen. Het eiland aan de andere kant van de bay. Minder toeristisch authentieker. Heerlijk veel seafood voor erg lage prijzen. Overslaan kan je wat ons betreft Hue. In deze oude keizerlijke stad valt wat ons betreft weinig te beleven. Hoi an, de stad met de lampionnen, moet je gezien hebben, maar vonden wij ook erg toeristisch. Dit had ook impact op de vriendelijkheid van de mensen. Het leukst vonden wij ons deel van de reis in het noorden van China, vlakbij Sa pa. Sa pa zelf is ook behoorlijk toeristisch. Wanneer je hier een motor huurt en rondtrekt, kom je zelden toeristen tegen. Zeer vriendelijke mensen, een geweldiger ervaring.