Categorie Archief Verbouwen

door

Een mooie gietvloer zelf doen is simpeler dan u denkt

Wilt u in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer een mooie gietvloer zelf doen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Een PU gietvloer leggen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Natuurlijk vraagt het een goede voorbereiding en moet u het klussen wel een beetje in de vingers hebben. Maar als u aan de slag gaat om een PU gietvloer zelf te leggen, dan zult u merken dat het een klus is die u prima tot een goed einde kunt brengen. Een gietvloer van PU is een vloer die zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. U heeft er vele jaren onbezorgd plezier van, ook als u de vloer legt in een ruimte die veel wordt gebruikt.

Voor welke ruimten is een PU vloer geschikt?

U kunt een gietvloer zelf doen in vrijwel iedere ruimte in uw woning of op kantoor. Er zijn zelfs PU gietvloeren geschikt voor de badkamer. Dit geldt overigens niet voor alle soorten vloeren. Als u een gietvloer in de badkamer wilt leggen, kijk dan goed of de vloer van uw keuze daarvoor geschikt is. Maar feit is dat uw gietvloer tegen een stootje kan en gemakkelijk is schoon te maken. Dit maakt dit type vloer ook geschikt voor ruimtes waar het vochtig kan zijn en ook voor werkruimtes waar praktijkhandelingen worden verricht, zoals een spreekkamer van een arts bijvoorbeeld. Daarom worden gietvloeren ook veelvuldig in bedrijfspanden toegepast.

Wie kan mijn mooie doe-het-zelf gietvloer leveren?

Een gietvloer zelf doen is minder moeilijk dan u misschien denkt. U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Decochip in Vaassen. Zij verzorgen namelijk een gratis workshop voor hun klanten. Besluit u uw PU gietvloer bij Decochip te bestellen, dan kunt u van deze service gebruikmaken. U kunt na afloop van de workshop uw gietvloer en de verdere benodigdheden meteen mee naar huis nemen. Thuis kunt u met de opgedane kennis meteen aan de slag. Als u vragen heeft staat de deskundige klantenservice natuurlijk altijd voor u klaar.

door

Op welke manier moet je een vloer egaliseren als je tegels gaat leggen?

Bent u van plan een nieuwe tegelvloer te plaatsen? Dan is het belangrijk om deze zo vlak mogelijk te maken. Tegelvloeren zien er prachtig uit. Aan de andere kant kan een slordige klus er uiteindelijk verschrikkelijk uitzien en veel meer werk voor u creëren. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten, die meer dan het dubbele zullen bedragen als je het uiteindelijk opnieuw moet doen.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw vloer het gewicht van de tegels die op de vloer liggen kan nemen. Betonnen vloeren hebben meer kans om stevig te zijn, waardoor ze ideaal zijn. U moet echter nog steeds controleren of de vloer waterpas is. We raden een zelfnivellerend beton aan om een perfecte egalisatievloer te krijgen.

Voordat u begint met uw vloeregalisatieproject is het belangrijk dat u de juiste gereedschappen, materialen en technieken tot uw beschikking heeft. Zorg ervoor dat u het volgende hebt voordat u met dit project begint:

  • Vloeregalisatiemiddel
  • Een Nylon koord van vier voet hoogte
  • Een troffel
  • Een boor- en mengbak
  • Een vijfgallige emmer

Het eerste wat je moet doen

Identificeer de hoge en lage punten met behulp van een niveau. Teken de lage punten af met een potlood door er brede cirkels omheen te tekenen. Wil je toch eerst meer weten over egaliseren? Bekijk dan de website goedkoopegaliseren.nl om achter handige informatie te komen. 

Egalisatiemiddel mengen

Meng wat vloeregalisatiemiddel in de emmer (volgens de instructies van het egalisatiemiddel). Meestal gaat het om een emmer die gevuld wordt met twee centimeter water. Vervolgens giet u er voldoende egalisatiemiddel in om het te bedekken. Vervolgens mengt u de egalisatievloeistof met het water tot u een consistente textuur heeft. De gebruiksaanwijzing van de egalisatiemiddel vertelt u de water/poeder-verhouding. Vergeet niet dat uw klimaat kan veranderen hoe goed uw egalisatiemiddel zich mengt. Het kan zijn dat u aanpassingen moet doen.

Blijf egalisatiemiddel en water toevoegen tot je een volle liter mengsel hebt. Het mengsel moet de consistentie van de dunne soep hebben.

Werk vanuit de hoek

Giet uw gemengde egalisatiemiddelbatch over de eerder gemarkeerde lage punten. Werk altijd vanuit de hoek, het verst van de deur. Geef het de tijd om zich te settelen en te egaliseren voordat u meer giet. Gebruik uw troffel om de plekken waar de egaliseerder niet vlakker wordt, af te vlakken.

Vul de resterende lage punten in terwijl u de kamer achteruit gaat. Laat het minstens 24 uur duren. U bent dan klaar voor uw volgende stap, namelijk het betegelen van de vloer.

Zorg ervoor dat je snel en nauwkeurig werkt

Vloeregalisatiemiddelen zijn snel uithardend. Dit betekent dat u snel moet werken voordat het droogt. Sommige kunnen zelfs binnen 3 uur worden belopen. Het is echter aan te raden om de nieuwe vloer minstens 24 uur te laten liggen om er zeker van te zijn dat de coating voldoende is uitgehard.

Controleer het oppervlak van uw vloer zorgvuldig voordat u de tegels plaatst, om er zeker van te zijn dat deze perfect glad en vrij van gebreken is. Let op voor onregelmatigheden, waterschade of zwakke balken.

Als u tevreden bent met uw vlakke gladde oppervlak, bent u klaar om te betegelen. Zorg ervoor dat u precies weet waar de tegels naartoe gaan voordat u lijm aanbrengt. Soms is het een goed idee om een droogloop te doen waarbij u de tegels met een afstandhouder op de vloer legt, voordat u ze daadwerkelijk plaatst.

https://www.goedkoopegaliseren.nl/vloer-egaliseren/
door

De mogelijkheid om vloerverwarming te laten leggen bij Multi Vloeren Brabant

Een vloerverwarming laten leggen is een mooie toevoeging wanneer u een nieuwe vloer aanschaft. Niet alleen verandert u hiermee een deel van uw interieur, ook kunt u direct genieten van warmte onder uw voeten. Bij Multi Vloeren Brabant wordt daarom de mogelijkheid geboden om deze vloerverwarming erbij te nemen. Hierbij bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit tegen de scherpste prijs.

Een vloerverwarming laten leggen door gespecialiseerde partners

Een vloerverwarming laten leggen kunt u het beste laten doen door iemand die er verstand van heeft. De verwarming moet namelijk op de juiste manier onder de vloer worden gemonteerd, zodat er niets meer van te zien is en zodat alle warmte op een goede manier verdeeld kan worden. Daarom besteedt Multi Vloeren Brabant dit uit aan een partner die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Een all-in prijs voor uw vloerverwarming

Wanneer u een vloerverwarming laat leggen, dan bent u verzekerd van een all-in prijs. Niet alleen heeft u het systeem, ook worden de benodigde bevestigingsmaterialen- en methoden, de isolatie, verdeler, buizen en eventuele folie in het kostenplaatje berekend. Voordat u dus besluit om uw vloerverwarming te laten leggen weet u al waar u aan toe bent en kunt u kijken of dit binnen uw budget valt. Zo weet u waar u aan toe bent en weet u zeker dat u de vloerverwarming kunt betalen.

De beste kwaliteit en een gezondere oplossing

Uiteraard kunt u bij alle vloerverwarmingen rekenen op de beste kwaliteit. De partners moeten namelijk aan alle normen voldoen voordat er een samenwerking ontstaat. Dit houdt ook in dat de vloerverwarming goed aangelegd moet worden zodat er geen vocht en schimmels ontstaan in het huis. Dit maakt een vloerverwarming vele malen gezonder dan radiatoren en worden de radiatoren zelfs overbodig wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming gaat gebruiken. U bespaart daarmee dus op de lange termijn veel op uw energierekening.

https://www.multivloerenbrabant.nl/
door

Een bouwdroger helpt u snel van uw bouwvocht af

Als u een nieuwbouwwoning heeft laten plaatsen, dan kan een bouwdroger voor u echt een uitkomst bieden. Tijdens de bouw wordt er een grote hoeveelheid water gebruikt en de woning moet de tijd krijgen om uit te drogen. Het kan soms wel een jaar duren voordat al het overtollige water is verdwenen en hierdoor wordt de oplevering uitgesteld. Tijdens deze periode kunt u geen meubilair tegen de muren aan plaatsen, moet u zoveel mogelijk ventileren en is verven en behangen uitgesloten. Met deze droger kunt u de droogtijd met wel 30 procent verminderen.

Bouwvocht en het nut van een bouwdroger

Bouwvocht komt niet alleen in nieuwbouwwoningen voor. Ook bij renovatieprojecten en verbouwingen krijgt u te maken met bouwvocht. Een nieuwbouwwoning kan wel 4000 liter vocht bevatten dat moet worden afgevoerd en dit bevindt zich in de muren, de vloeren en de plafonds. Daarnaast worden woningen in fases gebouwd, wat betekent dat de verschillende verdiepingen tijdens de bouw ook in aanraking komen met neerslag en ander vocht in de lucht. Om bepaalde bouwmaterialen te kunnen gebruiken, wordt water toegevoegd. Beton is hier een goed voorbeeld van, maar ook pleister voor de muren en crepi voor de gevel bevatten veel water. Bouwdrogers kunnen u helpen dit droogproces te versnellen.

Sneller naar de volgende fase

Aangeraden wordt om niet met schilderen, behangen, vloeren leggen of stuken te beginnen totdat het overtollige vocht verwijderd is. Doet u dit wel, dan is er een kans dat de verf gaat bladderen, dat de vloer kromtrekt en dat het pleister van de muur valt. U kunt het beste uw aannemer raadplegen om uw specifieke droogtijd te achterhalen. Heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan het afwerken van uw huis beginnen. Verhuurbedrijf Bsteen kan u duidelijk advies geven over bouwdrogers en kan u helpen aan de beste droger voor uw situatie. Voor een paar euro’s per dag kunt u dan al een bouwdroger huren. Deze apparaten zijn overigens ook erg handig als u te maken heeft gehad met wateroverlast. Met een bouwdroger kunt u snel beginnen aan het afwerken van uw woning, zodat u eindelijk volop kunt gaan genieten van uw nieuwe stekje.

https://bsteen.be/