VSENV
Image default
Woning en Tuin

Wat maakt Sedumdak kostenbesparend?

Bent u benieuwd naar de kosten van een sedumdak? Bij NatureGreen hebben we deze netjes voor u op een rijtje gezet! Veel mensen denken dat een sedumdak aanleggen best prijzig is, maar in de realiteit valt dat ontzettend mee. Zeker wanneer u ervoor kiest het dak zelf aan te leggen kunt u op de kosten besparen.

Daarnaast is het in veel gemeentes mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van een sedumdak! U kunt soms wel tot 50% van de kosten terugkrijgen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit de gemeente, maar soms ook vanuit de provincie of het waterschap. Allen zijn er namelijk mee gebaat als er meer groen ligt in steden en dorpen. Een sedumdak verhoogt de klimaatbestendigheid, zorgt voor een betere kwaliteit van leven en kan uitkomst bieden bij weersextremen zoals heftige regen of droogtes. Dat is zowel fijn voor de eigenaar van het dak als voor de buurtbewoners!

Voordelen sedumdak
Sedumdaken versterken de relatie tussen natuur en samenleving. Daarnaast brengen ze ook nog andere voordelen met zich mee. Zo verhogen ze bijvoorbeeld de waarde van uw woning, doordat deze een duurzamere uitstraling heeft! Andere positieve gevolgen zijn:

  • Verlaagde omgevingstemperatuur
  • Vermindert omgevingsgeluid zowel binnen als buitenshuis
  • Betere luchtkwaliteit door het filteren van CO2
  • Verhoogt het rendement van zonnepanelen
  • Verlengt de levensduur van het dak

Ook verbetert een sedumdak de lokale biodiversiteit, door bijvoorbeeld bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Dat is ook weer goed voor de omliggende natuur. Bij NatureGreen werken we vanuit een missie om de grijze daken van Nederland om te zetten in mooie, natuurlijke groene daken! Doet u met ons mee?

Soorten groendaksystemen

De kosten van een sedumdak hangen voornamelijk af van het soort dak dat u kiest. Bij NatureGreen bieden we alleen extensieve groendaken aan. Dat wil zeggen, groendaken die minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een daktuin. Ook zijn dit daken waar een stuk minder actief gebruik van wordt gemaakt en over het algemeen niet op wordt gelopen.

Wij hebben vier verschillende groendaksystemen, namelijk Lichtgewicht Trays, Click ’n Go Trays, Lichtgewicht Sedum en een Standaard Sedummat. De kosten van deze daken variëren, afhankelijk van de dikte van het dak en de wijze waarop deze wordt gelegd. Onze sedumtrays zijn al verkrijgbaar vanaf €45 per vierkante meter en zijn uitermate geschikt voor kleinere oppervlaktes, zoals een schuur of carport. Onze sedummatten gaan al vanaf €40 per vierkante meter en hebben weer een hogere waterbergingscapaciteit. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, bij NatureGreen hebben we een oplossing!

Neem nu contact op met onze adviseurs!

Weet u niet zeker welk groendaksysteem het beste bij u past, of heeft u nog vragen over de kosten van een sedumdak? Onze adviseurs helpen u graag. Zij kunnen u adviseren welk type groendak het beste bij u past. Heeft u de keuze gemaakt? Dan komen wij eerst bij u langs voor een dakinspectie. Wanneer het dak vervolgens is goedgekeurd, kunt u er tot slot voor kiezen het dak zelf te leggen of om het over te laten aan één van onze experts! Wij hopen u gauw terug te zien bij NatureGreen.