VSENV
Image default
Gezondheid

Onze hulp tegen blijvende hoofdpijn na een hersenschudding

Hoofdpijn na een hersenschudding is een veelvoorkomende klacht bij mensen die een traumatisch hersenletsel hebben opgelopen. Hoewel de meeste mensen volledig herstellen binnen enkele weken tot maanden na hun hersenschudding, kan een klein percentage van de patiënten last blijven houden van aanhoudende hoofdpijn en andere symptomen.

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om mensen te helpen bij het omgaan met hun blijvende hoofdpijn na een hersenschudding. Bij het Amsterdam Brain Center hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met hoofdpijn na een hersenschudding en we willen graag onze expertise met u delen.

De eerste stap in de behandeling van blijvende hoofdpijn na een hersenschudding is het begrijpen van de oorzaak van de klachten. Hoofdpijn na een hersenschudding kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  • Een verandering in de bloedstroom in de hersenen

  • Beschadiging van de bloedvaten in de hersenen

  • Ontsteking van het hersenweefsel

  • Veranderingen in de neurotransmitters in de hersenen

Een grondige evaluatie van de patiënt, inclusief neurologisch onderzoek en beeldvormingstests zoals een MRI-scan of CT-scan, kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van de hoofdpijn. Op basis van de resultaten van deze tests kan een behandelplan worden opgesteld.

Een van de meest effectieve behandelingen voor blijvende hoofdpijn na een hersenschudding is medicatie. Pijnstillers zoals ibuprofen, aspirine en acetaminophen kunnen helpen om de pijn te verminderen, terwijl andere medicijnen zoals amitriptyline en gabapentine kunnen helpen bij het verminderen van zenuwpijn en het verbeteren van de slaap.

Daarnaast kan fysiotherapie ook een belangrijke rol spelen in de behandeling van blijvende hoofdpijn na een hersenschudding. Door middel van specifieke oefeningen en stretching kunnen spieren worden versterkt en de bloedstroom naar de hersenen worden verbeterd. Bovendien kan fysiotherapie helpen bij het verminderen van de stijfheid en pijn in de nek en schouders, die vaak gepaard gaan met blijvende hoofdpijn na een hersenschudding.

Ten slotte kan psychologische ondersteuning ook nuttig zijn bij de behandeling van blijvende hoofdpijn na een hersenschudding. Angst, depressie en stress zijn veel voorkomende bijwerkingen van een traumatisch hersenletsel en kunnen de klachten van hoofdpijn verergeren. Door middel van therapieën zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness kunnen patiënten leren omgaan met de psychologische gevolgen van hun letsel en hun stressniveau verlagen.

In het Amsterdam Brain Center hebben we een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld om patiënten te helpen bij het omgaan met blijvende hoofdpijn na een hersenschudding. 

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen bij blijvende hoofdpijn na een hersenschudding!

 

https://amsterdambraincenter.com