VSENV
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kiezen van regenkleding

Tips bij het kiezen van regenkleding

Als het gaat om het kiezen van de juiste regenkleding zoals een gevoerde regenjas dames, zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Het moet niet te zwaar zijn en het moet ademend zijn, zodat je comfortabel kunt zijn tijdens sportieve activiteiten zoals hardlopen. Zoek er ook een met zakken voor je spullen, zodat je deze gemakkelijk mee kunt nemen. Kies indien mogelijk een jas met verstelbare manchetten en zoom, zodat deze goed aansluit op je lichaam.

Zoek er een die tegen de regen kan

Regenkleding zoals een regenponcho dames is ontworpen om je te beschermen tegen het weer, inclusief regen. Het is belangrijk om te zoeken naar een regenjas of -broek met een waterdichtheid van minimaal 10K mm. Dit betekent dat het je droog kan houden in omstandigheden waar er 10.000 millimeter water per uur op je valt. Als je jas of broek een ademend vermogen heeft, betekent dit dat ze lucht van binnenuit laten ontsnappen, terwijl er toch geen water binnendringt via naden en ritsen.

Het moet lichtgewicht zijn

Als het gaat om het kopen van lichtgewicht regenkleding zoals regenjassen, zul je merken dat er veel voordelen zijn. Je nieuwe uitrusting zal niet alleen comfortabeler voor je zijn als je het draagt, maar het zal ook gemakkelijker voor je zijn om erin te bewegen en het zal niet als een last aanvoelen. Het zal ook gemakkelijker voor je zijn om overal mee naartoe te nemen. Je kunt hem in je rugzak opbergen of als je hem mee wilt nemen als je door de stad reist. Bovendien is lichtgewicht regenkleding gemakkelijk in te pakken vanwege de compactheid van het materiaal als het eenmaal goed is opgevouwen. Je hoeft niet bang te zijn dat het te veel ruimte inneemt in je koffer.

Het moet ademend zijn

Ademend vermogen is het vermogen van stof om vocht door te laten. Hoe meer ademend een stof is, hoe comfortabeler je zult voelen. Ademende stoffen helpen je ook warmer te blijven als het buiten koud is. Ze laten warmte van je lichaam  ontsnappen in plaats van dat ze het vastgehouden zoals niet-ademende stoffen. Helaas zijn ademende stoffen over het algemeen duurder dan niet-ademende stoffen. Als je er een kunt vinden met de juiste balans tussen waterdichtheid, comfort en warmte, dan is het elke cent waard.

Ga voor een jas met zakken

Kies voor een jas met zakken. Zakken zijn erg handig om spullen in op te bergen en veilig te houden, vooral je telefoon, portemonnee en sleutels. Een goede regenjas heeft minimaal twee of drie zakken, maar sommige jassen hebben er zelfs vijf. Deze kunnen ook worden gebruikt om kleine items zoals lippenbalsem en zonnebrandcrème op te bergen. Als je bang bent dat je handen koud worden tijdens de regenbui, dan zal je het heerlijk vinden om zakken te hebben waarin je ze warm kunt houden.

Zorg ervoor dat de naden zijn afgedicht

Naden zijn het zwakste punt van alle regenkleding. Ze kunnen water lekken en wind laten binnendringen, wat resulteert in een natte huid. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de naden van de jas voor gebruik worden afgedicht met een waterdichte stof of naad tape. Als je merkt dat je naden na enige tijd niet meer verzegeld zijn, moet je ze mogelijk opnieuw dichtmaken. Op deze manier komt er geen water binnen en vermijd je irritatie of schuurplekken op je huid.