VSENV
Image default
Mode en Kleding

Waarom je geen ondergoed moet dragen tijdens het fietsen

Waarom je geen ondergoed moet dragen tijdens het fietsen

Fietsen met een meisjesfiets 16 inch is een hele leuke manier van sporten en je kunt het ook nog eens competitief doen. Er zijn echter bepaalde manieren waarop u tijdens het fietsen gekleed moet zijn. Het belangrijkste is dat u tijdens het fietsen het juiste soort ondergoed draagt. De meeste wielrenners dragen het liefst helemaal geen ondergoed.

Ongemakkelijk

Ondergoed is niet ontworpen om te worden gedragen tijdens het fietsen met fietstassen dames. Je zou denken dat ondergoed een perfecte keuze is om te fietsen omdat het zo comfortabel is. Dit type kleding kan tijdens het sporten in contact komen met zweet en bacteriën, waardoor er uitslag of zelfs schaafwonden ontstaan. Als je een gevoelige huid hebt, kan het dragen van ondergoed tijdens het fietsen leiden tot irritatie of erger nog, een infectie.

Verhoog de kans op genitale problemen

Mannen, vrouwen en kinderen zijn allemaal vatbaar voor de negatieve effecten van het dragen van ondergoed tijdens het fietsen. Voor mannen kan dit schuren en huiduitslag betekenen door de wrijving die wordt veroorzaakt door het materiaal dat tegen hun huid wrijft. Bij vrouwen kan het leiden tot irritatie of infecties die, indien onbehandeld, medische hulp kunnen vereisen. Hoe dan ook, het kan resulteren in uitslag op je achterkant of binnenkant van de dijen. Dit is niet iets wat je wilt als je met je waterdichte rugzak laptop naar je werk probeert te fietsen of als je een wedstrijd fietst. Voor kinderen die fietsen naar school of in de buurt als onderdeel van georganiseerde groepsactiviteiten zoals mountainbiken of BMX-racen, is er een ander risico. Kinderen zullen meer zweten dan normaal. Dit komt omdat kleding warmte beter vasthoudt dan de huid. Dit veroorzaakt een ophoping van bacteriën die tot infectie leiden als ze na elke sessie niet regelmatig worden gewassen.

Meer schuren

Als je geen ondergoed draagt, zit er geen stof op je huid. Dat betekent dat je meer kans hebt om de fiets te voelen bewegen en tegen je huid te wrijven. Dit kan leiden tot schuren, iets wat niemand wil terwijl ze proberen te genieten van de rit. Hetzelfde geldt voor een zacht of gevoerd zadel. Dit is vergelijkbaar met het soort schuren dat je krijgt als je een zadel hebt met minder steun. Als je uit balans raakt en er met te veel kracht op landt, kan dit ook hetzelfde soort schuren veroorzaken.

Ziektekiemen, infectie en irritatie door bacteriën en gisten

Je fietsbroek kan tegen je huid schuren en irritatie veroorzaken. Ziektekiemen, bacteriën en gisten kunnen ook op je ondergoed komen, vooral als je veel zweet. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om geen ondergoed te dragen tijdens het fietsen. Was je handen voordat je nieuwe kleding aantrekt of iets aanraakt in de kleedkamer. Je vermindert dan het aantal ziektekiemen op je lichaam.  Er zijn meerdere redenen waarom je geen ondergoed zou moeten dragen tijdens het fietsen. De keuze is nog steeds aan jou of je wel of niet ondergoed wilt dragen tijdens het fietsen.