VSENV
Image default
Sport

De 3 mooiste wandelingen in Zuid-Amerika

Heb je het wel even gehad met je jaarlijkse wandelvakantie in Oostenrijk? Als je de tijd hebt, kun je eens naar Zuid-Amerika vliegen en daar één van de vele fantastische wandelroutes op pakken. Met de op één na grootste bergketen ter wereld is het geen wonder dat Zuid-Amerika een aantal van de beste wandelervaringen op de planeet biedt. Gezegend met bergwandelingen, jungletochten, canyonpaden en zelfs gletsjerwandelingen, is een koerswijziging voor je volgende wandelvakantie het overwegen waard. Dit zijn een paar van de mooiste wandeltochten in Zuid-Amerika. 

W-Trek, Torres del Paine, Chili

De W Trek is een vrij pittige tocht van 5 tot 6 dagen over 74 km wisselend terrein, met enkele dagen met beklimmingen tot 800 meter. De langste dagen van de tocht duren zes tot acht uur, en de hele route is voorzien van refugio’s en campings. Dit betekent dat je de W-tocht kunt volbrengen zonder voedsel en uitrusting mee te nemen, en de nacht kunt doorbrengen in een warme gemeenschappelijke slaapzaal. De grootste uitdaging van de tocht is echter het sterk wisselende weer. Patagonië staat er om bekend dat je er alle vier de seizoenen op één dag kunt meemaken, en dat gebeurt bijna elke dag!

Ciudad Perdida, Colombia

De Verloren Stad van Ciudad Perdida in Colombia is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Zuid-Amerika. Deze Maya-ruïnes liggen diep in de jungle van de Sierra Nevada de Santa Marta en werden pas in 1972 ontdekt. Ciudad Perdida, dat eeuwenlang door een dichte begroeiing werd bedekt, is 650 jaar ouder dan de beroemdste Maya-ruïnes, Machu Picchu. Momenteel is slechts 10% van de site blootgelegd, maar door de afgelegen ligging in de diepten van het rebellengebied is het pas de laatste 15 jaar veilig om de Verloren Stad te bezoeken. Daarvoor werd de jungle rond de oude stad overspoeld door guerrillastrijders. De Colombiaanse regering heeft sindsdien ingegrepen en de archeologische site is nu veilig om te bezoeken, hoewel het er nog steeds rustig en relatief onbekend is.

Machu Picchu, Peru

Veel eerder ontdekt dan Ciudad Perdida, maar niettemin net zo spannend is Machu Picchu in Peru. De beste manier om hier te komen is de Inca Trail. Deze tocht gaat over oude smalle paden diep het Peruaanse platteland in en hoog het Andesgebergte in, door majestueuze valleien en mystieke nevelwouden, en langs talloze Inca-ruïnes.

De combinatie van het adembenemende landschap en de subtropische jungle, samen met de vriendelijke gidsen en dragers, is een deel van de reden waarom de Inca Trail zo populair is, en op de bucketlist van zo veel mensen staat. Een vergunning is vereist om de Inca Trail te doen, en slechts 200 toeristen per dag zijn toegestaan, dus vergunningen moeten ten minste vier maanden van tevoren worden gekocht.