VSENV
Image default
Sport

Marketing op het sportveld voeren; deze mogelijkheden heb je

Ben je op zoek naar mogelijkheden om aan de naamsbekendheid van je onderneming te werken? Zoals je mogelijk al doorhebt, kun je uit heel veel marketingmiddelen en –kanalen kiezen.

Belangrijk is in ieder geval dat je je marketingkanalen op je onderneming aan laat sluiten. Ben je bijvoorbeeld een aanbieder van duurzame producten? Of help je mensen om bewuster of gezonder te leven? Dan is het voor de hand liggend om op een sportveld marketing te voeren. Maar, hoe doe je dit nou precies? En welke mogelijkheden heb je hiervoor?

Sponsor van een elftal worden

Wil je graag het sporten onder de plaatselijke inwoners stimuleren? En wil je op een slimme manier aan de naamsbekendheid van je onderneming werken? Dan is ht aan te raden om sponsor van een elftal te worden. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een tenue of trainingspakken aan het elftal schenken, waarop uiteraard jouw bedrijfsnaam en/of logo prijkt. Hiermee vang je direct twee vliegen in één klap: je stimuleert het team om te sporten en veel mensen krijgen je bedrijfsnaam te zien.

Reclamebord langs het veld

Heb je geen interesse om slechts één elftal te sponsoren? Kijk dan eens naar een reclamebord langs het veld. Je ondersteunt hiermee de plaatselijke sportclub, terwijl veel mensen met je bedrijfsnaam in aanraking komen. Met name als het om een drukbezocht sportcomplex staat, is dit een ideale manier om aan de naamsbekendheid van je onderneming te werken.

Spullen schenken aan een elftal

Om spullen aan een elftal te schenken, hoef je echt geen hoofdsponsor te worden. Je kunt er ook voor kiezen om incidenteel spullen aan een elftal te schenken. Of aan meerdere elftallen.

Krijg je bijvoorbeeld te horen dat een elftal behoefte heeft aan bidons? Bidons bedrukken is voor jou een kleine investering, terwijl je hiermee flink aan je naamsbekendheid werkt. Overal waar het elftal de bidons gebruikt, krijgen mensen immers je bedrijfsnaam te zien. Dit is één van de vele manieren waarop je op een handige en slimme manier spullen aan een elftal kunt schenken.

Uiteraard blijft het niet alleen bij de bidons. Je kunt er ook voor kiezen om het bidonrek en/of de waterzak van je bedrijfsnaam te voorzien. Dit zijn spullen waar elk elftal behoefte aan heeft, maar waar niet iedereen geld aan uit wilt geven. Door zulke spullen cadeau te doen, maak je elk elftal blij. Wat wil je nog meer?