VSENV
Image default
Vervoer en transport

De grootste modelspoorbaan ter wereld

De grootste modelspoorbaan ter wereld heeft meer dan 50 mijl spoor, 100 treinen, 450 gebouwen, 22 kerken, 138 schepen en 30.000 figuren. De baanlengte is 4.600 voet en bestaat uit 900 stukken. Het werd gebouwd door 50.000 uur in de bouw te steken. De lay-out van de hele wereld is gemodelleerd naar de Grand Canyon, Yosemite Park en Las Vegas.

De Hamburg Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld en is uitgeroepen tot de populairste toeristische attractie in Duitsland. De miniatuurtreinen kunnen worden bereden en gezien en de hele modelwereld wordt bestuurd met behulp van geavanceerde software. ’s Werelds grootste modeltreinset is zelfs zo lang dat het eigenlijk in een enkele cabine past. Het omvat ook een gigantische luchthaven en een kleine stadsstraat.

Afgezien van modeltreinen, kunnen bezoekers auto’s, brandweerwagens, luchthavens en zelfs futuristische scènes bekijken. In feite is de grootste modelspoorbaan ter wereld zo enorm dat beroemde vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. Het is gemaakt door mensen die gek zijn op modeltreinen en hun passie willen delen met anderen. Dit is een van de beste redenen om een minitrein te bezoeken. Het zal je het gevoel geven dat je een echt persoon bent en je zult blij zijn dat je het hebt gedaan.

De Hamburgse Miniatur Wunderland is een miniatuurwereld en is uitgeroepen tot de grootste modelspoorbaan ter wereld. Het ligt in de historische wijk Speicherstadt van Hamburg. Frederik Braun is de oprichter en uitvinder van de attractie. Het idee kwam toen hij op vakantie was in Zürich, maar nadat hij thuiskwam in Duitsland, besloot hij een enquête uit te voeren. De resultaten toonden aan dat de miniatuurwereld de grootste was.

Een miniatur Wunderland is een miniatuur luchthaven en een modelspoorbaan. Het is ’s werelds grootste modelspoorbaan. Het is een display van 14.000 vierkante voet met honderdduizenden miniatuurauto’s, figuren, schepen, vliegtuigen en meer. Het is een must-see voor elke treinfan. De miniatuurwereld is een meesterwerk van creativiteit en toewijding. De makers geloven in de wonderen van de miniatuurwereld.

De Hamburgse Miniatur Wunderland claimt ’s werelds grootste modelspoorbaan te zijn. Ondanks zijn grootte besteedde de maker van de Miniatur Wunderland, Frederik Braun, meer dan 580.000 uur aan de bouw en het onderhoud ervan. De 14.000 vierkante voet van de modelspoorbaan bevat honderdduizenden auto’s, figuren, schepen en vliegtuigen. De straten van de stad worden bestuurd door geavanceerde software en zijn gebaseerd op de stad Hamburg, Zwitserland.

Vindt je dit een leuk artikel? Leer meer over modeltreinbanen op Mitropa.nl

Gerelateerde artikelen

Opslagruimte Sittard thuisbezorgd voor particulieren en bedrijven

Wat kan ik met een A5 envelop?

Jouw trekkercertificaat halen in rap tempo