VSENV
Image default
Vervoer en transport

Veiligheid tips omtrent taxi’s

Steeds vaker komen er verhalen naar boven dat taxi’s gevaarlijk kunnen zijn. Het komt nog wel eens over dat mensen ontvoerd worden of dat de koffers worden gestolen die in de achterbak zijn geplaatst. Allemaal vreselijk gebeurtenissen. Je hebt wellicht een lange vlucht gehad onderweg naar je vakantiebestemming en je wilt graag een taxi nemen naar je hotel. Er is dan geen andere keuze om toch een taxi te nemen. Over het algemeen zijn taxi’s veilig maar om je toch nog een veilig gevoel te geven zijn hier een aantal tips, waardoor je je wat veiliger kan voelen tijdens een taxirit. Kies altijd een betrouwbaar taxibureau zoals www.taxitims.nl.

Vriend of vriendin bellen

Als je dan toch met de taxi weg moet en er geen andere optie is dan kan je altijd een vriend of vriendin bellen. Stuur in ieder geval een bericht via sms of whatsapp naar een vriend of vriendin met daarin een live locatie, zodat je vriend of vriendin kan zien waar je precies bent. Als je je dan nog niet veilig voelt dan kan je een vriend of vriendin bellen. Je kan dan ook tegen die persoon zeggen waar je precies bent en wat er gebeurt, zodat je vriend of vriendin ook precies weet wat er gebeurt. Je kan dan bijvoorbeeld ook afspraken maken over wat je kan doen als er ineens toch wel iets gebeurt. Je kan bijvoorbeeld afspreken dat als je ophangt zonder doei te zeggen dat er iets aan de hand is. Of wellicht een woord afspreken, zodat je vriend of vriendin de politie kan bellen wanneer er iets aan de hand is. Houd ook altijd het alarmnummer gereed.

Met iemand reizen 

Als je alleen reist en je voelt je erg onveilig dan kan je er ook voor kiezen om een taxi te delen. Als je een taxi deelt dan heb je een aantal voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Als je een taxi deelt dan heb je namelijk ook minder kosten. Je split in principe de kosten over het aantal personen die meereizen. Misschien moeten de mensen naar dezelfde plek, zodat je helemaal tot het einde met andere in de taxi zit. Het nadeel is is dat je niet altijd weet wie er mee reist. Je weet ook niet of dat die andere persoon te vertrouwen is. 

sommige mensen vinden het al prettig dat ze niet in hun eentje in een taxi zitten, terwijl anderen het juist onveiliger vinden aanvoelen. Het verschilt echt per persoon wat hij of zij wilt. 

Je kan eventueel ook iemand aanspreken op de locatie om te vragen of dat hij of zij een taxi wilt delen. Zo kies je wel zelf de persoon uit met wie je gaat reizen en dat kan al een geruststellend gevoel zijn. 

Je kan je ook toevoegen aan een social media pagina waar er meerdere mensen in zitten die het eng vinden om alleen met de taxi te reizen maar het wel eigenlijk moeten doen, omdat er geen openbaar vervoer in de buurt is en omdat ze geen auto in bezit hebben. 

Het voordeel hiervan is is dat de meeste mensen ook solo reizen en dus kan je gelijk afspreken om naar een plek te gaan en om beiden te genieten van de locatie. Op deze manier leer je ontzettend veel mensen kennen en als het gezellig is kan je vaker met diegene reizen, waardoor je dus ook niet meer alleen in een taxi hoeft te zitten.

 

https://taxitims.nl/