VSENV
Image default
Woningen

Schuurpapier

Hout is de basis van bijna al ons meubilair. Toch duurt het heel lang voordat het uiteindelijk bij u in de kamers staat. Het begint als een zaadje in de grond, maar na een flink aantal jaren zal het een grote boom zijn. Deze boom groeit natuurlijk niet zomaar, het heeft water, zonlicht en lucht nodig, zodat het kan verder groeien. Wanneer de boom groot genoeg is zal het worden gekapt, één van de vele stappen voordat het meubilair klaar is voor de verkoop. Nadat de boom is gekapt, heb je grote, ruwe stukken hout, maar wat dan?

De grote, ruwe stukken hout zijn natuurlijk niet geschikt voor tafels en ander meubilair, want u kunt zich eraan verwonden, zoals splinters in uw huid. Het doel van schuurpapier is om al het meubilair bij te schaven op zo’n manier dat er geen ruwe of scherpe randen meer aan het hout zit en uiteindelijk ervoor te zorgen dat eventuele beschadigingen niet meer zichtbaar zijn.

Het mooie aan schuurpapier is dat het een natuurlijk product is en dat het in verschillende soorten maten en fijnheden voorkomt. Nog een voordeel van schuurpapier is dat het veelzijdig kan worden gebruikt, dus voor ook plastic en bijna ieder ander materiaal dat er is.

 

Schuurpapier is gemaakt van een ruwe stof, meestal zand, wat vastgelijmd is aan papier. Wanneer u dus het ene ruwe materiaal over het andere ruwe materiaal schuurt, worden beide materialen zwakker en gaan dus kapot. Dit is dan ook één van de weinige nadelen aan schuurpapier; dat het vaak aan vervanging toe is door de constante wrijving.

Schuurpapier zorgt ervoor dat het andere materiaal glad wordt, maar voor optimaal resultaat zult u verschillende structuren van het zand moet gebruiken, want er is een fijne en een ruwere variant. Om te beginnen kun je het beste starten bij fijnheid 80, de ruwste van allemaal. Wanneer u denkt te merken dat het een stuk moeilijker wordt om verder te schuren, kunt u steeds verder werken naar een hogere fijnheid.

Er bestaat schuurpapier in gewone velletjes, maar ook in rollen. Voor grotere stukken waar u veel werk aan hebt, kun je ook een schuurmachine gebruiken.

Bent u toevallig opzoek naar het juiste soort schuurpapier voor uw klus? Neem dan gauw een kijkje op https://www.papierschuur.nl .