VSENV
Image default
Woningen

Waarom een grote schoonmaak bij een nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning is een grote aankoop en een belangrijke investering. Bij de oplevering van de woning is het daarom van groot belang dat alles perfect in orde is en dat de woning helemaal schoon is. Een grote schoonmaak voor de oplevering is daarom onmisbaar. Daarnaast is het ook gewoon netjes wanneer je de woning netjes aanlevert. Niemand zit er op te wachten om in te trekken in een woning die eerst nog goed schoongemaakt moet worden. Voor het aanleveren van een schoon, nieuw huis zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden. Wat dit precies allemaal is lees je verder in deze blog.

Waar begin ik met de schoonmaak?

Voordat je begint met de schoonmaak is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Je vloer onderhouden kan door middel van het regelmatig stofzuigen of dweilen van de vloer. Zo voorkom je dat er zich vuil en stof op de vloer ophoopt. Als je de vloer wilt reinigen, is het verstandig om hiervoor een speciaal vloerreinigingsmiddel te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer goed schoon wordt en dat er geen strepen achterblijven. Na het onderhouden en reinigen van de vloer is het tijd om verder te gaan met de rest van de woning. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en kieren goed schoonmaakt, en vergeet ook de ramen niet. Gebruik hiervoor een glasreiniger en een microvezeldoek om krassen te voorkomen.

Laatste inspectie

Als je klaar bent met het schoonmaken van de woning, is het verstandig om een laatste inspectie te doen om er zeker van te zijn dat alles naar wens is. Controleer bijvoorbeeld of er geen vingerafdrukken meer op de deuren en ramen zitten, of dat er geen stof meer op de vensterbanken ligt. Als alles naar wens is, kun je de woning opleveren aan de nieuwe eigenaar. Het is belangrijk om bij de oplevering schoonmaak goed te werk te gaan, zodat de nieuwe eigenaar zijn of haar droomhuis in ontvangst kan nemen. Zo kan iedereen met een gerust hart in de nieuwe woning gaan wonen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de schoonmaak van de oplevering woning uit te besteden. Ga hiervoor altijd op zoek naar een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Vaak zijn schoonmaakbedrijven multifunctioneel en maken ze huizen, panden en kantoren schoon, maar het kan nooit kwaad om te kijken of ze aan jouw eisen voldoen. Bekijk tot slot altijd de reviews van andere mensen. Wanneer deze positief zijn, kun je ervan uitgaan dat het bedrijf kwaliteitswerk levert.

https://www.justclean.nl/