VSENV
Image default
Architectuur

De kubistische bouwstijl voor jouw huis

Wanneer je kiest voor een kubistische woning dan kies je voor een unieke manier van de moderne woningbouw. Als we het hebben over de kubistische bouwstijl dan spreken we in het algemeen over een mix van strakke lijnen, grote ramen, overstrekken en veel samenhangende ruimtes en volumes. De kubistische woning is hierdoor erg onderscheidend van ieder ander type woning, de woning is echt uniek. De woning kan helemaal gebouwd worden naar smaak en bovendien ook voor een stukje naar je eigen stijl. Dit komt omdat geen enkele woning in deze stijl hetzelfde is.

 

Stijl

Deze moderne woning is allesbehalve saai. Het is waar dat deze kubistische woning strakke lijnen heeft, maar deze wisselen zich goed af met speelse elementen. De speelse elementen kun je helemaal zelf uitzoeken en zijn daarom voor iedereen anders. Je kunt hier gaan voor verschillende materialen en vormen, maar ook voor verschillende kleuren. Om een voorbeeld te geven kun je bijvoorbeeld stucwerk afwisselen met natuursteen of houten gevelbekleding. Door te kiezen voor grote ramen zorg je voor diepte in de woning. Weet je zelf niet zo goed hoe je dit moet realiseren? Dan is er altijd nog een architectenbureau dat je hier goed bij kan helpen.

 

Duurzaam

Er is nog iets wat heel fijn is aan deze woning, want de woning is namelijk duurzaam. Je kan bij deze woning verstandig omgaan met water, energie en grondstoffen en ook spelen met genoeg open ruimte is zeer van belang. Door het plat dak op deze huizen kun je optimaal gebruik maken van de ruimtes en kunnen er zeer gemakkelijk zonnepanelen op het dak. Een andere keuze die je kunt maken is de manier van bouw. Zo heb je de traditionele bouwstijl of de prefab bouwstijl. Die laatste verkort de bouwtijd en kan ook nog eens schelen in de portemonnee.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/