VSENV
Image default
Architectuur

Kunt u de bouwinspectie zelf doen? Doe-het-zelf versus professionele bouwinspectie

Je hebt de perfecte nieuwe locatie gevonden en bent klaar om op de stippellijnen te tekenen, maar weet je zeker dat er geen problemen zijn?

Is de fundering van de constructie sterk? Hoe zit het met het sanitair, de elektrische installatie en de buitenkant? Er zijn tal van bouwproblemen die u nooit mag negeren.

Hoewel het inhuren van een deskundige om een huisinspectie uit te voeren voordat een contract wordt ondertekend, de beste aanpak is om eventuele problemen op te sporen, kunt u mogelijk bepaalde delen van het onderzoek zelf uitvoeren.

Echter , zijn kopers meestal niet bekend met bouwvoorschriften van de stad, in welk geval ze een expert moeten inhuren.

Moet u de bouwinspectie zelf doen of overlaten aan professionals? Lees verder en ontdek het!

Wat is woninginspectie precies?

Een visuele evaluatie van de gemakkelijk toegankelijke systemen en componenten van een huis staat bekend als een huisinspectie.

Een inspecteur zal een bouwbegleiding traject starten zoekt tijdens het onderzoek naar structurele en mechanische problemen en eventuele veiligheidsrisico’s.

Uw inspecteur zal ook proberen te achterhalen hoe oud de primaire systemen op het terrein zijn, zoals het dak, HVAC-componenten , en boilers, om er maar een paar te noemen. (Voor een meer uitgebreide lijst, zie enkele van onze voorbeeldrapporten).

Een inspecteur observeert doorgaans meer dan 200 items door het hele huis met een scherp en objectief oog tijdens een regelmatige huisinspectie, allemaal om ervoor te zorgen dat de plaats zal veilig en bewoonbaar zijn voor u en uw dierbaren.

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis een van de belangrijkste uitgaven die ze ooit zullen doen.

Een huisinspectie kan u helpen bij het verkrijgen van een betere kennis van de staat van het onroerend goed, zodat u een beter geïnformeerde aankoopbeslissing kunt nemen.

Een bouwinspectie is een krachtige vorm van bescherming voor huizenkopers tegen de aankoop van een huis dat dure reparaties vereist die u kunt het zich misschien niet veroorloven.

Ten slotte kan huisinspectie een geweldig marketinginstrument zijn voor verkopers, evenals een effectieve aanpak om de verkoop van uw huis te vereenvoudigen en te versnellen door te anticiperen op mogelijke problemen die in de toekomst zullen optreden. tijd.

Waarom is het beter om het werk aan professionals over te laten?

Wh Of u nu een toevallige HGTV-kijker bent of een doorgewinterde klusjesman, zelfs de meest ervaren kopers missen de kennis en expertise van een professionele huisinspecteur.

Het is van cruciaal belang om altijd een onpartijdige mening van een derde partij te verkrijgen van een professional op het gebied van woninginspectie om de meest nauwkeurige informatie over de staat van een woning te verkrijgen.

Bijna de helft van de kopers zei “ze de bevindingen van de woninginspectie gebruikten om een lagere prijs voor hun huis te bedingen” , en 86 procent zei dat hun inspecteur ten minste één probleem ontdekte dat moest worden verholpen.

Een professionele huisinspecteur kan u helpen uw huis verkoopklaar te maken of uw aankoop af te ronden. Dit is waarom het een goed idee is om professionals in dienst te nemen voor bouwinspecties.

Een onbevooroordeelde en objectieve mening

Het kopen van een huis kost veel tijd en moeite, naast aanzienlijke financiële investeringen.

Het is begrijpelijk dat veel kopers het moeilijk vinden om onpartijdig en emotieloos te blijven bij het overwegen van een huis, wat hun beslissing kan beïnvloeden.

Hoe meer u emotioneel gehecht bent aan uw eigendom, hoe de kans is groter dat u bepaalde problemen over het hoofd ziet, die uiteindelijk een aanzienlijke som geld kunnen kosten die u misschien niet bereid bent te betalen.

Bovendien is er meer.

Veilige bouwinspecties

Het lijdt geen twijfel dat het doen van een huisinspectie is riskant en potentieel gevaarlijk. Het inspecteren van de elektrische bedrading is niet iets dat een doe-het-zelf-huisinspecteur kan of zou moeten doen.

Klimmen op het dak om de tegels, schoorstenen, goten en tuiten te inspecteren is ook een uitdaging voor een huiseigenaar.

U kunt te maken krijgen met allerlei onverwachte bedreigingen als u niet over de benodigde veiligheidsuitrusting beschikt.

Uitstekende vaardigheden en ervaren personeel

Een professionele woninginspecteur heeft de expertise, diepgaande kennis en uitgebreide training die nodig is om een onbevooroordeelde en geïnformeerde beoordeling van de staat van een woning te geven.

Een inspecteur is opgeleid in de vele aspecten van woningbouw, installatie en onderhoud van onroerend goed, inclusief hoe en waarom de systemen en componenten van een huis zouden moeten samenwerken, en hoe en waarom ze falen.

Als gevolg hiervan weet een woninginspecteur goed waar hij op moet letten en hoe hij moet interpreteren wat de resultaten suggereren over de staat van het onroerend goed.

 

https://www.inspectiebaas.nl