VSENV
Image default
Bedrijven

Dierentuin of Dierenkliniek Veldhoven

Wist je dat er in Veldhoven een prachtige dierentuin is waar ze ongeveer 150 verschillende diersoorten hebben? Voorheen stonden zij bekend als Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. Vandaar ook dat het grootste deel van de dieren bestaat uit papegaaien met daarnaast veel kraanvogels, parkieten, roofvogels en uilen. Door het Corona virus heeft de dierentuin al maandenlang haar deuren moeten sluiten, maar de dieren moeten wel dagelijks gevoederd worden en als er een dier ziek is moet het behandeld worden. En je zal begrijpen dat dit in veel gevallen niet even makkelijk in de dierenkliniek Veldhoven kan. Voor deze exotische dieren is vaak meer specialistische kennis nodig waar een dierenkliniek in Veldhoven hoofdzakelijk huisdieren behandelt. Dit alles kost heel veel geld.

Corona hulp

De dierentuin kan daarom alle hulp die mogelijk is heel erg hard gebruiken. Het zijn niet alleen de bovengenoemde kosten waar de dierentuin mee te maken heeft, maar ook de broodnodige renovaties die eraan zitten te komen. Het is daarom mogelijk om de dierentuin te sponsoren wat enorm gewaardeerd zou worden.

Na Corona

De dierentuinen hopen weer heel snel bezoekers te mogen begroeten. Dat zal vrij letterlijk door de papegaaien gebeuren die u direct bij de deur een warm welkom zullen heten. Ze mogen gevoerd worden met speciale nootjes die bij de kassa verkrijgbaar zijn. Neem een boekje en een plattegrond mee van de dierentuin en laat je verrassen door al het moois dat er leeft en bloeit.

Dierenarts Veldhoven