VSENV
Image default
Bedrijven

Welke types kozijnen zijn er?

Bij het ontwerpen van jouw droomhuis zal er vast eens gevraagd worden naar type kozijnen dat jij toe wilt passen. De keuze voor een bepaald type kozijn zal afhangen van het onderhoud, de overspanningsmogelijkheden en de levensduur van het materiaal.

Het kan ook zijn dat jij in een bestaande woning woont en de kozijnen aan vervanging toe zijn. Welke mogelijkheden zijn er dan om deze te vervangen?

Dat gaan wij je hier vertellen!

Welk materiaal wil je gebruiken?

Het soort materiaal dat jij wilt gaan gebruiken kan afhangen van het onderhoud dat jij eraan wilt hebben en de uitstraling van de woning.

Er worden verschillende materialen gebruikt bij kozijnen.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn sterke lichtgewicht kozijnen. Je zal er weinig onderhoud aan hebben en ze zijn geschikt voor grote ramen.

Kunststof kozijnen

Aan kunststof kozijnen zal je ook weinig onderhoud hebben, ze zijn ook goed isolerend.

Houten kozijnen

Houtenkozijnen zijn bewerkbaar. Hout is ook een duurzaam materiaal en houten kozijnen zijn veelzijdig. Je hebt er wel wat onderhoud aan door de jaren heen.

Kosten van nieuwe kozijnen

Bij het uitzoeken van nieuwe kozijnen wil je natuurlijk wel weten wat de te verwachtte kosten zijn. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het type kozijn. Aluminium kozijnen zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen. Hieronder plaatsen we de gemiddelde richt prijzen van een raamkozijn van 100cm breed en 100cm hoog. De richtprijzen zijn inclusief btw, montage én de plaatsing van HR++ isolatieglas.

–          1 m² kunststof kozijnen kosten gemiddeld €700 – €800

–          1 m² Houten kozijnen kosten gemiddeld €750 – €900

–          1 m² Aluminium kozijnen kosten gemiddeld €800 – €950

Type glas

Het verschil tussen nieuwe kozijnen en oude kozijnen is dat in sommige oude kozijnen geen isolatieglas kan worden gezet. In de huidige kozijnen kan dit altijd.

https://kozijnenkaart.nl/aluminium-kozijnen/