VSENV
Image default
Energie

Off-grid versus On-grid zonne-energie

Voordat je dieper ingaat op de discussie over de zonnepanelen kosten, is het belangrijk om je bewust te zijn van het verschil tussen off-grid en on-grid zonne-energie. On-Grid-zonnepaneelsystemen worden beschouwd als de meest gebruikte systemen voor huishoudens en bedrijven over de hele wereld. On-grid zonnepanelen zijn gemengde of onderling verbonden zonne-energie met netstroom met behulp van zonne-omvormers. Deze specifieke systemen hebben bepaalde batterijen niet nodig. Aan de andere kant zijn Off-grid zonnepaneelsystemen niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarom hebben ze een bepaalde energieopslag nodig in de vorm van batterijen. Off-Grid-systemen stellen de gebruiker in staat zonne-energie op te slaan in de vorm van batterijen die kunnen worden gebruikt voor toekomstig gebruik. Het begint allemaal wanneer de stroom naar de batterijen wordt gestuurd en vervolgens naar de apparaten. Onthoud altijd dat je in een off-grid setup niet op het grid staat. Dat wil zeggen, zelfs als het net een stroomstoring heeft, wordt u niet beïnvloed.

 

Voordelen van On-grid en Off-grid zonnepaneelsysteem

Er zijn drie belangrijke voordelen van On-grid zonne-energie. Allereerst is on-grid zonne-energie het meest efficiënte zonnepaneelsysteem. Afgezien daarvan heeft het ook de snelste ROI in vergelijking met de andere. Ten slotte is het het meest kosteneffectief om te installeren in vergelijking met off-grid zonne-energie. Kortom, dit zijn de eenvoudigste systemen van zonnepanelen. Ze worden sterk aanbevolen omdat de systemen zichzelf duidelijk terugbetalen. Het wordt gedaan door de energierekeningen van het huishouden te verrekenen. Bovendien ligt de ROI doorgaans tussen de drie (3) en vijf (5) jaar voor het gemiddelde zonnepaneel van 5 kWp van een bepaalde huiseigenaar. Overstappen op Off-grid zonne-energie heeft ook een aantal voordelen die besproken kunnen worden. Er zijn meerdere voordelen van het gebruik van een off-grid zonnepaneelsysteem, maar het belangrijkste voordeel en het belangrijkste voordeel van het gebruik van off-grid zonne-energie ligt in het feit dat het zeker stroom levert aan uw belastingen, zelfs als er geen stroom is. Je wordt nooit zo gemakkelijk onderbroken. Zelfs te midden van een stads brede stroomstoring, kunt u erop vertrouwen dat u geen last heeft.

 

Belangrijkste leerpunten

Een essentiële les die u uit dit artikel moet halen, is dat off-grid-systemen niet worden aanbevolen voor de gemiddelde huiseigenaar of een bedrijfseigenaar. Ze zijn niet vaak kosteneffectief. Ook halen ze niet gemakkelijk ROI binnen vijf (5) jaar, vanwege de hogere kosten die ermee gemoeid zijn. De typische aanbeveling die kan worden voorgesteld, is om specifiek een On-grid zonnepaneelsysteem te installeren. U moet ook proberen te investeren in een back-upgenerator. Dit is handig, vooral bij stroomuitval. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat u de meest kosteneffectieve en efficiënte oplossing uitvoert die we vandaag hebben.