VSENV
Image default
Gezondheid

Haal de beste resultaten met EMS trainingen

Als je wilt gaan sporten heb je vast een bepaald doel voor ogen wat je wil bereiken. Zoals afvallen, je rug versterken, cellulitis verminderen, je stofwisseling stimuleren of je bekkenbodem versterken. Met EMS training is dit allemaal te bereiken. EMS training resultaten kun je al relatief snel behalen. De snelheid waarmee je jouw doel kan behalen is wel afhankelijk van diverse factoren.

Wanneer je begint met EMS is het verstandig om je spieren niet meteen te zwaar te belasten. Gedurende je eerste training is het belangrijk dat je begeleid wordt door een gecertificeerde EMS-trainer. Zodat je tijdens de oefeningen de juiste lichaamshouding aanneemt. Een goede begeleiding is belangrijk om tot de beste resultaten te komen.

In de eerste twee sessies is het aan te raden om je spieren niet tot het uiterste te belasten. In deze sessies worden de spieren ongeveer 10 minuten aangespannen. Eén training per week is dan voldoende. De volgende acht sessies kun je de EMS intensiteit en de trainingstijd opvoeren tot de belasting die je maximaal wilt bereiken. Als je tien sessies hebt volbracht, heb je al een doel behaalt (of een deel van je doel) en kun je 2 keer per week 20 minuten trainen.

Tips bij het trainen

  • Zorg dat je één tot twee uur voor je training een (kleine) maaltijd gegeten hebt.
  • Train nooit met stimulerende middelen.
  • Wanneer je onder het trainen spierpijn krijgt, worden je spieren te zwaar belast. Bij de volgende trainsessie is het aan te raden om de intensiteit te verminderen en je kunt daarna de training gestaag weer opvoeren.
  • Om je training naast de EMS nog effectiever te maken is het aan te raden om ook dynamische oefeningen uit te voeren, zoals sit-ups, kniebuigingen, lunges of push-ups.

Om met een EMS training te starten, kun je een ems apparaat en ems pak kopen. Kijk hiervoor op stimawell.com.

https://www.stimawell.com/nl