VSENV
Image default
Gezondheid

Hygiëne en griep: Waarom schone handen belangrijk zijn

We zitten midden in het griepseizoen, en mensen vragen zich vaak af waarom het belangrijk is om je handen schoon te houden. Het gaat er niet alleen om dat je ziek wordt – er zijn ook gezondheidsrisico’s voor jou en anderen als je je hygiëne niet in acht neemt. In dit bericht bespreken we enkele redenen waarom een goede handhygiëne zo belangrijk is tijdens een pandemie.

Wat je moet weten over handhygiëne

Handhygiëne is het allerbelangrijkste wat je kan doen om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Het is van groot belang dat je regelmatig je handen wast, vooral na gebruik van het toilet, het verschonen van een luier, niezen of hoesten, en voor het bereiden van voedsel. Het gebruik van handdesinfectiegels op alcoholbasis na het wassen van je handen kan ook helpen om de verspreiding van ziektekiemen te beperken. Als je griepachtige verschijnselen hebt, blijf dan thuis van het werk of van school om te voorkomen dat anderen aansteekt.

Het belang van desinfectiedoekjes

Naast de hand ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis is het ook belangrijk om een barrière tegen ziektekiemen te hebben. Als u geen zeep en water hebt, is een goed alternatief het gebruik van desinfecterende doekjes. Deze doden alle soorten insecten en microben en stoppen de verspreiding van ziektekiemen. Onthoud dat het wassen van de handen of het gebruik van een desinfecterend doekje tijdens een grieppandemie net zo belangrijk kan zijn voor je eigen gezondheid als voor die van anderen. Bacillol desinfecterende doekjes zijn een van de besten die te vinden zijn op de markt.

Voorkom dat je anderen ziek maakt

Een goede handhygiëne tijdens een pandemie is niet alleen belangrijk om ziekte te voorkomen – het is ook belangrijk om te voorkomen dat anderen ziek worden. Handzeep en water zijn de belangrijkste dingen die je kunt doen om je handen te wassen, maar soms is dat niet mogelijk. Hand ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis zijn in deze situaties essentieel, maar als u herstellende bent van de griep, is thuisblijven uw beste optie.