VSENV
Image default
Geschenken

4 tips om werknemers blij te houden

Het is niet nodig om te discussiëren hoe belangrijk de werknemers van je bedrijf zijn. Zij zijn het die de meeste dagelijkse werkzaamheden uitvoeren en die ervoor zorgen dat jouw onderneming kan groeien. Het is daarom van belang dat je jouw personeel regelmatig in het zonnetje zet zodat zij weten dat je hun dagelijkse inzet waardeert. Op zoek naar geschenken en manieren om jouw werknemers te bedanken hebben we een paar tips voor je waar je handig gebruik van kunt maken.

Een bedrijfsuitje of bedrijfsfeest organiseren

Een bedrijfsfeest houden of een bedrijfsuitje organiseren is een leuke manier om jouw personeel te bedanken voor al hun werk. Tijdens een feest kun je ook prijzen weggeven in zelfbedachte categorieën zoals beste verkoper, meest klantvriendelijke medewerker etc. En het is niet alleen maar leuk. Iedereen is veel meer ontspannen tijdens zulke evenementen waardoor het onderlinge contact en respect alleen maar beter wordt. Vooral een bedrijfsuitje zoals een weekend kanoën en fietsen in de Ardennen of een ontsnapping uit een escape room in Amsterdam zijn prima momenten om een goed functionerend team te vormen. Een team is per slot van rekening slechts zo sterk als de zwakste schakel.

Tijdens het werk

Behalve bedrijfsuitjes heb je natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om je medewerkers uit te dagen terwijl zij aan het werk zijn. Je kunt bijvoorbeeld diverse afdelingen of teams tegen elkaar laten strijden. Bedenk bijvoorbeeld een prijs voor de afdeling die het meeste aantal stappen zet gedurende een werkweek. Op die manier motiveer je de mensen ook nog eens om voldoende te bewegen, iets wat er vooral bij mensen die op kantoor werken nog wel eens bij inschiet.

Investeren in medewerkers

Een goede werkgever investeert in zijn of haar medewerkers. Een uitgelezen kans om dit te doen is om medewerkers te helpen hun ambities waar te maken. Als iemand een opleiding wil volgen dat kun je financiële hulp aanbieden. Waarom je dat zou doen? Omdat die persoon na het behalen van zijn of haar diploma al het geleerde bij jouw organisatie in de praktijk zal brengen. Dat is goed voor de ontwikkeling van je medewerkers en minstens zo goed voor het kennisniveau binnen jouw bedrijf. Bovendien kun je investeren in de gezondheid van medewerkers door een sportclub op te richten en enkele werkuren per week aan het sporten beschikbaar te stellen. Als je over een kantine beschikt dan kun je door het aanbieden van gezonde voeding en voorlichting je medewerkers ook bewust maken van hun manier van leven en wat zij kunnen verbeteren.

Communiceren is belangrijk

Als je helder en duidelijk met je medewerkers communiceert dan weten zij waar zij aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt. Door op een open en heldere manier over belangrijke ontwikkelingen binnen jouw onderneming te praten voorkom je onduidelijkheden en roddels die tot conflicten kunnen leiden. Zelfs als je slecht nieuws hebt is het belangrijk om dat duidelijk over te brengen. Eerlijkheid wordt nog altijd het meest op prijs gesteld.