VSENV
Image default
Gezondheid

Voorkom een burn-out

Om burn-out te voorkomen is het belangrijk om in een druk leven je grenzen te bewaken. Stel jezelf niet altijd te veel af, maar bouw jezelf op tijdens de pauzes en zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Probeer de tekenen van stress te herkennen en neem ze serieus. Wil je testen of je een burn-out voelt? Doe dan de online zelftest van Lentis en lees de volgende tips om burn-out te voorkomen.

Geef toe dat je een probleem hebt Soms is het moeilijk om toe te geven dat u een probleem heeft. Als uw collega’s of vrienden de werkdruk aankunnen, nietwaar? Dat is een verkeerd idee. Iedereen heeft verschillende energieniveaus, talenten, zwakheden en persoonlijkheidskenmerken. Hierdoor kan de ene persoon in een bepaalde toestand blijven terwijl de ander zijn leven verliest. Praat erover U kunt goed opschieten met vrienden of collega’s door vrienden of collega’s te vertellen dat u denkt dat u uitgeput bent. ga naar de hemel! Het kan zijn dat u niet de enige bent die soms te veel met anderen overweg kan. Denk hardop na en u zult snel ontdekken hoe erg uw klachten zijn.

Wie weet kan een vriend of collega u helpen bij het vinden van een oplossing. Bespreek samen de oorzaken van vermoeidheid. Hoe behandel je bepaalde dingen anders? De ervaring en vaardigheden van dierbaren kunnen inzichten verschaffen en u helpen herstellen. Mindfulness Een kleine truc om jezelf meer bewust te maken van je lichaam, is een mindfulness-proces. Je leert beter naar stresssignalen van je lichaam te luisteren. Dit maakt ingrijpen gemakkelijker wanneer u de grens oversteekt. Daarnaast zijn mindfulness-lessen jouw momenten om te ontspannen en tot rust te komen.

https://www.ndoorherstel.nl/over-ndoor/