VSENV
Image default
Internet

Sneller internet

Meet internetsnelheid De lage internetsnelheid kan worden veroorzaakt door de provider. Daarom wordt een snelheidstest uitgevoerd. Met deze test kun je de snelheid van de internetverbinding meten. Bezoek beta.speedtest.net om te testen. Zorg ervoor dat u op “Start” of “Start” klikt en niet op de advertentiebanner. Zorg er tijdens de snelheidstest voor dat de pc via een netwerkkabel met het thuisnetwerk is verbonden en niet via wifi. Anders meet u de snelheid van het draadloze netwerk veel lager. Als de herhaalde metingen veel langzamer zijn dan beloofd, neem dan contact op met de provider. Basisbeperkingen Soms heeft de internetverbinding fundamentele beperkingen en kun je niet veel dingen doen. Voor ADSL en VDSL gelden de volgende voorwaarden: hoe groter de afstand tot de lokale telefooncentrale, hoe lager de internetsnelheid. Daardoor wordt in de praktijk slechts een deel van de maximumsnelheid bereikt.

Veel apparaten in huis zijn via een draadloos netwerk (wifi) verbonden met internet. Consumenten zeggen vaak dat hun internetsnelheid erg laag is, maar ze zeggen dat hun wifi-snelheid erg laag is. Veel providers bieden zogenaamde wifi-diensten aan hun nieuwe en bestaande klanten. Het loont de moeite om naar de belofte van uw provider te kijken. Voor draadloze netwerken is het bereik beperkt tot slechts enkele tientallen meters vanaf de wifi-zender in de router of wifi-modem. Hoe verder weg van de zender, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Daarnaast is de kans op storing van het draadloze signaal ook groot door muren, plafonds en andere obstakels. Zo plaatsen veel consumenten wifi-modems in meterkasten. Soms veroorzaakt het problemen. Volg onze tips om de dekking uit te breiden:

Plaats de router of wifi-modem buiten de instrumentenkast en meet het verschil. Plaats ook de router of wifimodem hoger; indien mogelijk zijn er minder hindernissen voor de radiostraal. Als de router of WiFi-modem plat is, plaatst u deze rechtop en draait u de antennes naar andere posities (als deze antennes zich buiten bevinden). Plaats de router op een andere, meer centrale locatie. Over het algemeen moet u de kabel verlengen en verlengen. Vraag eerst bij je provider of de wifi-modem dit ook toelaat. Kijk dan eens naar een andere losse router of access point, deze kun je overal in huis installeren. U kunt de WiFi-ontvangst ook verbeteren door enkele instellingen op de router te wijzigen.

https://denko.nl/ict/internet-en-verbindingen/