VSENV
Image default
Groothandel

Een bijzondere beukenhaag laten plaatsen

Traditioneel zijn beukenhagen de perfecte keuze voor het Nederlandse klimaat. Ze zijn geliefd als struik voor in de haag, omdat ze niet moeilijk te onderhouden zijn en omdat ze een mooi vol blad ontwikkelen. Er zijn grofweg twee soorten beukenhaag, een met rood en een met groen blad. Beide geven de tuin een prachtige uitstraling. Wilt u uw tuin of terrein goed afbakenen, dan is deze struik ideaal. Roelands Boomkwekerijen B.V. heeft altijd beukenhagen op voorraad. Die kunnen direct de tuin in. Meer weten over deze struiken? Lees dan verder.

Een beukenhaag heeft prachtig blad

De meest populaire haagstruik in Nederland is de beukenhaag (fagus sylvatica). Die populariteit dankt de struik vooral aan het volle blad dat in de zomermaanden weelderig groeit. Wordt het kouder, dan blijft het blad gewoon aan de struik hangen. Daardoor vormt deze plant in alle seizoenen een prima afscheiding van uw tuin of terrein.

In de koude maanden planten

Net als veel andere planten in de tuin kunt u beukenhagen het beste in de wintermaanden laten aanplanten. Doordat de planten dan in rust zijn, zijn ze relatief ongevoelig voor het vervoeren en aanplanten. Hierdoor herstellen ze sneller in het komende warme seizoen. De prijzen liggen ook een stuk lager in de winter, want de planten kunnen met blote wortels vervoerd worden.

Uw haag verzorgen

Natuurlijk heeft elke haagplant verzorging nodig. Maar een moeilijk te verzorgen plant is niet geschikt voor een haag. Beukenhagen vragen dan ook weinig. Als het heel droog of heet wordt, moet u de haag soms wateren. Daarnaast is het aan te raden ieder jaar op gezette tijden wat bij te mesten. Zo kan de beukenhaag mooi vol blad krijgen. Met dichte begroeiing vormt de struik snel een dichtgegroeide haag, die u zo vaak en zo veel kunt snoeien als u wil.