VSENV
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij de aanschaf van een waterdichte tas?

De kans dat we allemaal wel een tijdens een flinke regenbui op de fiets hebben gezeten en volledig doorweekt op de plaats van bestemming aankwamen is waarschijnlijk vrij groot. Aangezien het weer in Nederland gedurende de herfst en wintermaanden niet altijd om over naar huis te schrijven is, is het verstandig, dat wanneer jij vaker de fiets pakt, je de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Eén van de maatregelen die wel allemaal wel eens hebben getroffen is het dragen van een regenpak. Zo blijven onze kleren droog en kunnen we eenmaal aangekomen op onze bestemmen gewoon doen waarvoor we zijn gekomen. Maar hoe zit het met onze tas? Heb je wel eens gedacht aan een waterdichte tas?

 

Materiaal

Net als bij veel andere aankopen die we gedurende ons leven doen, is ook bij de aanschaf van een waterdichte tas het materiaal van essentieel belang voor de aanschaf van een waterdichte tas. Het juiste materiaal zorgt er immers voor of de inhoud van onze myomy tas droog blijft ja of nee. Niet alleen is het belangrijk dat het materiaal waarvan de tas gemaakt is waterdicht is, ondanks dat dit wel één van de belangrijkste zaken is. Ook moet het materiaal stevig zijn en tegelijkertijd comfortabel aanvoelen. Daarnaast is het belangrijk goed te kijken of de tas die je kiest waterdicht is of waterafstotend, want deze twee worden nog wel eens door elkaar gehaald.

 

Sluiting

Wanneer je kiest voor een leren rugzak met ritssluiting, dan kun je je voorstellen dat door de kleine kiertjes die een ritssluiting telt het nodige water naar binnen kan sluipen. Niet voor niets wordt er daarom doorgaans bij de aanschaf van een waterdichte tas niet gekozen voor een sluiting met rits. Alhoewel er ook enorm veel tassen zijn die wel zijn voorzien van een ritssluiting en keurig waterdicht zijn ongeacht of het hard of zacht regent. Dit komt doordat er over de ritssluiting een extra band loopt. Deze band zorgt ervoor dat het water als het ware over de rits heen druppelt, waardoor het geen kans heeft de binnenkant van de tas te bereiken.

 

Afmeting

Net als bij de aanschaf van iedere tas, geldt ook voor een waterdichte tas dat de afmeting essentieel is. Wanneer je namelijk van plan bent te gaan backpacken, dan is een grote tas wel zo verstandig. Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen wat je nodig hebt en kom je niet voor verrassingen te staan. Het is dan verstandig voor deze specifieke wensen de nikkie tassen even over te slaan.