VSENV
Image default
Mode en Kleding

Waarom een rugzak zo belangrijk is

Een rugzak is veel meer dan een eenvoudige drager van diverse gebruiksvoorwerpen, omdat hij aan veel verschillende eisen moet voldoen. Bij een juiste keuze en instelling is een rugzak zelfs in staat om meer dan 20 kilo op het bovenlichaam van de drager te verdelen, zodat hij of zij er dagenlang zonder problemen mee kan reizen. Het vormt de ruggengraat van elke paklijst. Er zijn echter een paar dingen die we moeten overwegen.

Bij de keuze van het juiste model is de eerste vraag die zich aandient het type en de duur van de reis. Als het een dagtocht is, is een compacte en lichte dagrugzak de beste keuze. Rugzakken zijn geschikt voor meerdaagse tochten, waarbij ‘s avonds voor accommodatie wordt gezorgd.

Lange trektochten, waarbij de tent en de slaapzak mee moeten worden genomen, kunnen het beste worden gedaan met een grote trekkingrugzak. Maar het volume is niet het enige criterium waarna de bagage moet worden gekozen. Men moet zich veeleer afvragen hoe fit men is en met hoeveel gewicht men zich tijdens de reis kan belasten.

De rugzak moet immers vele uren gedragen worden. Bovendien is een aangenaam draagcomfort essentieel. Voor een goede pasvorm moet de ruglengte daarom vóór de aankoop worden bepaald. Dit gebeurt door de afstand tussen de bovenrand van de schouderbladen en de bovenrand van de bekkenbotten te meten. Dit is onderverdeeld in:

kort (40 tot 49 cm)
medium ( 48 tot 59 cm )
lang (58 tot 69 cm)

Op zoek naar een fijne passende rugzak voor welke reis dan ook? Vind direct een geschikte rugzak online op de website van The Little Green Bag.