Wat is een gala feest?

door

Wat is een gala feest?

Niet alle scholen hebben een officiële junior gala. Als je naar een kleine middelbare school gaat, is de kans groot dat er maar één gala is en studenten van alle rangen worden uitgenodigd om deel te nemen. Als je naar een grotere middelbare school gaat, kan een senior gala open zijn voor pas afgestudeerde senioren en hun gasten, en een junior gala voor underclassmen.

 

Als je school een apart junior-gala heeft, kan het heel leuk zijn om gewoon samen te zijn met je vrienden en een leuk avondje uit te hebben. Wetende dat je volgend jaar nog meer plezier zult hebben, wanneer het jouw beurt is om de school te regeren, neemt de druk van de avond af.

 

Junior gala Attire

Net als het hogere schoolbal, draait het juniorbal om formele kleding. Typisch, meisjes verkleden zich in mooie gala dresses en mannen dragen kostuums of smoking. gala is een leuke reden om je te verkleden en veel tieners gaan helemaal uit. Je kunt je haar laten knippen in de salon, precies de juiste accessoires kiezen en in stijl vieren.

 

Jongens hebben het vrij gemakkelijk als het om gala gaat, omdat ze altijd hun kleding kunnen huren, maar zo werkt het niet voor meisjes. Om te sparen op gala dresses, wat honderden dollars kan kosten, kun je winkelen als je kunt. Kijk ook eens naar vintage kledingwinkels voor een gala dresses die compleet anders is dan wat iemand anders gaat dragen.

 

Alleen al omdat galajurken en bling overal zijn, betekent niet dat je je moet kleden zoals iedereen. Het junior gala kan een tijd zijn om je individualiteit echt te laten schitteren met een volledig unieke outfit.

 

Een datum ophalen of solo gaan

Waarschijnlijk het meest zenuwslopende ding over junior gala, of een andere schooldans voor die kwestie, is het vinden van een date. Als je niet gehecht bent aan iemand als het tijd is om rond te lopen en je wilt nog steeds aanwezig zijn, probeer dan de moed op te bouwen om je geliefde te vragen of hij of zij met je mee zal gaan.

 

Als alternatief kun je junior gala een groepsaffaire maken. Veel tieners gaan naar een groep vrienden van vrienden en kennissen, waar meerdere niet-gehechte mensen zijn. Op deze manier kan iedereen genieten van het plezier van het schoolbal zonder de druk van het moeten vinden van een date.

 

Als al het andere faalt, kun je altijd gewoon alleen gaan. Mannetje gaan komt vaker voor dan je zou denken, en je zult een geweldige tijd hebben, zelfs als je niemand mee hebt genomen.

 

Vóór de gala

Je junior-gala kan gemakkelijk een hele dag duren. Misschien willen meisjes uitgaan en make-up haar en make-up samen doen of naar het huis van een vriend gaan waar er veel spiegels zijn en iedereen zich als een groep kan klaarmaken.

 

Jongens hebben niet zoveel voorbereidend werk voor een schoolbal, maar een groep vrienden kan galaendagspecial maken door te gaan bowlen, rondhangen bij het zwembad of samen een andere activiteit te doen voor het grote evenement.

 

Direct voordat je naar het gala gaat, gaan de meeste mensen uit eten. Voor degenen die op het moment van de afspraak met iemand uitgaan, kan dit een goede gelegenheid zijn om uit te gaan naar een chique of romantisch restaurant en een iets meer volwassen date te hebben dan je gewend bent. Voor degenen die het schoolbal in een groep bijwonen, kan een chique diner leuk zijn, maar het is nog leuker om ergens onverwachts in je mooie kleren te gaan. Denk aan IHOP, je favoriete diner of zelfs een hippe Mexicaanse plek. Het idee is om plezier te hebben en om te draaien als de andere klanten een groep goed geklede jonge mensen tegenkomen die naar binnen lopen.

 

Na de gala

Na gala, in het bijzonder senior gala, zijn er vaak partijen die alcohol of illegale middelen kunnen bevatten. Soms zetten scholen drugsvrije programma’s op, zodat studenten een veilige plek hebben om naartoe te gaan na het bal waarop ze nog steeds kunnen rondhangen.

 

Het is een goed idee om vooraf te beslissen wat je na het schoolbal wilt doen. Dit is vooral belangrijk als je met iemand aan het daten bent en je die nachtelijke druk van het avondmaal voelt om je relatie verder te brengen dan je misschien op je gemak voelt. Alleen omdat je met iemand naar school bent gegaan, wil nog niet zeggen dat je hem of haar iets schuldig bent. Als je niet op je gemak bent met wat er om je heen gebeurt, bel dan je ouders, een oudere broer of een vertrouwde volwassene om je op te halen als je geen eigen auto hebt.

 

Een nacht vol herinneringen

Junior gala is erg leuk en zal je een nacht vol herinneringen geven die de rest van je leven zal duren. Veel plezier met dansen de hele nacht door! Als u nog steeds op zoek bent naar zwarte galajurken, kunt u een kijkje nemen op veaul.com, Veaul biedt trendy avondjurken, galajurken & trouwjurken.

https://www.veaul.com

Over de auteur