VSENV
Image default
Rechten

Stel een arbeidscontract op

Als ondernemer zal je vroeg of laat de keuze moeten maken om personeel aan te nemen, zodat zij werk uit handen kan nemen. Als dit gebeurd moet er een arbeidscontract worden opgesteld. In dit contract komen vaak dingen te staan, zoals de algemene voorwaarden, contractduur, salaris, werktijden, pensioenregeling, concurrentie beding en wat voor contract het is. Is het een nul-urencontract, een contact voor onbepaalde of bepaalde tijd? Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden als ondernemer en wat er in het contract komt te staan hieronder lees je hier meer over. Lees dus snel verder!

Wat is een arbeidscontract?

In een arbeidscontract staan allerlei verschillende personeelszaken beschreven. Als je als onderneming groeit moet je werknemers gaan aannemen en deze werknemers hebben dan ook rechten. Een arbeidscontract is niks meer of minder een contract dus werkgever en werknemer. Zo weten ze beide waar ze zich aan moeten houden en wat ze wel en niet kunnen doen. Deze wederzijdse afspraken moeten duidelijk op papier gezet worden, zodat er geen conflicten kunnen ontstaan en zodat er een goede en fijne samenwerking kan plaatsvinden.

Kan je zelf een contract opstellen?

Het is zeker mogelijk om zelf een contract op te stellen. Dit kan soms zelfs een betere en slimmere keuze zijn als het gaat om kleine, maar wel erg belangrijke afspraken. Als er grotere afspraken gemaakt worden dan is het altijd slim om een juist in te schakelen. Deze kan je dan helpen met alle rechtelijke en juridische zaken. Zo kan je nergens tegenaan lopen en houdt je rekening met jou eigen belangen.

https://bundel.nl/arbeidscontract/