VSENV
Image default
Sport

In korte tijd mooie resultaten met EMS fitness

Een steeds populairder wordende vorm van sporten is sporten/bewegen met ondersteuning van een EMS apparaat. Hoe is deze vorm van sporten ontstaan? We leggen het hier in het kort uit.

In 1780, bijna 240 jaar geleden, ontdekte de Italiaanse arts Luigi Galvani dat een elektrische stroom op de beenspier van een dode kikker de spier deed samentrekken. Zijn observatie leidde na verloop van tijd tot het besef dat normale spieractiviteit ook het resultaat was van een elektrische stroom. In het geval van normale spieractiviteit gaat het om chemisch opgewekte elektrische stroom, vaak bio-elektriciteit genoemd, die langs het zenuwstelsel naar de juiste spiergroep wordt geleid. Wanneer het doel is fysieke arbeid te verrichten, wordt die stimulatie vrijwillig uitgevoerd. In het geval van rillen of het kloppen van het hart kunnen dergelijke contracties volledig onvrijwillig van aard zijn.

Ondanks dat de bevindingen van de elektro musculaire stimulatie door Luigi Giovanni al zo vele jaren geleden ontdekt zijn, is de basis van dit principe pas onlangs toegepast bij de ontwikkeling van het EMS apparaat.

Wat is het doel van het EMS apparaat

Eenvoudig gezegd is het doel van het EMS apparaat het oproepen van onvrijwillige spiercontracties op verzoek. Omdat de output van het EMS apparaat regelbaar is, is het mogelijk zowel het aantal contracties als de kracht van de contracties die in een bepaalde tijd worden opgewekt, te controleren. In tegenstelling tot de baanbrekende postmortale inspanningen van dokter Luigi Galvani wordt de stimulatie door de apparaten echter bereikt door een niet-invasieve procedure. Om het gewenste effect te bereiken, hoeft slechts een elektrode tegen het huidgebied direct boven de te stimuleren spier te worden geplaatst.  maar wat is het doel van deze stimulatie?

Wat bereik je met deze stimulatie?

Met EMS fitness wordt de activiteit, het energieverbruik en het metabolisme van het lichaam verhoogt. Ontworpen voor mannen en vrouwen, beginnende en gevorderde sporters om het lichaam fysiek te onderhouden. Met EMS cardio worden ook de dieper gelegen spieren getraind en is er intensere spieractiviteit. Voor mensen die snel spiermassa willen opbouwen. EMS zorgt voor versteviging en een verbeterde conditie van de huid, een betere bloedsomloop, correctie van het figuur en het ontspannen van de spieren.               

https://ikwilstimawell.nl/