VSENV
Image default
Tuin en buitenleven

Maak tuinieren leuker met deze drie tips!

De lente staat voor de deur, de dagen worden langer en het zonnetje begint weer te schijnen. Alle planten komen tot bloei, dus ook de planten bij jou in de tuin. Om je tuin klaar te maken voor de zomer is er weer het nodige te doen. In dit artikel geven we je drie tips om tuinieren leuker en gemakkelijker te maken. Zo zit je in een mum van tijd op een tuinstoel van je tuin te genieten!

Tip 1: Schaf een robotgrasmaaier aan

Onze eerste tip betreft één van de meest tijdrovende onderdelen van tuinieren, namelijk het maaien van het gazon. Door te investeren in een robotgrasmaaier bespaar je veel tijd en maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. De robotgrasmaaier is een robotje dat zo geprogrammeerd wordt dat hij het hele gazon maait. De keuze voor een robotgrasmaaier is ook nog eens milieubewust. De energiebron van het robotje is namelijk een accu, hij verbruikt dus geen olie of benzine en stoot geen vervuilende stoffen uit.
Wist je dat door het gebruik van een robotgrasmaaier zelfs het gazon bemest wordt? De robotgrasmaaier verdeelt de grasresten weer over het gazon, dit werkt als een meststof. Met het gebruik van een robotgrasmaaier zal het gazon er netter en gezonder uitzien!

Tip 2: Gebruik de Golden Gark

De tweede tip is om gebruik te maken van de Golden Gark. De Golden Gark is multifunctioneel tuingereedschap dat gebruikt kan worden voor scheppen, harken en zeven. Zo hark je bijvoorbeeld gemakkelijk de moestuin of verwijder je in een handomdraai blaadjes uit de tuin.
Een ander voordeel van de Golden Gark is dat het een ergonomisch ontworpen product is. Dit houdt in dat het zo ontworpen is dat je het kunt gebruiken zonder er lichamelijke ongemakken van te ondervinden.
De Golden Gark is verkrijgbaar in twee formaten, een standaard maat van met een breedte van 35 centimeter en een XXL-versie met een breedte van 61 centimeter. Wij vinden de Golden Gark echt een aanrader om je tuin gemakkelijk op te ruimen!

Tuin

Tip 3: Leg worteldoek onder de tegels

Onze laatste tip is om gebruik te maken van worteldoek. Worteldoek is een uv-werend, maar waterdoorlatend zeil dat geplaatst wordt om onkruid tegen te gaan. Doordat er geen zonlicht door het zeil heen komt, krijgt onkruid geen mogelijkheid om te groeien. Het gebruik van worteldoek is vooral aan te raden bij de aanleg van een terras of een pad. Hierdoor voorkom je dat je wekelijks onkruid tussen de tegels weg moet halen. Een groot voordeel van worteldoek is dat het te koop is per strekkende meter. Zo kan je precies opmeten en aanschaffen wat je nodig hebt zonder een gedeelte over te houden. Geef onkruid geen kans en maak gebruik van worteldoek!

Dit waren onze drie tips om tuinieren leuker en makkelijker te maken! Ben jij alweer begonnen met tuinieren? We hopen dat je met deze tips uit de voeten kunt!