VSENV
Tuin en buitenleven

Wat voor werk doet een hovenier?

Hoveniers en de diensten die zij aanbieden, zijn talrijk en gevarieerd en als u overweegt om er een in dienst te nemen moet u eerst beslissen wat voor werk u door de hovenier wil laten doen. Een hardwerkende en betrouwbare tuinman kan het werk doen dat u niet kunt, wilt doen of waar u geen tijd voor heeft om te doen, waardoor u meer tijd heeft om van uw tuin te genieten.

Een ongeschoolde of beginnende tuinman, die het goedkoopste is om in dienst te nemen, zou in staat moeten zijn om taken uit te voeren zoals het maaien van het gazon, het harken van bladeren of het graven van perken onder uw toezicht. Tuiniers met ervaring moeten alle taken die nodig zijn om een tuin onder controle te houden – inclusief wieden, gras maaien, snoeien, planten, bemesten, sproeien en gazononderhoud – en weten wanneer ze deze onder controle moeten houden.

Een toptuinder kan u helpen bij het plannen van uw tuin, het voorstellen en vinden van planten en u zelfs begeleiden als u meer wilt weten. U zou niet van een tuinman moeten verwachten dat hij het werk doet dat een hovenier zou doen, zoals het leggen van een terras, het bouwen van een muur of het optrekken van een tuingebouw.

Een hovenier doet dus veel meer dan dat en kan u zelf assisteren en advies geven bij het aanleggen van een terras en de elektriciteit die u mogelijk wil gebruiken in de tuin. Zelf een hovenier inhuren? Kijk hier voor onafhankelijke offertes van hoveniers.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/hovenier