VSENV
Image default
Tuin en buitenleven

Zo kies jij de juiste loungeset!

Een tuin zonder loungeset is ondenkbaar. Met zo een loungeset geniet je maximaal van je mooi aangelegde tuin. De keuze aan loungesets is opvallend groot. Ze zijn er in verschillende materialen, afmetingen, uitvoeringen en prijzen. Met wat moet je zeker rekening houden bij de keuze van de juiste loungeset voor je tuin?

Beschikbare ruimte

Beschik je over een grote, of over eerder een kleine tuin? De beschikbare ruimte bepaalt namelijk in belangrijke mate je keuze van het soort loungeset. Voordat je op zoek gaat naar de juiste loungeset, is het zeker handig om de beschikbare plaats voor je loungeset te meten. Zo word je nooit voor onaangename verrassingen geplaatst. Zorg ervoor dat er nog genoeg plaats overblijft om bijvoorbeeld enkele decoratieve plantenbakken of een terrasverwarmer plaatsen. Vergeet niet dat je elkaar nog altijd moet kunnen passeren.

Materiaal loungesets

Loungesets zijn beschikbaar in vele materialen.

Houten loungesets

Zijn ondanks de groeiende concurrentie van aluminium, RVS en kunststof loungesets nog altijd erg populair. Hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Hout vraagt echter meer onderhoud en houten loungesets zijn zwaargewichten in vergelijking met andere materialen.

Metalen loungesets

Metalen loungesets hebben een strakke uitvoering met een moderne look. Loungesets uit metaal passen in elke tuin en zelfs op je balkon. Metaal is een sterk en relatief zwaar materiaal dat een regelmatig en aangepast onderhoud vraagt voor een langere levensduur. Een loungeset uit roestvrij staal (RVS) is daarom een geschikt alternatief.

Kunststof loungeset uit PVC

Is je beschikbaar budget eerder beperkt? Dan is een loungeset uit kunststof, vooral PVC een uitstekende keuze.  Kunststof zoals PVC is een duurzaam materiaal met een opvallend lange levensduur. Vaak zijn de kunststoffen sets ook voordeliger in prijs dan de sets uit andere materialen. Kunststof en PVC is een licht materiaal en vraagt het weinig of geen onderhoud. Kunststof loungesets in houtimitatie zijn hebben dezelfde warme uitstraling en zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Wicker loungeset

Loungesets uit wicker winnen opvallend aan populariteit. Het is een kunststof materiaal met het uitzicht van stijlvol vlechtwerk met een natuurlijke look. Wicker is verkrijgbaar in verschillende modellen en (trendy) kleuren. Daar bovenop is dit materiaal opvallend licht, en dat maakt het verplaatsen en opbergen vergemakkelijkt.  Wicker is ook onderhoudsvriendelijk. Af en toe schoonmaken met een vochtige en zachte vezel doek volstaat om je wicker loungesets er altijd als nieuw te laten uitzien.

Een loungeset kopen

Een loungeset kopen in Oosterhout kun je zowel in de winkel als online in een webshop. Online vind je ongetwijfeld de grootste keuze aan loungesets met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bespaar nooit op de kwaliteit van je loungeset. De beste loungeset is lang niet altijd de duurste, maar zeker niet de goedkoopste uit het aanbod.