VSENV
Vakantie

4 Leukste dingen om te doen op Lanzarote

Degenen die de kans al hadden om Lanzarote te bezoeken, hebben de kracht van de natuur en de warmte van het eiland reeds ervaren, omdat die een echt hoogtepunt zijn. Over het algemeen kunnen toeristen een breed scala aan dingen verwachten in deze mooie uithoek van de aarde. Één ding is duidelijk: tijdens een vakantie op Lanzarote, zijn niet enkel ontspannen in de zon en zee een must, maar vooral ook: sightseeing!

Voor degenen onder jullie die daar nu al over mopperen, heeft je Guru maar één boodschap: ik garandeer je dat het de moeite waard is! En om je een voorproefje te geven van wat er te doen is op dit prachtige eiland, zijn hier een paar hoogtepunten!

River Viewpoint

Zoals de naam al aangeeft, is de Miradouro do Rio een uitkijkpunt met uitzicht op het eiland La Graciosa, een van de kleinste van de Canarische eilanden en die de zogenaamde Chinijo-archipel integreert. En vanuit het niets is het uitzicht over de Graciosa net zo majestueus als de varandins bedacht door César Manrique in de Miradouro do Rio. Zodra de auto geparkeerd staat, bereidt niets de bezoeker voor op het bijna onzichtbare gebouw dat zich achter een façade bevindt die helder is vermomd in de vulkanische steen. Een perfecte symbiose tussen de architectuur en het natuurlijke landschap van Lanzarote. Het is prachtig; is krachtig. Het is Manrique in al zijn pracht.

Beklim Volcàn del Cuervo

Dankzij het wandelpad is het makkelijk om deze vulkaan, vlakbij de plaats La Asomada, te beklimmen. Het is even bikkelen, maar dan heb je ook wat. Eenmaal boven geniet je van een adembenemend uitzicht. Onze tip: neem een lekker lunchpakketje en wat te drinken mee, dan kun je op de top een picknick houden. En psst, er wordt in de wandelgangen geroepen dat Volcàn del Cuervo je geest zou zuiveren. Dus mócht deze niet zuiver zijn, dan heb je stiekem nog een reden om deze te beklimmen. Wij zeggen niets.

Bezoek Nationaal Park Timanfaya

Lanzarote is een vulkanisch eiland, wat je goed kunt merken aan de zwarte stranden. Maar dit wordt ook duidelijk tijdens een bezoekje aan Parque Nacional de Timanfaya, waar de montañas del fuego (letterlijk: bergen van vuur) zorgen voor een maanachtig landschap. Wil je naar dit gebied om onder andere geisers te bewonderen, dan kan dat per bus, dromedaris of te voet, met een gids.

Papagaio Beach

Verscholen tussen kliffen, is Praia do Papagaio een ongelooflijk aantrekkelijk strand. Het ligt dicht bij Playa Blanca, op de zuidpunt van Lanzarote, en de toegang is via een zeer slechte weg die zeker afstanden veel (maar niet alle!) Potentiële vakantiegangers. De wateren waren kristallijn en bijna zonder golven, met schaduwen om de wateren van de Adriatische Zee te herinneren. Het zand is klein maar mooi en relatief fijn zand. En, op de top van de helling, twee strandbars die dienden om de zwemmers te ondersteunen met eten, ijs en drankjes – en een plek om zichzelf tegen de zon te beschermen.

Auto Huren in Lanzarote

Als je op vakantie gaat naar Lanzarote en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Lanzarote te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Lanzarote, https://www.autospanje.nl/nl-eiland-lanzarote/.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Lanzarote. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Lanzarote  in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Lanzarote;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Lanzarote.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autospanje.nl