VSENV
Verbouwen

Een bouwdroger helpt u snel van uw bouwvocht af

Als u een nieuwbouwwoning heeft laten plaatsen, dan kan een bouwdroger voor u echt een uitkomst bieden. Tijdens de bouw wordt er een grote hoeveelheid water gebruikt en de woning moet de tijd krijgen om uit te drogen. Het kan soms wel een jaar duren voordat al het overtollige water is verdwenen en hierdoor wordt de oplevering uitgesteld. Tijdens deze periode kunt u geen meubilair tegen de muren aan plaatsen, moet u zoveel mogelijk ventileren en is verven en behangen uitgesloten. Met deze droger kunt u de droogtijd met wel 30 procent verminderen.

Bouwvocht en het nut van een bouwdroger

Bouwvocht komt niet alleen in nieuwbouwwoningen voor. Ook bij renovatieprojecten en verbouwingen krijgt u te maken met bouwvocht. Een nieuwbouwwoning kan wel 4000 liter vocht bevatten dat moet worden afgevoerd en dit bevindt zich in de muren, de vloeren en de plafonds. Daarnaast worden woningen in fases gebouwd, wat betekent dat de verschillende verdiepingen tijdens de bouw ook in aanraking komen met neerslag en ander vocht in de lucht. Om bepaalde bouwmaterialen te kunnen gebruiken, wordt water toegevoegd. Beton is hier een goed voorbeeld van, maar ook pleister voor de muren en crepi voor de gevel bevatten veel water. Bouwdrogers kunnen u helpen dit droogproces te versnellen.

Sneller naar de volgende fase

Aangeraden wordt om niet met schilderen, behangen, vloeren leggen of stuken te beginnen totdat het overtollige vocht verwijderd is. Doet u dit wel, dan is er een kans dat de verf gaat bladderen, dat de vloer kromtrekt en dat het pleister van de muur valt. U kunt het beste uw aannemer raadplegen om uw specifieke droogtijd te achterhalen. Heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan het afwerken van uw huis beginnen. Verhuurbedrijf Bsteen kan u duidelijk advies geven over bouwdrogers en kan u helpen aan de beste droger voor uw situatie. Voor een paar euro’s per dag kunt u dan al een bouwdroger huren. Deze apparaten zijn overigens ook erg handig als u te maken heeft gehad met wateroverlast. Met een bouwdroger kunt u snel beginnen aan het afwerken van uw woning, zodat u eindelijk volop kunt gaan genieten van uw nieuwe stekje.

https://bsteen.be/