VSENV
Image default
Vervoer en transport

Het verschil dat licht kan maken

Als er iets is dat een wereld van verschil kan maken dan is het wel licht. Met slimme lichtplannen en goede lampen kan er een prachtige sfeer gecreëerd worden. Met licht kan extra veiligheid geboden worden en het kan zelfs misdaad tegengaan. Dit is natuurlijk ook essentieel voor licht op een parkeerplaats. Een goed gebruik van parkeerplaatsverlichting kan een enorme invloed uitoefenen op de veiligheid en de sfeer op een verkeerplaats. Zo kent iedereen wel een parkeerplaats die slecht verlicht is, hier wil je natuurlijk niet zijn als het donker is. In deze blog wordt gekeken naar wat verlichting kan doen. En dan wordt de focus vooral gelegd op parkeerplaatsverlichting. Wat zijn de voordelen? Waar wordt allemaal naar gekeken? Hoeveel invloed heeft goede verlichting?

Parkeerplaatsverlichting is essentieel

Parkeerplaatsverlichting is cruciaal. Als er goed gebruik wordt gemaakt van verlichting op een parkeerplaats dan kan er een fijne en veilige sfeer gecreëerd worden. Daarnaast zal misdaad tegengegaan worden. Als een parkeerplaats slecht verlicht is dan is dit natuurlijk geen fijne plek om te lopen. Daarnaast is dit ook een ideale plek voor misdaad. Een ander groot voordeel van goed verlichte parkeerplaats is dat bewakingscamera’s nu goed werken. In een slecht verlichtte parkeerplaats heeft een bewakingscamera bijna geen zin omdat je bijna niets ziet. Bij een goed verlichtte parkeerplaats is dit gelukkig anders.

Wat is van belang voor goede parkeerplaatsverlichting?

Er zijn vele dingen waar op gelet moet worden met betrekking tot een goede parkeerplaatsverlichting. Zo zijn zaken als lichtbesparing en energiebesparing tegenwoordig populairder dan ooit. Hier zal dus ook rekening mee gehouden worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele slimme LED-verlichtingsoplossingen bedacht. Vele grote bedrijven bieden energiezuinige Ledlampen aan die ideaal zijn in tal van situaties. Vele bedrijven die doen aan parkeerplaatsverlichting weten natuurlijk erg goed waar op gelet moet worden bij een goede parkeerplaatsverlichting. Zo is er een groot verschil tussen een parkeerplaats buiten en een parkeergarage binnen. Bij parkeerplaatsen zijn de parkeerplaatsen en de paden essentieel om goed te verlichten. Op de gebieden waar zowel voetgangers als auto’s komen is de behoefte aan goede verlichting groter dan op parkeerterreinen. Een goede verlichting verminderd niet alleen het risico op ongevallen en ongelukken, maar het zorgt er ook voor dat werknemers of gasten zich veilig voelen.