VSENV
Image default
Vervoer en transport

Taxi’s in Breda onder zwaar weer.

5 Taxi’s op de standplaats in Breda.

Het eerste weekend voor Taxi’s in Breda onder de laatste beperkingen is voorbij. Hoe hebben de bredase taxichauffeurs dit ervaren ? Als je op vrijdag rond 21:00 in het centrum van Breda rond zou rijden dan was je een ding opgevallen. Namelijk dat alle bushaltes volgepakt stonden met mensen die op de bus stonden te wachten om naar huis te gaan. Op de taxistandplaats van de nieuwe prinsenkade stonden een 5-tal taxi’s tevergeefs op klanten te wachten die eventueel het centrum uit zouden lopen. De klanten die in een normale situatie zonder beperkingen vanwege het late tijdstip een taxi zouden nemen geven nu de voorkeur aan de minder comfortabele maar  veel goedkopere busvervoer in de stad.

Klokslag 22:00

Bij het sluiten van de horeca om 22:00 lijkt het op de taxistandplaats van de nieuwe prinsenkade in de volksmond ook wel de “Haven” genoemd toch nog druk te worden. Maar afgezien van een paar mensen die toch nog de taxi in Breda nemen gaat het gros toch nog gewoon lopend naar huis of nemen de fiets. Daarnaast zijn er ook nog mensen die op worden gehaald door kennissen of familie. Het restant loopt rustig de adriaan van bergenstraat in omdat zij waarschijnlijk op loopafstand van het centrum wonen.

Een tijdstip met veel opties.

De sluiting van de horeca om 22:00 geeft de mensen in Breda een legio aan mogelijkheden om te kiezen hoe ze naar huis willen reizen. De stadsbussen rijden nog, mensen kunnen vrienden of familie nog bellen om ze op te komen halen. En je hebt nu ook nog de zogenaamde go-scooters die je met je telefoon kunt opstarten en gebruiken. De optie om een taxi te kiezen lijkt in deze situatie toch echt op de laatste plek te komen. De huidige situatie zal nog 3 weken gaan duren. Het is duidelijk geworden dat veel taxichauffeurs dit weekend niet zijn gaan werken in de nachtdienst gezien de huidige omstandigheden.