VSENV
Image default
Aanbiedingen

Natuurlijk licht op kantoor maximaliseren

Natuurlijk licht is een van de belangrijkste elementen bij het ontwerpen en inrichten van een kantoor. Natuurlijk licht zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar kan ook helpen de energiekosten te verlagen en de productiviteit te bevorderen. Veel kantoren maken echter niet optimaal gebruik van natuurlijk licht. Om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit de natuurlijke verlichting van je kantoor, laten we eens kijken hoe je het beste gebruik kunt maken van natuurlijk licht in een kantoor!

 

Maak gebruik van spiegels en lichtgekleurde muren

Een van de gemakkelijkste manieren om gebruik te maken van natuurlijk licht in een kantoor is het strategisch plaatsen van spiegels in de ruimte en het kiezen van lichtere kleuren voor muren en meubilair. Spiegels kunnen zonlicht van buiten weerkaatsen zodat het nog verder in je kantoorinterieur komt of in hoeken die minder toegang hebben tot direct zonlicht. Bovendien zullen lichter gekleurde muren ook meer zonlicht weerkaatsen dan donkerder gekleurde. Met deze eenvoudige techniek kun je je kantoor overdag lichter maken zonder verlichting aan te hoeven doen, waardoor je energiekosten bespaart en de productiviteit van de mensen die er werken verbetert. Hulp nodig met spiegels en kleuren van muren? Neem eens contact op met Kato!

 

Kies raambekleding zorgvuldig

Let bij het kiezen van raambekleding voor een kantoor op zowel functie als vorm. Kies materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals cellulaire zonwering of gelaagde gordijnpanelen die tijdens warme zomerdagen koele lucht binnenhouden en toch veel zonlicht in je kantoorruimte toelaten. Als je liever verduisterende gordijnen of koordgordijnen hebt, overweeg dan om twee lagen te installeren. Allereest een transparante laag die wat zonlicht binnenlaat en een dikkere laag die alle licht tegenhoudt als dat nodig is. Zo profiteer je toch nog enigszins van het natuurlijke licht, zelfs als je besluit je raambekleding niet helemaal te openen.

 

Maak gebruik van dakramen

Een andere manier om de natuurlijke verlichting in een kantoor te maximaliseren is door dakramen in je plafondontwerp te installeren. Lichtkoepels zijn geweldig omdat ze veel helder daglicht van boven naar binnen brengen, wat de zichtbaarheid in je werkruimte helpt verbeteren en de vermoeide ogen van kunstmatige verlichtingsbronnen zoals tl-lampen of ledlampen vermindert. En omdat dakramen geen extra muurruimte innemen en geen gordijnen of zonwering nodig hebben voor de privacy, zijn ze ideaal voor kleine kantoren waar de vloer- of muurruimte beperkt is.

   

 

https://katoprojecten.nl