VSENV
Auto’s en Motoren

Rijschool in Amsterdam zoeken?

Ben je op zoek naar een rijschool in Amsterdam, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij begrijpen deze frustratie. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel rijscholen en ze hebben allen hun eigen prijzen en voorwaarden. Waar dien je nou eigenlijk goed op te letten als je op zoek bent naar een rijschool in Amsterdam? Wij zetten een paar handige tips en tricks voor je op een rijtje, zodat je hopelijk snel het roze papiertje in handen hebt!

–        Let goed op of de rijschool een keurmerk heeft van het CBR. Op deze manier kun je zien dat de rijschool hierbij is aangesloten en een goede staat van dienst heeft.

–        Lees eerst reviews van leerlingen die je voor zijn gegaan bij de betreffende rijschool. Op deze manier kun je erachter komen wat zij ervan vonden en of de ervaringen met de rijschool uit Amsterdam goed zijn.

–        Vergelijk de prijzen van de rijscholen in Amsterdam met elkaar. De meeste tarieven zullen dicht bij elkaar in de buurt liggen, alleen hanteren ze wel andere prijzen voor de pakketten of lestijden. De ene rijschool geeft alleen in anderhalf uur les en de andere rijschool hanteert een driekwartieren rooster.

Succes met het zoeken naar een rijschool in Amsterdam!

Rijscholen Amsterdam bij beste van Nederland

Er is gebleken dat rijschoollesnu.nl het goed doen als het gaat om de beste rijscholen van Nederland. Maar liefst drie van de 10 kandidaten uit deze lijst van de nominatie van beste rijscholen komen uit Amsterdam. De rijscholen die zijn getest hebben allen meer dan 10 examens op jaarbasis met hun leerlingen afgelegd en hebben de hoogste slagingspercentages van Nederland. Dat twee rijscholen in Amsterdam hier deel van uit maken is echter geen verrassing meer; in de voorgaande jaren stond Gelderland ook al bekend om de hoge kwaliteit van de rijscholen.

Alle rijscholen uit de lijst legden zo’n 10 tot 25 examens af met de leerlingen. Toch wil het slagingspercentage niet alles zeggen wat betreft de kwaliteit van de rijschool. De ene rijschool stuurt de leerling namelijk veel sneller op examen dan de andere. De rijscholen in Amsterdam reageerden hier echter nogal laconiek op en vinden dat het niet uit maakt hóe de leerling slaagt, als hij of zij het examen maar haalt. Uit de cijfers blijkt dat in de top 10 geen rijscholen aanwezig zijn die méér dan 25 examens per jaar hebben afgelegd. Hieruit kun je afleiden dat ze rijscholen uit Amsterdam wel tijd voor de leerlingen uittrekken.

https://rijschoollesnu.nl/