VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Stootbanden langs parkeervak

Als particulier kunt u niet zomaar stootbanden (‘varkensruggen’) plaatsen op een parkeervak wat gelegen is langs de openbare weg. U zult bij de gemeente een aanvraag moeten indienen met uw verzoek tot plaatsing van een stootband. Op uw eigen grond kunt u wel een stootband plaatsen. 

Stootbanden zorgen er niet alleen voor dat een automobilist uitsluitend kan parkeren in de gemarkeerde parkeervakken; ook kan deze geen onnodige ruimte innemen. Situaties waarbij een toegangspad of -weg deels geblokkeerd raken door geparkeerde auto’s behoren dankzij de stootband tot het verleden. 

Stootbanden? Een uitkomst

Daar waar hinder ontstaat door geparkeerde auto’s, vormen stootbanden/varkensruggen een uitkomst. Denk hierbij aan het groen langs een oever. Sommige automobilsten deinzen nergens voor terug en parkeren doodleuk de auto langs de oever.

Is deze aanblik voor uw woning u een doorn in het oog? Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheid om de oever als parkeerplaats onklaar te maken door het plaatsen van een varkensrug/ beton ‘blok’. Meestal gaat het bewoners niet alleen om het bederven van het uitzicht; de weg wordt versmald door geparkeerde auto’s langs de oever en het aanwezige groen raakt in de verdrukking. 

Varkensruggen zijn online te bestellen en worden bij u thuis afgeleverd, aangezien deze zware betondelen lastig te verplaatsen zijn.

https://www.varkensruggen.nl/