VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Tanken in Duitsland

Langs de Duitse autobahn bevinden zich diverse tankstations, ook wel Tankstellen genoemd. Je kunt goedkoper tanken in Duitsland, waardoor veel Nederlanders ervoor kiezen om over grens te tanken. Tanken in het buitenland brengt wel de nodige vragen met zich mee. In principe is het tanken in Duitsland vergelijkbaar met tanken in Nederland. Om onderweg problemen te voorkomen, hebben wij de belangrijkste informatie samengevat. 

 

Brandstofoverzicht Duitsland 

 

Euro 95: Deze benzine is bij de meeste Duitse tankstations verkrijgbaar. Daar wordt het Super E5, Super 95 Oktan, Superbenzin, E5 Eurosuper, Super 95 E5 of Super bleifrei genoemd. Euro 95 tanken in Duitsland loont, gezien er in Nederland belasting over betaald wordt. 

 

Daarnaast bestaat er E10, dit is een mengsel van 90% Euro 95 loodvrije benzine en 10% bio-ethanol. Let op: niet ieder voertuig komt voor deze brandstof in aanmerking. Voor sommige voertuigen is dit zelfs schadelijk voor de motor. De ANWB meldt dat 10% van de benzinevoertuigen in Nederland dit niet kunnen gebruiken. Deze voertuigen dienen Euro 98 loodvrij te tanken.  Op de Barneveldsekrant vind je hier meer informatie over.

 

Diesel: Deze brandstof is bij tankstations gewoon aangegeven als diesel (B7). Tevens is er in Duitsland speciale winterdiesel verkrijgbaar die niet snel kristalliseert. Tanken voor dieselvoertuigen is nog steeds voordeliger in Duitsland, hoewel het de vraag is hoelang dit nog gaat duren. Met oog op het toenemende dieselverbod in Duitsland kan dit in de toekomst gaan veranderen.  

 

LPG: Gas tanken in Duitsland wordt steeds vaker gedaan. Deze lpg-brandstof is in 10.000 tankstations in Duitsland verkrijgbaar. Daar wordt het Flüssiggas of Autogas genoemd. Hou er rekening mee dat deze brandstof dus niet bij ieder tankstation te vinden is. Onderweg zijn er informatieborden langs de autobahn te vinden met locaties voor lpg-brandstof daarop vermeld. 

 

Elektriciteit: Voor elektrische auto’s zijn er ongeveer 28.000 oplaadpunten in Duitsland. Deze worden Stromtankstellen genoemd en bevinden zich vooral in het westen van Duitsland. Vergeleken met Nederland zijn er minder laadpunten in Duitsland. Enige planning voordat u vertrekt is verstandig. Met handige apps als The New Motion, Chargemap en e-mobile checker wordt elektrisch rijden in Duitsland gemakkelijk gemaakt. 

https://tankbillig.in/1010-wien-innere-stadt/diesel/start