VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Verschillende motorhelmen kopen bij Termaat Motoren

Voordat je een motorhelm koopt, wil je natuurlijk wel dat deze bij je past. Er zijn veel verschillende soorten motorhelmen met een aantal voordelen en nadelen. Deze soorten helmen kun je kopen bij Termaat Motoren.

Welke soorten helmen zijn er?

Er zijn heel erg veel verschillende soorten motorhelmen. Dit kan maken dat je niet meer weet waar je voor moet kiezen. Gelukkig kun je deze motorhelmen simpel onderverdelen in drie categorieën, namelijk de open helm, de integraalhelm en de systeemhelm. Deze soorten motorhelmen kopen, kun je bij Termaat Motoren.

De open helm is een helm met de minste bescherming. Dit komt omdat het deel van de helm waar je gezicht zit open is. Voor mensen die snel een claustrofobisch gevoel hebben in een helm is dit de fijnste helm om te dragen tijdens het motorrijden. De openheid van de helm kan wel zorgen voor problemen. Het komt namelijk regelmatig voor dat je vliegjes of zelfs steentjes in je gezicht krijgt. Om te voorkomen dat dit in je oog komt, is het aan te raden om een open helm in combinatie met een bril te dragen.

De integraalhelm is de motorhelm met het meeste bescherming. Dit komt omdat de helm helemaal om je hoofd heen zit. Dit maakt het ook direct de meest dichte helm. Een integraalhelm heeft allemaal klepjes om zo veel mogelijk ventilatie door de helm heen te laten komen. Dit is best handig, maar het kan veel lawaai maken tijdens het rijden.

De systeemhelm is een combinatie van een open helm en een integraalhelm. Met een systeemhelm kun je wisselen tussen een open helm en een integraalhelm door een kinstuk naar boven te klappen. Dit kinstuk vangt veel wind als je deze open geklapt laat. Als je hier mee rijdt, kan het voor komen dat deze er af vliegt.

Waar kun je een motorhelm kopen?

Een motorhelm kopen doe je niet zomaar overal. Voor veel verschillende motorhelmen kun je goed terecht bij Termaat Motoren. Termaat Motoren helpt je bij het uitzoeken van een helm die goed bij jou en bij je motor past. Het is heel erg handig om gebruik te maken van deze service bij het uitkiezen van een helm.

Wil jij een motorhelm kopen? Ga naar https://termaatmotoren.nl/c/motorhelmen/