VSENV
Image default
Bedrijven

Batterij kalibreren laptop & IPhone

Je laptop batterij opnieuw kalibreren

Iedereen heeft er wel eens last van je computer heeft nog 60% batterijvermogen, maar opeens valt die toch uit. Je batterij kalibreren kan deze problemen oplossen.

Hoe goed je de batterij van je laptop ook behandelt, de capaciteit ervan zal uiteindelijk toch afnemen. Maar ook de ingebouwde vermogensmeter kan je soms onjuiste schattingen geven over de levensduur van de batterij. Fabrikanten raden over het algemeen aan om de batterij om de twee tot drie maanden te batterij kalibreren. Dit helpt om uw batterij-metingen nauwkeurig te houden. Je moet eerst uw batterij opladen, dus sluit uw laptop aan en laat de batterij opladen. Als hij op 100%

IPhone batterij kalibreren

Een mogelijke reden voor de problemen kan zijn dat de iPhone een ander percentage laat zien dan de hoeveelheid energie die nog daadwerkelijk in de batterij zit. De energiemeter (rechtsboven) laat dus een verkeerde waarde zien. Je iPhone batterij kalibreren kan hierin het verschil maken.

Hoe je iPhone kalibreren?

  1. Sluit je iPhone aan op een oplader en iPhone kabel.
  2. Druk de thuisknop (ronde knop) tegelijkertijd in met de aan-uitschakelaar (bovenop) en houd deze ingedrukt totdat het Applelogo verschijnt.
  3. De batterij van je iPhone is nu gekalibreerd, laat je iPhone nu opladen totdat deze 100% aangeeft. Laat je iPhone nog een tijdje aan de lader liggen.
  4. De batterij van je iPhone is nu helemaal opgeladen en je iPhone geeft aan dat deze 100% vol is.

Je kunt je telefoon nu weer gaan gebruiken, door het kalibreren komen het aangegeven energiepercentage en de hoeveelheid energie in de accu overeen.

https://123waldo.nl/blog/post/hoe-kalibreer-je-de-batterij-van-je-laptop