VSENV
Image default
Aanbiedingen

Hoe bescherm ik mijn nieuwe vloer?

Net een nieuwe houten visgraat vloer gelegd? Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. We raden je dan aan om deze goed te beschermen met speciale vloerbescherming. Zeker als het een vloer in de keuken betreft of als je kinderen en/of huisdieren hebt. Wij geven jou dé tips om je houten vloer te beschermen voor krassen en vlekken.

Een transparante beschermlaag

Parketlak blijft toch een van de beste manieren om je vloer te beschermen. Met deze speciale lak wordt de vloer zowel kras- als stootvast, zo wordt jouw vloer optimaal beschermd. Er zijn verschillende producten op de markt die de gewenste bescherming bieden. Ze zijn transparant, dus zorgen ook niet voor een andere uitstraling van je vloer.

Gebruik viltjes

Meubelviltjes, de beste vriend van jou en je vloer. Door viltjes onder je stoelen, tafel en andere meubels te plaatsen, zullen krassen minder snel op je vloer komen. Iedereen kent het geluid wel van een stoel dat over de vloer geschoven wordt, een vervelend en krassend geluid is dat. Dankzij meubelviltjes is dit verleden tijd.

Behandel de vloer met olie

Naast parketlak kun je jouw vloer ook verzorgen met olie. Een goede olie zorgt namelijk voor een beschermende laag, waardoor de vloer minder snel beschadigd wordt. Je kunt op de markt verschillende oliën verkrijgen, waaronder een dat ideaal is voor het behandelen en onderhouden van houtsoorten met een open structuur. De olie is transparant, waardoor de vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt en voor langere tijd mooi blijft.

https://stoeldopshop.nl/meubelvilt/