VSENV
Image default
Bedrijven

De oorzaak van geen ritmegevoel.

Ken jij die ene vriend die zelfs met ‘We will rock you’ van Queen uit de maat klapt? Onvoorstelbaar lijkt dat. Toch is het echt iets wat niet iedereen opzettelijk doet. Voor iemand met Amusie is het namelijk vaak helemaal niet moeilijk om uit de maat te klappen.

Wat is Amusie?

Amusie is een aandoening waarbij mensen problemen ervaren met het verwerken, onthouden en namaken van geluiden. Vaak is het niet alleen ritme dat niet lukt, ook de juiste toonhoogte of de melodie namaken lukt niet. Je kunt daarom stellen dat uit de maat klappen makkelijker is zonder amusie, dan in de maat klappen met Amusie.

Kun je een melodie niet namaken? Dan spreken we van melodiedoofheid. Verder is er ook onder andere toondoofheid en dus ook ritmedoofheid. Die vriend van jou heeft dus mogelijk last van ritmedoofheid. Iemand kan dit ook lastig vinden namelijk. Op de één of andere manier kun je met ritmedoofheid zo het gevoel hebben dat je er niet bij hoort.

De charme van een silent disco koptelefoon

Met een silent disco koptelefoon valt die uit de maat klappende vriend niet meer op. Bij iemand die scherp oplet misschien nog wel. Er zijn vaak drie kanalen en daar dans je dan op. Op een silent disco koptelefoon zit een lampje. De kleur van het lampjes verraadt het muziekkanaal dat aan staat.

Heb je dus hetzelfde lampje aan en danst diegene uit de maat? Dan kan het dus zijn dat diegene geen ritmegevoel heeft. Ook valt het op als iemand bijvoorbeeld te veel drinkt. Maat houden met te veel alcohol is vaak geen succes. Met een silent disco telefoon kun je zelf ook het gevoel hebben dat jij geen maat kan houden. Dit, omdat veel anderen, anders dansen.

Wil jij je wel eens inleven in iemand met amusie? Dan kan een silent disco koptelefoon opzetten, een kleine indruk geven.

Hoe ontstaat Amusie?

Amusie kan ontstaan door een hersenbeschadiging. Die beschadiging bevindt zich dan in de auditieve cortex. Daar verwerkt het brein namelijk geluiden. Ook kan het zijn dat amusie een aangeboren afwijking is.

https://lichtgeluidhuren.nl/silent-disco-losse-koptelefoon/